NRK Meny
Normal

Jansrud dropper slalåmrennet søndag

Kjetil Jansrud har bestemt seg for å ikke stille opp i søndagens slalåmrenn. Dermed er kampen om verdenscupen sammenlagt avgjort.

Kjetil Jansrud hadde et godt løp i andre omgang av storslalåm. Kommentatorer: Andreas Toft og Kjetil Andre Aamodt

VIDEO: Se Kjetil Jansruds sterke 2. omgang her.

NRK får lørdag ettermiddag opplyst av trener Håvard Tjørhom at Kjetil Jansrud ikke stiller til start.

Dermed kan Marcel Hirscher, som ventet, heve verdenscuptrofeet over hodet etter slalåmrennet søndag.

Kjetil Jansrud kjørte en av sine beste storslalåmomganger lørdag.

Han kjørte seg opp fra 21.- til 11.-plass, men konkurrenten i verdenscupen Marcel Hirscher endte til slutt på 4.-plass.

Knappe 60 poeng skiller de to konkurrentene i favør Hirscher før søndagens slalåmrenn (se faktaboks).

Fornøyd Jansrud

Men skulle fartsspesialisten Jansrud ha sjanse i sammendraget måtte han aller først stille til start i slalåm - og deretter komme på pallen, mens Hirscher måtte mislykkes. Et slikt scenario virket lite sannsynlig

– Det å være tilstede på start er viktig. Men det skal mye til for at jeg tar slalåmpoeng. Men om jeg ikke står på start, så får jeg i alle fall null poeng, uttalte Jansrud.

Kjetil Jansrud er uansett fornøyd med egen innsats i lørdagens storslalåm. Nordmannen kjørte ned til 2. omgangens nest raskeste tid.

– En 11.-plass er ikke ekstremt bra, men når utgangspunktet var en 21.-plass tyder det på at jeg hører hjemme i storslalåmsirkuset.

– En vill sesong

Han gleder seg også over Henrik Kristoffersens sterke førsteplass.

– Han er helt rå. Han vinner ikke, han knuser konkurrentene.

Leif Kristian Haugen lå på tredjeplass etter 1. omgang, men fikk ikke full klaff i finaleomgangen og falt ned til sjuendeplass.

– Sett med norske øyne har det vært veldig bra. Det har vært en villl sesong, og forhåpentligvis kan det sette standarden for neste år, sier Jansrud, som er i ferd med å avslutte sin beste sesong noensinne.

Alpinisten har vunnet kula i både super-G-cupen og utforcupen, og har kjempet om sammenlagtseieren i verdenscupen gjennom hele sesongen.

Henrik Kristoffersen kjører fra alle i andre omgang og sikrer seg sin første storslalåm seier og er dermed for alvor å regne med i de neste sesongene.

VIDEO: Henrik Kristoffersen kjører ned til seier.

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag