Jansrud forbauset over VM-forslag: – Gir null mening

FOLGEFONNA (NRK): Vinterens VM-arrangør vil utsette mesterskapet til like etter OL i Beijing. Den vurderingen forstår Kjetil Jansrud lite av.

Kjetil Jansrud

SKEPTISK: Kjetil Jansrud har ikke tro på at den norditalienske VM-arrangøren vil få gjennomslag for å utsette mesterskapet til mars 2022.

Foto: Tore Meek

De norske alpinistene er på Folgefonna denne uken, og er godt i gang med forberedelsene til VM-sesongen. Men om det faktisk blir et verdensmesterskap i italienske Cortina i februar er uvisst.

Tidligere denne uken ba den italienske olympiske komité om at mesterskapet blir utsatt til mars 2022 på grunn av den usikre koronasituasjonen. Får arrangøren gjennomslag hos Det internasjonale Skiforbundet (FIS) 1. juli, blir det dermed et alpint-VM like etter vinter-OL i Beijing.

– Det tenker jeg at ikke kommer til å skje. Nå skal jeg være litt kategorisk. Jeg ser aldri for meg at de skal kjøre OL og så direkte inn i et VM. Det gir null mening, sier regjerende verdensmester i utfor, Kjetil Jansrud.

Hans lagkamerat og verdenscupvinneren fra sist sesong, Aleksander Aamodt Kilde, har derimot tro på et VM rett etter OL.

– Det ser litt ut som det nå, uten at jeg skal si noe helt sikkert. Kjedelig nok som det er, men det er lite vi får gjort noe med.

Mistenker at arrangøren vil legge press på FIS

Kilde mener det økonomisk sett kan diskuteres hvor lurt det er om mesterskapet utsettes til mars 2022, men tror ikke den sportslige delen vil være problematisk.

– Selvfølgelig, hvis jeg skal kjøre alle disiplinene jeg kjører (utfor, super-G, storslalåm og superkombinasjonen journ.anm.) kan det bli et tøft program, men jeg er klar for det jeg. Det er likt for alle og den som forbereder seg best vinner.

qHbh_-papUs

HARDKJØR: Aleksander Aamodt Kilde kan måtte kjøre mange viktige løp på kort tid om VM-arrangøren i Cortina før det som de ønsker.

Foto: Christopher Jue / Christopher Jue

Også Jansrud tror det sportslig sett vil gå fint, men han er bekymret for at interessen for et VM vil dale hvis det legges rett etter et OL.

Derfor tror han ikke forslaget er populært hos hverken TV-seerne eller sponsorene, og har en mistanke om at forslaget kommer «som et forsøk på å sette litt press på FIS».

– Det koster enormt mye ressurser å sette i gang med planlegging og å begynne å bygge og gjøre alt klart til VM. Jeg skjønner jo det. FIS har jo veldig mye penger, selv om de også sikkert merker denne situasjonen, må de også bidra i dugnaden, sier Jansrud.

– Hadde vært en fin avslutning

Om OL-sesongen 2022 blir Jansruds siste er ennå usikkert, men om VM legges like etterpå kan det i så fall bli en begivenhetsrik avslutning på karrieren.

– Det hadde vært en veldig fin avslutning det også, men som oppvokst i Gudbrandsdalen så kommer nok ikke mitt siste renn til å bli et mesterskap. Det blir nok Kvitfjell, så får vi se hvilket år det blir.

Sportsnyheter

Lynrask remis for Carlsen: – Ikke bra, men akseptabelt

Magnus Carlsen hadde få problemer med å forsvare seg mot Jan Nepomnjasjtsjijs angrep med hvite brikker. Carlsen styrte inn til en rask remis i det tredje VM-partiet.

Christiansen slo endelig lagkameraten: – Må være første gang

I fjor ble han «fjerdeplass-kongen». På sprinten i Østersund kom Vetle Sjåstad Christiansen seg endelig på pallen, bare slått av en svenske.

Johaug slo voldsomt tilbake mot Karlsson – men var forbannet for utsettelse og ønsket avlysning

RUKA (NRK): Therese Johaug innrømmer at hun var gjennom en tøff mental utfordring før hun bestemte seg for å gå jaktstart søndag. Men etterpå gliste hun bredest av alle og sier at Frida Karlsson ble offer for en enorm revansjelyst.

Siste nytt

 • Granerud missa rennet igjen

  Halvor Egner Granerud blei for andre dag på rad slått ut i hoppkvalifiseringa, og mister hopprennet i Ruka søndag.

  Granerud hoppa berre 106 meter og blei nummer 58 i kvalifiseringsomgangen.

  Alle dei andre nordmennene kvalifiserte seg, men var eit stykke nede på lista. Daniel Andre Tande var nr 17, Robert Johansson 30, Fredrik Villumstad 32, Anders Fannemel 34, Marius Lindvik 41 og Johann Andre Forfang 43 i kvaliken.

  Rennet tek til klokka 16.15.

  Heller ikkje laurdag greidde Granerud kvalifiseringa. I sesongopninga sist helg blei det ein første- og ein tredjeplass på verdscupvinnaren frå førre sesong.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Riiber knuste Lamparter i spurten

  Jarl Magnus Riiber slo til nokre hundre meter før mål og slo Johannes Lamparter i komdinertrennet i Ruka.

  Det er Riibers andre siger i Ruka denne helga. Derfor vann han minitouren, trass i at han blei diska frå rennet laurdag.

  Riiber gjekk ut som nummer tre, 14 sekund bak Lamparter. Før løpet var halvgått, hadde han gått inn austerrikaren. Dei to held følgje til like før innspurten. Riiber vann til slutt med 12,1 sekund.

  Jens Luraas Oftebro heldt unna for konkurrentane og tok tredjeplassen, 33 sekunder bak Riiber.

  Jørgen Graabak blei nr 13.

  Fordi dagens hopprenn blei avlyst, var det den provisoriske omgangen torsdag som blei teljande.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Skrekkbilder: Neymar ut på båre

  Den brasilianske superstjernen gikk i bakken mot slutten av kampen mellom PSG og Saint-Étienne søndag ettermiddag.

  Taklingen var ikke av det stygge slaget, men TV-bildene viste tegn på at ankelen til Neymar fikk hard medfart.

  Neymar ble etter hvert båret ut av banen på båre, og men det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

  PSG vant til slutt 3-1 og leder tabellen i den franske toppdivisjonen. Lionel Messi vartet opp med hele tre målgivende pasninger.

  _X1DWd2GlA0
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal