NRK Meny
Normal

Jankovic røk ut etter hvilen

Andre-seedede Jelena Jankovic hadde ingen mulighet i Wimbledons fjerde runde.

Jelena Jankovic
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Hun tapte overraskende kampen mot thailandske Tamarine Tanasugarn Wimbledons resultatservice

Wimbledon resultatservice

Tamarine Tanasugarn
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Tanasugarn ble dermed første spiller fra Thailand som nådde en kvartfinale i Grand Slam. Den 60. seedede spilleren som har nådd fjerde runde i Wimbledon hele åtte ganger, utnyttet Jankovics kneskade som hun pådro seg i lørdagens kamp mot danske Caroline Wozniacki.

Etter at både Ana Ivanovic og Maria Sjarapova røk ut i den første uken, var Jankovic den høyest seedede kvinnelige spilleren før fjerde runde. I tillegg ble det fiasko for turneringens fjerdeseedede senere på dagen.

Les alt om Wimbledon

Overkjørt

Serberen ankom banen med et bandasjert kne, men Tamarine som er den eldste spilleren i kvinnenes single, var ikke levnet håp mot Jankovic .

Serberen var den suverene favoritten, men måtte bite i det sure eplet. Etter 75 minutter på bane 18 måtte hun innse at turneringen var over. Tanasugarn åpnet sjokkerende med 6-3 i første sett. I annet sett fortsatte hun storspillet og siret til slutt med 6-2 .

Overraskelsen var et faktum. Tamarine Tanasugarn kunne juble, mens Jankovic og resten av kvinnetennisen var henvist til tårer. Etter at Justine Henin la opp tidligere i år har en klar kvinnelig verdensener manglet. Trioen Ivanovic, Sjarapova og Jankovic skulle ta over, men det de viste i Wimbledon var rett og slett ikke godt nok.

Tamarine Tanusugarn møter regjerende mester Venus Williams i kvartfinalen.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn