Jansrud gjorde nøyaktig samme tabbe for andre dag på rad: – Jeg fatter det ikke

WENGEN/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud kan ikke forstå hvordan han klarte å miste staven for andre dag på rad i Wengen.

STAVKLUSS: – To dager på rad med det føles litt uheldig ut, sier Kjetil Jansrud om stavklusset.

Jansrud endte på 11. plass i rennet som ble vunnet av hjemmehåpet Beat Feuz, men kunne endt høyere på resultatlisten om han ikke hadde mistet staven for andre dag på rad.

– Jeg går gjennom snøen, eller på en eller annen måte, selv om det er en mikroskopisk sjanse for det, så treffer jeg akkurat det samme hullet som jeg traff i går, sier Kjetil Jansrud til NRK etter utforrennet i Wengen.

– Jeg fatter det ikke. Det er forferdelig irriterende, sier han.

Alpinisten fra Vinstra anslår at feilen kostet ham noen tideler, og at den derfor ikke var avgjørende med tanke på en pallplass på en dag hvor han var syv tideler bak Thomas Dressen, som ble nummer tre.

– Det kunne sett penere ut hadde jeg ikke mistet staven i starten og rotet det til, men fremdeles er det små partier nedover hvor jeg ikke kjører godt nok til å vinne uansett. Det er det som er skuffende, sier Jansrud.

Preget Kilde

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann i Wengen. Han endte på 6. plass, 48 hundredeler bak Feuz.

Aleksander Aamodt Kilde etter lørdagens utforrenn i Wengen.

PREGET: – Totalpakken fra i går kjennes litt i dag, sier Kilde om lagkamerat Adrian Smiseth Sejersteds fall i går.

Foto: Margret Helland / NRK

27-åringen innrømmer at fallet til Adrian Smiseth Sejersted under gårsdagens kombinasjonsutfor satte en støkk i ham før dagens renn.

– Jeg blir definitivt litt preget av det, for det at han blir fløyet bort i helikopter, uten at man vet hva som har skjedd og når man ikke får kontakt med ham selv … det blir litt mye på én gang, sier Kilde til NRK.

Kilde kjørte svært raskt på toppen, men tapte så til Feuz.

– Jeg skjønner på publikum når jeg kommer i mål at det har vært en bra runde, men at jeg taper mot slutten, og det merker jeg jo selv også. Det er litt kjipt, for jeg er rett bak «mølja» igjen, men jeg ligger der oppe, og det er veldig jevnt, så jeg får bare klemme til i de neste rennene.

Reiser til Kitzbühel

Neste stopp for de norske fartskjørerne er Kitzbühel og den beryktede utforløypen «Die Streif».

– Det rennet klarer du ikke å forberede deg til annet enn ved å forsøke å beholde fatningen og gå gjennom løypen litt i hodet, sier Jansrud om det som venter der.

– Hvordan løypen ser ut i år ser vi først på første trening på onsdag. Fram til da skal jeg nyte en nervefri hverdag, ler Jansrud.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal