Hopp til innhold

Jansrud etter ekstremrennet: - Noe av det tøffeste jeg har kjørt

Fall, drama og beinharde forhold. Kjetil Jansrud rangerer det dramatiske utforrennet i Santa Caterina som noe av det tøffeste han har møtt i karrieren.

Kjetil Jansrud

SLET: Kjetil Jansrud kom i mål 2,88 sekunder bak vinneren i utforrennet i Santa Caterina.

Foto: Marco Trovati / Ap

De norske har dominert sesongstarten i fartsdisiplinene, men i Italia ble de distansert av teten. Aksel Lund Svindal ligger an til 7. plassen når de beste kjørerne har kjørt rennet. Kjetil Jansrud er nummer 21.

– Ekstremt

Kombinasjonen av mørke lysforhold, svært høy fart og slagete løype gjorde spesielle utslag i rennet Adrien Theaux ligger an til å vinne. Aleksander Aamodt Kilde var blant de første som føyk ut. Han ble etterfulgt av en rekke løpere.

Askel Lund Svindal

BEDRE I RENNET: Aksel Lund Svindal hadde bedring i rennet målt mot treningene i den vanskelige utforløypa i Santa Caterina.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Det er ekstremt her. Vi har holdt på et par dager her, men det var veldig vanskelig. Det var urolig og det var mangel på lys. Man ser ikke slagene og det er utrolig vanskelig å kjøre, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Nordmennene ble blant annet distansert av Christof Innerhofer med som slepte en port etter seg i 138 kilometer i timen. Likevel ble italieneren nummer fire.

– Det kan skje. Men det er sjelden man ser det i utfor. Det var maks uheldig. Men det var hans egen feil. Han var sen på linjen og måtte bøye seg over porten. Som regel drar man bare med seg flagget. Men han er utrolig uheldig. Sannsynligvis ville han vært på pallen og kanskje vunnet rennet, sier Jansrud.

Kjente rennet i kroppen

Han mener lagkamerat Lund Svindal leverer godt etter at de har slitt på trening.

– Jeg slet her i fjor også. Vår kjørestil passer veldig dårlig her, men det skal vi ikke bruke som unnskyldning. Vi er gode nok skiløpere til å henge med. Det er skuffende, sier Jansrud.

Han kjenner at rennet er svært tungt for ryggen og kroppen.

– Det er tyngre enn Kitzbühel, litt avhengig av hvordan det er preppet der. Det dårlige lyset opplever vi ikke andre setder. Det er noe av det tøffeste jeg har kjørt i hele karrieren. Jeg er egentlig tekniker så det er egentlig rart jeg ikke presterer her, men den gang ei, sier Jansrud.

Derfor var rennet ekstremt

NRK-kommentator mener franske Adrien Theaux viser at han er den beste løperen under de ekstreme forholdene i skyggesiden av fjellet i Italia.

– Den er ekstrem på grunn av terrenget. Det er mørkt, og da trives du ikke. Og så har du ekstreme hastigheter, med fart opp til 150 km/t. Det handler litt om at dette er en bakke som er ny for alle. Den var ny i fjor. Både Østerrike og Italia har trent i bakken, så det er ikke overraskende at Innerhofer gjør det sterkt, sier Toft.

Med brillene på snei hektetItalienske Christof Innerhofer seg fast i en port som han måtte kjøre store deler av rennet med.
Aksel Lund Svindal, som sto med tre utforseire av tre mulige denne sesongen, klarer ikke å følge opp i Santa Caterina. Han sliter seg gjennom rennet, men er til slutt 1,61 sekunder bak Theaux. Han er for øvrig også bak Innerhofer, som altså fullførte rennet med en port på ryggen.
Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal