Hopp til innhold

Jansrud smadret Svindal – leder før slalåmdelen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud (28) beviste nok en gang at utforformen er på topp da han smadret konkurrentene i superkombinasjonens utfor. I ettermiddagens slalåm kjører 28-åringen sist av alle.

Kjetil Jansrud suste ned til bestetid i utfordelen av fredagens superkombinasjon.

VIDEO: Kjetil Jansruds reaksjoner etter utfordelen. Reporter: Christian Nilssen.

  • Følg slalåmdelen og chat med Hans Petter Buraas fra kl 12.30 her!

– Dette var bra. Det var litt høyere tempo nå enn i utforen, kjente jeg. Jeg kjørte uten feil og kjørte stabilt så det var bra, sier Jansrud til NRK.no etter løpet.

Bronsevinneren fra spesialutforrennet suste nedover den knalltøffe utforløypa i suveren stil, og leder superkombinasjonen før alpinistene skal kjøre slalåm senere i dag.

  • Se full resultatliste lenger ned i artikkelen!

Håper på medalje

Jansrud kjørte med tidlig startnummer og fikk se utfordrer etter utfordrer gå inn bak ham på resultatlista.

Nærmest var tsjekkiske Ondrej Bank, som kjørte i mål 0,14 sekunder bak nordmannen. Østerrikske Matthias Mayer ligger på tredjeplass, 0,37 sekunder bak.

Jansrud frykter likevel at noen av slalåmspesialistene - slik som Alex Pinturault (2,44 sek. bak) og Ivica Kostelic (0,93 sek. bak) - har litt for lite tid å ta inn på ham i slalåmdelen.

– Det er slalåmløpere her som ligger litt for nærme meg, kjenner jeg. Men det lover jo godt uansett. Jeg kan ikke være misfornøyd når jeg vinner utfordelen, sier Jansrud.

– Han gjør som i spesialutforen og virker utrolig komfortabel i denne løypa. Det var en perfekt førsteomgang av Kjetil, sier NRKs alpinekspert Marius Arnesen om Jansruds kjøring.

Svindal fikk det ikke til

For Aksel Lund Svindal gikk det ikke like bra. Årets beste utforkjører har slitt i den stupbratte traséen i Sotsji og ligger på 6.-plass før slalåmdelen - 0,70 sekunder bak Jansrud. Det holder neppe til medalje for fartsfantomet.

– Det var ikke fullt så bra som jeg hadde håpet. Jeg følte egentlig jeg kjørte bra, men jeg var nok litt for hard. Jeg ville kjøre veldig fort, og presset litt for mye. Du kjenner det ikke mens du kjører, men du ser det på tida når du kommer i mål, sier Svindal, og legger til:

– Det var ikke bra nok.

NRKs alpinekspert har ingen god forklaring på hvorfor Svindal ikke ser ut til å få det til i Sotsji. I lørdagen spesialutfor endte Svindal på en noe skuffende 4.-plass.

– Aksel får ikke opp farta i noen deler av løypa. Han har ingen partier hvor han er best, og vanligvis er han best i flere partier i alle utforrenn, sier Arnesen.

Kilde kan overraske

En annen positiv overraskelse var innsatsen til Aleksander Aamodt Kilde. Fra startnummer én kjørte han ned til fjerde beste tid i utfordelen, 0,61 sekunder bak ledende Jansrud. Dermed er unggutten en outsider til seierspallen i ettermiddag, mener NRKs ekspert.

– Fra startnummer én gjør han noe han ikke har bevist i verdenscupen. Han henger med i toppen. Han er litt vill - han hopper langt og det er tøft, sier Arnesen.

– Det var greit. Jeg hoppa veldig langt noen steder. Ellers er jeg godt fornøyd. Jeg holdt linja mi ganske godt, sier Kilde til NRK.no.

Også Svindal, som ikke ønsket å avskrive egne sjanser etter utfordelen, tror Aamodt Kilde kan bli dagens store overraskelsesmann.

– Jeg håper Alexander kan overraske. Han er faktisk ganske god i slalåm - bedre enn mange tror, sier Svindal i et intervju med TV 2.

VIDEO: Aamodt Kilde etter utforen: – Går for topp ti

Alexander Aamodt Kilde gjorde en god innsats i utforen i Sotsji fredag morgen. Senere i dag venter slalåm, som siste del av superkombinasjonen. Reporter: Christian Nilsen.

Reporter: Christian Nilssen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, superkombinasjon for menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal