Jansrud står over verdenscupåpningen

Kjetil Jansrud tar ingen sjanser. Alpinesset står over verdenscupåpningen i Sölden til helgen.

Kjetil Jansrud dropper sesongsåpningen i Sölden. 28-åringen friskmelder seg selv etter korsbåndskaden for sju måneder siden, men er redd for at det skal ryke igjen. Reporter: Marius Skjelbæk, foto: Odd Iversen, redigering: Terje Haugnes.

Jansrud dropper sesongåpningen i Sölden

Jansrud har for lengst kommet tilbake i full trening etter korbåndsskaden han pådro seg under VM i Schladming i februar. Allikevel velger nordmannen å stå over helgens verdenscupåpning i Sölden.

– Jeg har veldig lyst til å stå på start, men jeg har ikke et korsbånd å miste, sier Jansrud til NRK.

Etter Sölden vil de gå nesten en måned til neste verdenscuprenn for de norske kjørerne. Jansrud tar ingen sjanser, og gir kneet en ekstra måned med trening før han kjører renn.

Testet godt

27-åringen har vært gjennom operasjon og opptrening etter fallet, som skjedde 6. februar i Schladming. Han har måttet trene alternativt, men det har gitt resultater han kan dra god nytte av når han er tilbake i konkurranse.

– Formen er faktisk nesten bedre enn på denne tiden i fjor. Vi gjør tester som måler styrke, og der er jeg blitt bedre. Det er nesten de beste testene jeg har gjort noen gang, sa Jansrud til NRK i august.

Lover OL-deltakelse

– I en sesong med OL og mye annen moro hadde det vært fryktelig dumt å ryke korsbåndet.

– Det er ikke slik at jeg har klippekort til OL, sier Jansrud, og legger til for de som eventuelt skulle frykte at OL ryker:

– Jeg kommer til å være klar, og skal forhåpentligvis være med å gi mye god underholdning i månedene som kommer.

Siste nytt

 • Sverre Stensheim er død

  Den tidlegare langrennsløparen Sverre Steinsheim er død, 88 år gammal.

  Stensheim gjekk bort laurdag kveld. Han blir omtalt som ei kjempe i norsk skisport, og han er den einaste i etterkrigstida som har vunne femmila i Holmenkollen tre år på rad. Det gjorde han frå 1959 til 1961. Han vann femmila også i Lahti i 1962.

  Oppdølen, som representerte idrettslaget Snøhetta, tok to NM-gull på 30 kilometer i 1959 og 1960, men blei aldri meister på det han rekna som sin spesialdistanse, 50 kilometer.

  I OL og VM klatra han aldri opp på sigerspallen. Hans beste plassering var femteplassen på 50 kilometer i OL 1964.

  Stensheim vart tildelt Morgenbladets gullmedalje i 1959 og Holmenkollmedaljen i 1960.

  Sverre Stensheim
  Foto: NTB / NTB
 • Mowinckel nærmest av de norske i Italia

  Ragnhild Mowinckel er beste norske alpinist på foreløpig 7.-plass i den første omgangen av storslalåmrennet i italienske Kronplatz. Petra Vlhová leder.

  Mowinckel startet bra og ledet med seks hundredeler ned til Vlhová ved første mellomtid. Nedover i den italienske traseen gikk likevel tiden for fort for henne, og hun var i mål 74/100 sekund bak slovaken.

  Thea Louise Stjernesund, som har slitt i innledningen av årets sesong, leverte en bra omgang og var i mål 1,63 bak Vlhová. Stjernesund jublet av glede i målområdet.

  Mina Fürst Holtmann var i mål 1,50 sekunder bak Vlhová. Maria Tviberg er 1,98 bak.

  Teknikkspesialisten Vlhová har ennå ikke vunnet i storslalåm denne sesongen, men hun står med fem seirer i slalåm.

  Tirsdag fikk hun det virkelig til å svinge i den italienske traseen. Fra første startnummer var hun i mål på tiden 59,98, noe ingen matchet i 1. omgang.

  Svenske Sara Hector er nærmest Vlhová med 34 hundredeler. Bak der følger den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin, 59 hundredeler bak.

  Finaleomgangen starter 13.30. (NTB)

  Mowinckel
  Foto: JOE KLAMAR / AFP
 • Alle norske herreløpere definert som nærkontakter

  Alle norske herrelangrennsløpere på landslaget er definert som nærkontakter av koronasmittede Arild Monsen. Dermed utsettes OL-utreisen.

  «I forlengelse av gårdagens situasjon, hvor trener Arild Monsen testet positiv for covid ved hjemreise fra Seiser Alm til Norge, er det nå klart at alle OL-uttatte menn i langrennstroppen er definert som nærkontakter», melder Norges Skiforbund.

  «Løperne blir boende i høyden til dagen før avreise Kina», heter det.

  Det betyr at avreise til Beijing for de åtte, mannlige OL-uttatte langrennsløperne utsettes i fire dager fra 27. til 31. januar 2022.

  Det er foreløpig ikke avklart om også kvinneløperne må utsette sin reise.

  NhSCQYCjt8I
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal