NRK Meny
Normal

Jansrud har dratt hjem fra Åre

Kjetil Jansrud mislyktes og kjørte ut i førsteomgang under fredagens storslalåmrenn i Åre. Han har nå reist hjem for å forberede seg til neste ukes renn i Italia.

Komm.: Andreas Toft og Bjarne Solbakken.

Kjetil Jansrud kjørte ut i fredagens storslalåmrenn i Åre.

Kjetil Jansrud forlot Åre fredag kveld og står over søndagens slalåmrenn.

– Jeg velger å reise hjem for å slappe av og for få trent i barmark. Det er ikke noe dramatikk i det, men det er viktig å få lade batteriene. Jeg må passe på at trykket holdes oppe i kroppen, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Jansrud håper rennet i italienske Val Gardena får han til å legge det mislykkede rennet i Åre bak seg. Bakken der vekker nemlig gode følelser hos verdenscuplederen.

– Nå husker jeg ikke alle resultatene mine derifra, men jeg har ikke blitt dårligere enn nummer fire de siste årene. Jeg har gode minner og gleder meg til neste helg, sier han.

Se videreportasje med Kjetil Jansrud her: (Saken fortsetter under videobildet)

Verdenscuplederen stortrives i italienske Val Gardena, og krysser fingrene for at arrangøren har snø nok til å arrangere renn i bakken han er så glad i. Reporeter: Thomas Lerdahl, foto/redigering: Gunnar Bratthammer.

Snømangel

Kjetil Jansrud

TRIVES I VAL GARDENA: Kjetil Jansrud ble nummer to under fjorårets utforrenn i italienske Val Gardena.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Snømangel i Mellom-Europa kan sette en stopper for at Jansrud får kjøre i bakken han er så glad i neste helg. Først på søndag vil Det internasjonale skiforbundet (FIS) avgjøre om det er mulig å arrangere renn i Val Gardena. Jansrud bekymrer seg ikke for værforholdene, men retter fokuset mot en kraftig omstilling etter fredagens omstilling.

– Jeg håper det som skjedde her i Åre var litt uflaks. Jeg vil helst slippe å ta med meg en dårlig følelse til Val Gardena, sier han.

Kjetil Jansrud føler selv han er i god form.

– Planen videre er å dra på og holde formen vedlike. Så får vi krysse fingrene for at det blir nok snø i Europa slik at jeg får kjørt renn, sier Jansrud.

Haugen beste norske i Åre

Leif Kristian Haugen ble beste norske under fredagens storslalåmrenn. Han ble nummer åtte, noe som er hans beste plassering denne sesongen. Henrik Kristoffersen delte niendeplassen med franske Victor Muffat-Jeandet. Marcel Hirscher fra Østerrike tok sin 25. verdenscupseier da han vant storslalåmrennet i Åre. Han vant overlegent, og var hele 1.22 sekunder foran amerikanske Ted Ligety. Stefan Luitz fra Tyskland tok tredjeplassen.

Se Hirscher kjøre inn til seier her:

Komm.: Andreas Toft og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal