Hopp til innhold

Janka suveren i Val d'Isere

Sveitsiske Carlo Janka tok vare på ledelsen fra første omgang og vant storslalåmrennet i Val d'Isere fredag.

Carlo Janka
Foto: MICHAEL PROBST / AP

Janka tok en solid ledelse i første omgang, og til tross for en liten feil i andre omgang, kjørte sveitseren inn til en suveren seier.

Han var 0,71 sekund foran Benjamin Raich på andreplass, mens amerikanske Ted Ligety tok tredjeplassen.

Video nsps_upload_2009_2_13_14_27_13_55.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se vinnerløpet til Carlo Janka

Svindal på niende

Aksel Lund Svindal lå på en skuffende 12. plass etter første omgang, men kjørte et godt løp og hadde tredje beste tid i andre omgang. Den totale tiden 2.20,61 holdt til en foreløpig ledelse, men var ikke nok til medalje.

Svindal endte på niendeplass, 1,79 sekund bak Janka.

- Jeg fikk gjort noen justeringer på kjøringa og utstyret før andre omgang. Jeg prøvde å dra på fra start og kjøre uten dramatikk, og prøvde å jage på uten å tenke for mye. Akkurat her og nå er jeg skuffet, men jeg kommer fort over det, sier Svindal til NRK.

Video nsps_upload_2009_2_13_14_6_49_52.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se Aksel Lund Svindals løp fra andre omgang

Svindal har lenge vært usikker på om han skal kjøre søndagens slalåmrenn, men sier at han ikke har avklart det med landslagssjef Marius Arnesen.

- Uansett om jeg kjører slalåmen eller ikke så er ikke fokuset mitt der, det er på verdenscupen. Vi har ikke snakket om det ennå, men jeg tipper det blir samtaleemnet etter i dag, sier Svindal.

Sesongbeste for Karlsen

Truls Ove Karlsen kjørte et sterkt løp i første omgang, og lå på tiendeplass. I andre omgang var han 0,64 sekund bak Aksel Lund Svindal, og endte på 13. plass med en totaltid på 2.21,25.

- Det er jo sesongbeste, så da må jeg nesten være fornøyd. Jeg kjente fort at jeg ikke var helt komfortabel, og var ikke i form til å legge ned en skikkelig god andre omgang, så det ble to ganske like omganger, sier Karlsen.

Video nsps_upload_2009_2_13_14_12_45_53.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Karlsen på 13. plass

Karlsen var 0,26 sekund foran Svindal etter første omgang.

Jansrud kjørte ut

Kjetil Jansrud røk ut i første omgang. Like før inngangen til målhenget skled han i en sving, falt og raste inn i neste flagg. Dermed fikk rennet en brå slutt for for 23-åringen.

- Jeg følte jeg kom litt dårlig i gang, og fant ikke helt rytmen. Jeg fikk litt mye fart og klarte ikke svingen. Jeg kom aldri helt i gang, så det var skuffende, sier Jansrud.

Video nsps_upload_2009_2_13_10_22_25_18.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Kjetil Jansrud kjørte ut

Les: Sport på NRK - Fredag 13. februar

Siste nytt

  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

    Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

    Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

    Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

    Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

    Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

    Championship - Leeds United v Hull City
    Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal