NRK Meny
Normal

– Det ser ut som han knekker sammen

Kjetil Jansrud fikk et lite skremmeskudd da han kjørte ut på søndag. Nå mener Kjetil André Aamodt at Jansrud bør vurdere å slutte med storslalåm.

Kjetil Jansrud kom på pallen på lørdag, men i søndagens storslalåm greide han ikke komme seg til bunnen av bakken. Her kan du se hvor det gikk galt.

Se Kjetil Jansrud kjøre ut i storslalåm. Kjetil André Aamodt frykter at Jansrud fikk en liten trøkk i ryggen.

Kjetil Jansrud

Her får Kjetil Jansrud 'en liten knekk'.

Foto: NRK

– Det er vanskelig å se, men jeg tror han fikk seg en liten trøkk, sier Kjetil André Aamodt.

Gårsdagens andremann, Kjetil Jansrud, kjørte ut søndag morgen.

Jansrud lå 73 hundredeler bak ledertiden på første mellomtid, men så kom han feil inn mot en port. Dermed mistet han kontrollen.

Situasjonen så ikke spesielt dramatisk ut, men det er alltid skummelt når en utøver med såpass store ryggproblemer får en «knekk».

– Han knekker litt sammen, og han har jo slitt med ryggen sin. Det ser ut som han ikke har timingen, og så tar skiene plutselig tak. Da kan man få vondt i både kne og rygg.

Mener Jansrud bør spare seg til super-G

Jansrud selv skriver på Twitter at juleferien kom litt fortere enn planlagt, og at han har noen små problemer med ryggen:

Laster Twitter-innhold

Aamodt mener likevel at ryggplagede Jansrud bør vurdere å ikke kjøre storslalåm lenger. Han mener at nordmannen er så god i super-G at han bør spare ryggen til favorittdisiplinen.

– Han bør vurdere å ikke kjøre storslalåm. Kanskje dette kan få ham til å ta det valget, sier Aamodt.

Sterkt av Haugen

Aksel Lund Svindal og Leif Christian Haugen ligger på delt niendeplass etter første omgang av storslalåmrennet. Begge de to nordmennen har omtrent et sekund opp til pallen.

– Leif Christian tør å satse i dag. Et veldig godt løp, sier Aamodt.

Marcel Hirscher leder etter første omgang.

Ted Ligety har vært suveren i storslalåm, men ligger på tredjeplass, 41 hundredeler bak østerrikeren.

– Ja, han begynner å vise litt svakhetstegn. I dag ligger han litt over innerskia si, og det er typisk for at man er litt for forsiktig. Han vant med 2,40 her i fjor, så han kan fort ta igjen Hirscher i dag også, sier Kjetil André Aamodt.

 • Du kan se andre omgang av storslalåmrennet på NRK1 og NRK.no fra 12.30.

Siste nytt

 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret for hjemmelaget, mens både Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken hele kampen.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP
 • Hareide frykter stjernefall

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide tok mandag ut troppen til de kommende landskampene mot Slovakia og Wales, men har ingen garanti for at spillerne møter opp.

  Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte i Bratislava 3. september, men har til gode å komme til enighet med forbundet om en ny landslagsavtale. Avtalen må være på plass 1. september, slik at spillerne rekker å reise til den planlagt samlingen.

  – Landslagskonflikt vil være en katastrofe, sier Hareide til NTB.

  VM fotball 2018, Kroatia - Danmark. 3-2 (straffespark)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd