NRK Meny
Normal

Jansrud smadret Svindal – leder før slalåmdelen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud (28) beviste nok en gang at utforformen er på topp da han smadret konkurrentene i superkombinasjonens utfor. I ettermiddagens slalåm kjører 28-åringen sist av alle.

Kjetil Jansrud suste ned til bestetid i utfordelen av fredagens superkombinasjon.

VIDEO: Kjetil Jansruds reaksjoner etter utfordelen. Reporter: Christian Nilssen.

 • Følg slalåmdelen og chat med Hans Petter Buraas fra kl 12.30 her!

– Dette var bra. Det var litt høyere tempo nå enn i utforen, kjente jeg. Jeg kjørte uten feil og kjørte stabilt så det var bra, sier Jansrud til NRK.no etter løpet.

Bronsevinneren fra spesialutforrennet suste nedover den knalltøffe utforløypa i suveren stil, og leder superkombinasjonen før alpinistene skal kjøre slalåm senere i dag.

 • Se full resultatliste lenger ned i artikkelen!

Håper på medalje

Jansrud kjørte med tidlig startnummer og fikk se utfordrer etter utfordrer gå inn bak ham på resultatlista.

Nærmest var tsjekkiske Ondrej Bank, som kjørte i mål 0,14 sekunder bak nordmannen. Østerrikske Matthias Mayer ligger på tredjeplass, 0,37 sekunder bak.

Jansrud frykter likevel at noen av slalåmspesialistene - slik som Alex Pinturault (2,44 sek. bak) og Ivica Kostelic (0,93 sek. bak) - har litt for lite tid å ta inn på ham i slalåmdelen.

– Det er slalåmløpere her som ligger litt for nærme meg, kjenner jeg. Men det lover jo godt uansett. Jeg kan ikke være misfornøyd når jeg vinner utfordelen, sier Jansrud.

– Han gjør som i spesialutforen og virker utrolig komfortabel i denne løypa. Det var en perfekt førsteomgang av Kjetil, sier NRKs alpinekspert Marius Arnesen om Jansruds kjøring.

Svindal fikk det ikke til

For Aksel Lund Svindal gikk det ikke like bra. Årets beste utforkjører har slitt i den stupbratte traséen i Sotsji og ligger på 6.-plass før slalåmdelen - 0,70 sekunder bak Jansrud. Det holder neppe til medalje for fartsfantomet.

– Det var ikke fullt så bra som jeg hadde håpet. Jeg følte egentlig jeg kjørte bra, men jeg var nok litt for hard. Jeg ville kjøre veldig fort, og presset litt for mye. Du kjenner det ikke mens du kjører, men du ser det på tida når du kommer i mål, sier Svindal, og legger til:

– Det var ikke bra nok.

NRKs alpinekspert har ingen god forklaring på hvorfor Svindal ikke ser ut til å få det til i Sotsji. I lørdagen spesialutfor endte Svindal på en noe skuffende 4.-plass.

– Aksel får ikke opp farta i noen deler av løypa. Han har ingen partier hvor han er best, og vanligvis er han best i flere partier i alle utforrenn, sier Arnesen.

Kilde kan overraske

En annen positiv overraskelse var innsatsen til Aleksander Aamodt Kilde. Fra startnummer én kjørte han ned til fjerde beste tid i utfordelen, 0,61 sekunder bak ledende Jansrud. Dermed er unggutten en outsider til seierspallen i ettermiddag, mener NRKs ekspert.

– Fra startnummer én gjør han noe han ikke har bevist i verdenscupen. Han henger med i toppen. Han er litt vill - han hopper langt og det er tøft, sier Arnesen.

– Det var greit. Jeg hoppa veldig langt noen steder. Ellers er jeg godt fornøyd. Jeg holdt linja mi ganske godt, sier Kilde til NRK.no.

Også Svindal, som ikke ønsket å avskrive egne sjanser etter utfordelen, tror Aamodt Kilde kan bli dagens store overraskelsesmann.

– Jeg håper Alexander kan overraske. Han er faktisk ganske god i slalåm - bedre enn mange tror, sier Svindal i et intervju med TV 2.

VIDEO: Aamodt Kilde etter utforen: – Går for topp ti

Alexander Aamodt Kilde gjorde en god innsats i utforen i Sotsji fredag morgen. Senere i dag venter slalåm, som siste del av superkombinasjonen. Reporter: Christian Nilsen.

Reporter: Christian Nilssen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, superkombinasjon for menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal