Jansrud forbauset over VM-forslag: – Gir null mening

FOLGEFONNA (NRK): Vinterens VM-arrangør vil utsette mesterskapet til like etter OL i Beijing. Den vurderingen forstår Kjetil Jansrud lite av.

Kjetil Jansrud

SKEPTISK: Kjetil Jansrud har ikke tro på at den norditalienske VM-arrangøren vil få gjennomslag for å utsette mesterskapet til mars 2022.

Foto: Tore Meek

De norske alpinistene er på Folgefonna denne uken, og er godt i gang med forberedelsene til VM-sesongen. Men om det faktisk blir et verdensmesterskap i italienske Cortina i februar er uvisst.

Tidligere denne uken ba den italienske olympiske komité om at mesterskapet blir utsatt til mars 2022 på grunn av den usikre koronasituasjonen. Får arrangøren gjennomslag hos Det internasjonale Skiforbundet (FIS) 1. juli, blir det dermed et alpint-VM like etter vinter-OL i Beijing.

– Det tenker jeg at ikke kommer til å skje. Nå skal jeg være litt kategorisk. Jeg ser aldri for meg at de skal kjøre OL og så direkte inn i et VM. Det gir null mening, sier regjerende verdensmester i utfor, Kjetil Jansrud.

Hans lagkamerat og verdenscupvinneren fra sist sesong, Aleksander Aamodt Kilde, har derimot tro på et VM rett etter OL.

– Det ser litt ut som det nå, uten at jeg skal si noe helt sikkert. Kjedelig nok som det er, men det er lite vi får gjort noe med.

Mistenker at arrangøren vil legge press på FIS

Kilde mener det økonomisk sett kan diskuteres hvor lurt det er om mesterskapet utsettes til mars 2022, men tror ikke den sportslige delen vil være problematisk.

– Selvfølgelig, hvis jeg skal kjøre alle disiplinene jeg kjører (utfor, super-G, storslalåm og superkombinasjonen journ.anm.) kan det bli et tøft program, men jeg er klar for det jeg. Det er likt for alle og den som forbereder seg best vinner.

qHbh_-papUs

HARDKJØR: Aleksander Aamodt Kilde kan måtte kjøre mange viktige løp på kort tid om VM-arrangøren i Cortina før det som de ønsker.

Foto: Christopher Jue / Christopher Jue

Også Jansrud tror det sportslig sett vil gå fint, men han er bekymret for at interessen for et VM vil dale hvis det legges rett etter et OL.

Derfor tror han ikke forslaget er populært hos hverken TV-seerne eller sponsorene, og har en mistanke om at forslaget kommer «som et forsøk på å sette litt press på FIS».

– Det koster enormt mye ressurser å sette i gang med planlegging og å begynne å bygge og gjøre alt klart til VM. Jeg skjønner jo det. FIS har jo veldig mye penger, selv om de også sikkert merker denne situasjonen, må de også bidra i dugnaden, sier Jansrud.

– Hadde vært en fin avslutning

Om OL-sesongen 2022 blir Jansruds siste er ennå usikkert, men om VM legges like etterpå kan det i så fall bli en begivenhetsrik avslutning på karrieren.

– Det hadde vært en veldig fin avslutning det også, men som oppvokst i Gudbrandsdalen så kommer nok ikke mitt siste renn til å bli et mesterskap. Det blir nok Kvitfjell, så får vi se hvilket år det blir.

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal