Her går kommentatoren på trynet

Tross et klumsete fall kom NRK-kommentator Jann Post i mål under et minutt bak vinneren på fredagens sprintprolog i NM. Dermed vant han veddemålet med Thomas Alsgaard.

Video 20da8b29-2ad6-45ad-abd4-2cd1e45de55c.jpg

Jann Post tryner, men kommer seg raskt opp igjen og vinner veddemålet med Thomas Alsgaard. Se fallet i vinduet over.

Jann Post

NRKs langrennskommentator Jann Post utfordret skieliten i NM på fredag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg trodde det røk da jeg falt, men jeg kom meg på beina. Etter det ga jeg egentlig opp, og da gikk det faktisk litt bedre, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Han stilte som siste startende i kvalifiseringen til fredagens NM-sprint.

Gårsdagens bronsevinner Thomas Alsgaard hadde veddet en god flaske vin på at kommentatoren ikke skulle klare å komme i mål under et minutt bak vinneren.

Falt i bakken

Opp den første bakken hadde han bare tapt rett under 10 sekunder og var foran skjema. Dermed så det lyst ut, men så gikk den ferske NM-løperen overende.

– Jeg gjorde alt det jeg ikke skulle gjøre. Jeg greide ikke gå opp den første bakken, jeg gikk meg stiv, også tryner jeg, sier Post.

På sending har han gang på gang kommentert at det er tøft å få igang beina etter et fall, men selv satte han fart umiddelbart.

Video: Se hele løpet til Post (saken fortsetter)

Video NRKs kommentator prøver seg i NM-sprint

Se NRKs Jann Post prøve seg på NM-sprinten.

Nervepirrende avslutning

Dermed ble det en nervepirrende sluttspurt, og etter intens staking kastet kommentatoren seg over mållinja 58 sekunder bak vinneren Kent Ove Clausen.

Dermed vant han veddemålet med to små sekunder.

– Jeg er imponert. Det er bra med det treningsgrunnlaget han har, sier veddemålstaper Thomas Alsgaard til NRK etter prologen.

Kritiske i kommentatorboksen

Selv gikk ikke Alsgaard prologen. I stedet benyttet han sin rolle som langrennsekspert i NRK til å påpeke diverse mangler i kollegens langrennsteknikk.

– Det er litt smårusk å plukke på her og der, sa han til Post rett etter målgang.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn var nådeløs underveis i løpet.

«Han er ingen finslepen tekniker,» kommenterte han tørt idet Post forserte den første motbakken i løypa.

Totalt brukte Postfire minutter og ett sekund på 1,3 kilometer.

Siste nytt

 • Brentford heldt United til 2-2

  Nyopprykka Brentford utlikna to gonger og greidde 2-2 i treningskampen mot Manchester United på Old Trafford. Andreas Pereira og Anthony Elanga scora for United, Shandon Baptiste og Bryan Mbeumo for Brentford.

  Kristoffer Ajer var ikkje i Brentfords tropp, og han må derfor vente på sin debut for London-klubben etter overgangen frå Celtic.

  Brentford-ManUtd
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Ruud endeleg i gang

  Casper Ruud er endeleg i gang med 2.-rundekampen mot Mario Vilella Martinez.

  Kampen skulle starta klokka 18.30, men blei utsett i nærmare to og ein halv time på grunn av regn. Det var ei stund usikkert om det bille bli spel i kveld.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • LSK puster topplagene i nakken

  Et særdeles vellykket dobbeltbytte og en scoring av målmaskinen Thomas Lehne Olsen ga formsterke LSK 2-0-seier over Sarpsborg i Eliteserien onsdag.

  Lillestrøm sto med åtte seriekamper uten tap foran hengekampen på eget gress. Nå er rekken forlenget til ni. Samtidig klatret kanarifuglene til tredjeplass på tabellen.

  Opp til serietoer Bodø/Glimt skiller det kun ett poeng, mens ledende Molde har seks poeng til gode på mannskapet til Geir Bakke. LSK har samtidig én kamp til gode på begge.

  Thomas Lehne Olsen scoret det første, og har nå bare Moldes Ohi Omoijuanfo (15 mål) foran seg på toppscorerlista. Olsen har 12 mål.

  Det første målet i kampen kom fra innbytter Kaan Kairinens fot. Finnen kom inn i pausen og scoret nærmest umiddelbart.

  B_aef3N0KMg
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal