NRK Meny
Normal

Jansrud etter ekstremrennet: - Noe av det tøffeste jeg har kjørt

Fall, drama og beinharde forhold. Kjetil Jansrud rangerer det dramatiske utforrennet i Santa Caterina som noe av det tøffeste han har møtt i karrieren.

Kjetil Jansrud

SLET: Kjetil Jansrud kom i mål 2,88 sekunder bak vinneren i utforrennet i Santa Caterina.

Foto: Marco Trovati / Ap

De norske har dominert sesongstarten i fartsdisiplinene, men i Italia ble de distansert av teten. Aksel Lund Svindal ligger an til 7. plassen når de beste kjørerne har kjørt rennet. Kjetil Jansrud er nummer 21.

– Ekstremt

Kombinasjonen av mørke lysforhold, svært høy fart og slagete løype gjorde spesielle utslag i rennet Adrien Theaux ligger an til å vinne. Aleksander Aamodt Kilde var blant de første som føyk ut. Han ble etterfulgt av en rekke løpere.

Askel Lund Svindal

BEDRE I RENNET: Aksel Lund Svindal hadde bedring i rennet målt mot treningene i den vanskelige utforløypa i Santa Caterina.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Det er ekstremt her. Vi har holdt på et par dager her, men det var veldig vanskelig. Det var urolig og det var mangel på lys. Man ser ikke slagene og det er utrolig vanskelig å kjøre, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Nordmennene ble blant annet distansert av Christof Innerhofer med som slepte en port etter seg i 138 kilometer i timen. Likevel ble italieneren nummer fire.

– Det kan skje. Men det er sjelden man ser det i utfor. Det var maks uheldig. Men det var hans egen feil. Han var sen på linjen og måtte bøye seg over porten. Som regel drar man bare med seg flagget. Men han er utrolig uheldig. Sannsynligvis ville han vært på pallen og kanskje vunnet rennet, sier Jansrud.

Kjente rennet i kroppen

Han mener lagkamerat Lund Svindal leverer godt etter at de har slitt på trening.

– Jeg slet her i fjor også. Vår kjørestil passer veldig dårlig her, men det skal vi ikke bruke som unnskyldning. Vi er gode nok skiløpere til å henge med. Det er skuffende, sier Jansrud.

Han kjenner at rennet er svært tungt for ryggen og kroppen.

– Det er tyngre enn Kitzbühel, litt avhengig av hvordan det er preppet der. Det dårlige lyset opplever vi ikke andre setder. Det er noe av det tøffeste jeg har kjørt i hele karrieren. Jeg er egentlig tekniker så det er egentlig rart jeg ikke presterer her, men den gang ei, sier Jansrud.

Derfor var rennet ekstremt

NRK-kommentator mener franske Adrien Theaux viser at han er den beste løperen under de ekstreme forholdene i skyggesiden av fjellet i Italia.

– Den er ekstrem på grunn av terrenget. Det er mørkt, og da trives du ikke. Og så har du ekstreme hastigheter, med fart opp til 150 km/t. Det handler litt om at dette er en bakke som er ny for alle. Den var ny i fjor. Både Østerrike og Italia har trent i bakken, så det er ikke overraskende at Innerhofer gjør det sterkt, sier Toft.

Med brillene på snei hektetItalienske Christof Innerhofer seg fast i en port som han måtte kjøre store deler av rennet med.
Aksel Lund Svindal, som sto med tre utforseire av tre mulige denne sesongen, klarer ikke å følge opp i Santa Caterina. Han sliter seg gjennom rennet, men er til slutt 1,61 sekunder bak Theaux. Han er for øvrig også bak Innerhofer, som altså fullførte rennet med en port på ryggen.
Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal