Hopp til innhold

Jansrud forbauset over VM-forslag: – Gir null mening

FOLGEFONNA (NRK): Vinterens VM-arrangør vil utsette mesterskapet til like etter OL i Beijing. Den vurderingen forstår Kjetil Jansrud lite av.

Kjetil Jansrud

SKEPTISK: Kjetil Jansrud har ikke tro på at den norditalienske VM-arrangøren vil få gjennomslag for å utsette mesterskapet til mars 2022.

Foto: Tore Meek

De norske alpinistene er på Folgefonna denne uken, og er godt i gang med forberedelsene til VM-sesongen. Men om det faktisk blir et verdensmesterskap i italienske Cortina i februar er uvisst.

Tidligere denne uken ba den italienske olympiske komité om at mesterskapet blir utsatt til mars 2022 på grunn av den usikre koronasituasjonen. Får arrangøren gjennomslag hos Det internasjonale Skiforbundet (FIS) 1. juli, blir det dermed et alpint-VM like etter vinter-OL i Beijing.

– Det tenker jeg at ikke kommer til å skje. Nå skal jeg være litt kategorisk. Jeg ser aldri for meg at de skal kjøre OL og så direkte inn i et VM. Det gir null mening, sier regjerende verdensmester i utfor, Kjetil Jansrud.

Hans lagkamerat og verdenscupvinneren fra sist sesong, Aleksander Aamodt Kilde, har derimot tro på et VM rett etter OL.

– Det ser litt ut som det nå, uten at jeg skal si noe helt sikkert. Kjedelig nok som det er, men det er lite vi får gjort noe med.

Mistenker at arrangøren vil legge press på FIS

Kilde mener det økonomisk sett kan diskuteres hvor lurt det er om mesterskapet utsettes til mars 2022, men tror ikke den sportslige delen vil være problematisk.

– Selvfølgelig, hvis jeg skal kjøre alle disiplinene jeg kjører (utfor, super-G, storslalåm og superkombinasjonen journ.anm.) kan det bli et tøft program, men jeg er klar for det jeg. Det er likt for alle og den som forbereder seg best vinner.

qHbh_-papUs

HARDKJØR: Aleksander Aamodt Kilde kan måtte kjøre mange viktige løp på kort tid om VM-arrangøren i Cortina før det som de ønsker.

Foto: Christopher Jue / Christopher Jue

Også Jansrud tror det sportslig sett vil gå fint, men han er bekymret for at interessen for et VM vil dale hvis det legges rett etter et OL.

Derfor tror han ikke forslaget er populært hos hverken TV-seerne eller sponsorene, og har en mistanke om at forslaget kommer «som et forsøk på å sette litt press på FIS».

– Det koster enormt mye ressurser å sette i gang med planlegging og å begynne å bygge og gjøre alt klart til VM. Jeg skjønner jo det. FIS har jo veldig mye penger, selv om de også sikkert merker denne situasjonen, må de også bidra i dugnaden, sier Jansrud.

– Hadde vært en fin avslutning

Om OL-sesongen 2022 blir Jansruds siste er ennå usikkert, men om VM legges like etterpå kan det i så fall bli en begivenhetsrik avslutning på karrieren.

– Det hadde vært en veldig fin avslutning det også, men som oppvokst i Gudbrandsdalen så kommer nok ikke mitt siste renn til å bli et mesterskap. Det blir nok Kvitfjell, så får vi se hvilket år det blir.

Siste nytt

 • Landslagstreneren tror Eckhoff mister hele sesongen

  Skiskytter Tiril Eckhoff har vært fraværende hele sesongen, og skal heller ikke delta under VM i Oberhof som starter onsdag 8. februar.

  Kvinnenes landslagstrener Patrick Oberegger tror ikke vi får se gull- og sølvvinneren fra OL etter VM heller.

  – Jeg tipper ikke det. Vi hadde en veldig hyggelig løpetur på tirsdag, og jeg tror at Tiril selv har satt seg til ro med denne sesongen her, sier Oberegger til NRK.

  – Har dere noen plan eller tanker på hvordan dere skal få Tiril tilbake i konkurranse?

  – Vi som trenerteam eller generelt Norges Skiskytterforbund ønsker å ha Tiril tilbake og, men dette er til sist hun som bestemmer i hvilken retning det skal gå. Jeg tror hun trenger litt tid til å tenke litt hvordan situasjonen er, men vi støtter hun i alle situasjoner og alle sine ønsker, og hvis hun ønsker å satse videre og komme tilbake, så skal vi prøve å lage den beste planen sammen med hun og prøve så godt vi kan til å få hun tilbake, sier Oberegger til NRK.

  Eckhoff har vært gjennom en utfordrende periode etter fjorårets sesong, og skrev i november at hun «ikke hatt det helt bra».

  Tiril Eckhoff
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Norge møter Jordan og Færøyene

  Norges herrelandslag i fotball skal spille treningskamper mot Jordan og Færøyene før viktige kvalikkamper til EM.

  Fire dager før EM-kvalifiseringskampen mot Georgia kommer Jordan på besøk til Ulevaal 7. september.

  Treningskampen mot Færøyene 16. november skal også spilles hjemme på Ulevaal. Det er bare tre dager før kvalikkampen mot Skottland på Hampden Park.

  – Det er liten tvil om at det er EM-kvalifiseringskampene som vil ha hovedfokus på samlingene i september og november. Vi må spille kamper før disse viktige oppgjørene, dermed er Jordan og Færøyene passende motstandere for anledningen, sier landslagssjef Ståle Solbakken og fortsetter:

  – Her vil vi blant annet få muligheten til å teste ut en del spillere og forhåpentligvis kan noen debutanter fra Eliteserien få vist seg fram.

  Norge spiller i EM-kvalifiseringsgruppe med Kypros, Georgia, Skottland og Spania. Den første kvalikkampen spilles borte mot sistnevnte lag 25. mars.

  (©NTB)

  b8_-1TfgFxw
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Opseth på 4. plass i hopp-kvalifiseringen

  Silje Opseth ble beste norske på 4.-plass i kvalifiseringen til verdenscuprennet i hopp i tyske Willingen. Maren Lundby fulgte på plassen bak.

  Opseth hoppet 134 meter og endte 16,6 poeng bak kvalikvinner Katharina Althaus fra Tyskland. Japanerne Sara Takanashi og Yuki Ito fulgte som nummer to og tre.

  Lundby leverte også meget solid med et svev på 127 meter, mens Anna Odine Strøm ble nummer sju med 125 meter.

  Thea Minyan Bjørseth fikk det ikke like godt til og endte på 20.-plass etter at hun landet på 110 meter.

  Hopprennet går klokken 12.15 lørdag formiddag. (NTB)

  Silje Opseth
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste