Her går kommentatoren på trynet

Tross et klumsete fall kom NRK-kommentator Jann Post i mål under et minutt bak vinneren på fredagens sprintprolog i NM. Dermed vant han veddemålet med Thomas Alsgaard.

Video 20da8b29-2ad6-45ad-abd4-2cd1e45de55c.jpg

Jann Post tryner, men kommer seg raskt opp igjen og vinner veddemålet med Thomas Alsgaard. Se fallet i vinduet over.

Jann Post

NRKs langrennskommentator Jann Post utfordret skieliten i NM på fredag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg trodde det røk da jeg falt, men jeg kom meg på beina. Etter det ga jeg egentlig opp, og da gikk det faktisk litt bedre, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Han stilte som siste startende i kvalifiseringen til fredagens NM-sprint.

Gårsdagens bronsevinner Thomas Alsgaard hadde veddet en god flaske vin på at kommentatoren ikke skulle klare å komme i mål under et minutt bak vinneren.

Falt i bakken

Opp den første bakken hadde han bare tapt rett under 10 sekunder og var foran skjema. Dermed så det lyst ut, men så gikk den ferske NM-løperen overende.

– Jeg gjorde alt det jeg ikke skulle gjøre. Jeg greide ikke gå opp den første bakken, jeg gikk meg stiv, også tryner jeg, sier Post.

På sending har han gang på gang kommentert at det er tøft å få igang beina etter et fall, men selv satte han fart umiddelbart.

Video: Se hele løpet til Post (saken fortsetter)

Video NRKs kommentator prøver seg i NM-sprint

Se NRKs Jann Post prøve seg på NM-sprinten.

Nervepirrende avslutning

Dermed ble det en nervepirrende sluttspurt, og etter intens staking kastet kommentatoren seg over mållinja 58 sekunder bak vinneren Kent Ove Clausen.

Dermed vant han veddemålet med to små sekunder.

– Jeg er imponert. Det er bra med det treningsgrunnlaget han har, sier veddemålstaper Thomas Alsgaard til NRK etter prologen.

Kritiske i kommentatorboksen

Selv gikk ikke Alsgaard prologen. I stedet benyttet han sin rolle som langrennsekspert i NRK til å påpeke diverse mangler i kollegens langrennsteknikk.

– Det er litt smårusk å plukke på her og der, sa han til Post rett etter målgang.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn var nådeløs underveis i løpet.

«Han er ingen finslepen tekniker,» kommenterte han tørt idet Post forserte den første motbakken i løypa.

Totalt brukte Postfire minutter og ett sekund på 1,3 kilometer.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal