NRK Meny
Normal

Boasson Hagen måtte gi tapt for Tour-joker

AJACCIO/OSLO (NRK.no): Jan Bakelants (27) overrasket alle da han vant den andre etappen av Tour de France søndag. Edvald Boasson Hagen var mest glad for å komme seg helskinnet gjennom en kaotisk sluttspurt.

Edvald Boasson Hagen

Jan Bakelants kunne nesten ikke tro at han klarte å holde unna for hovedfeltet da han sikret etappeseier på dag to i Tour de France. Edvald Boasson Hagen ble nummer fem.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Boasson

Edvald Boasson Hagen ble nummer fem på dagens etappe. – Det var veldig kaotisk på slutten. Jeg prøvde, men stivnet, sier nordmannen etter etappen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen satt i en god posisjon i hovedfeltet kort tid før målgang, og var godt med i spurten om de gjeveste plasseringene.

Men ingen klarte å ta igjen overraskelsesmannen Jan Bakelants som kjørte solo den siste kilometeren. Boasson Hagen ble spurtslått av blant andre Peter Sagan og ble nummer fem over målstreken.

– Det var veldig kaotisk på slutten. Jeg prøvde, men stivnet, sier Boasson Hagen til NRK.no etter etappen.

– Det viktigste i dag var at jeg kom meg helskinnet gjennom etappen og unngikk uhell. Jeg tok ingen sjanser, og har en helt grei dag, sier nordmannen.

Nordhaug prøvde seg

Jan Bakelants

Jan Bakelants fikk den gule sammenlagttrøya etter etappeseieren søndag.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Det var altså Radioshack-rytteren Jan Bakelants som vant etappen. Han rykket noen få kilometer før mål, ble etter hver alene i tet – og det holdt akkurat inn.

Den norske Tour-debutanten Lars Petter Nordhaug prøvde også å komme seg frem i kamp om etappeseieren, men lyktes ikke.

– Jeg gjorde et forsøk i siste bakke, men kom ikke frem. Det var en helt grei etappe. Jeg har gjort det jeg skal gjøre de to første dagene av Tour de France. Det er morsomt og en kjempeopplevelse å delta her, sier han til NRK.no.

Gamblet seg til seier

En kjempeopplevelse ble det også for overraskelsesmannen Bakelants.

– Vi var en stor gjeng, og jeg vet at jeg ikke kan vinne i en spurt. Så jeg gamblet da de andre rytterne rykket, sier han i seiersintervjuet.

– Vi var seks ryttere som samarbeidet ganske bra, men jeg visste at vi ikke kunne klare det sammen. Så jeg tok min sjanse, sier Bakelants.

Alexander Kristoff

En konsentrer Alexander Kristoff før start på søndagens Tour de France-etappe. Nordmannen fikk det tungt i motbakkene, men koste seg likevel over å være bærer av den grønne poengtrøya.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Sammenlagtleder Marcel Kittel fikk det tungt på dagens etappe og kom ikke i mål sammen med hovedfelet. Dermed er Bakelants også bærer av den gule trøya på 3. etappe mandag.

Stor dag for Kristoff

Alexander Kristoff klarte ikke å henge med hovedfeltet i de tunge stigningene på den andre etappen av rittet, og sluttspurten gikk dermed uten nordmannen som ble nummer to på åpningsetappen.

Den norske spurteren hadde likevel en stor dag i Tour de France da han fikk sykle etappen i den grønne poengtrøya.

– Det var veldig morsomt. Det er en minnerik dag når man får sykle i grønt, sier Kristoff til NRK.no etter etappen.

– Det ble for tøft i motbakkene. Jeg prøvde, men jeg fikk det for tøft i varmen og i fejllet. Jeg tok det rolig på slutten og sparte krefter, sier han.

Fire ryttere i brudd

I likhet med på åpningsetappen av Tour de France, gikk fire ryttere i brudd tidlig på etappen. Bruddet bestod av David Veilleux (Europcar), Blel Kadri (AG2R), Ruben Perez (Euskaltel) og Lars Boom (Belkin).

På den andre kategoriserte stigningen på etappen, ble Boom, Perez og Veilleux innhentet av hovedfeltet. Kadri satt lenge alene i tet, men måtte etter hvert gi fra seg ledelsen da Pierre Rolland rykket til.

Hovedfeltet slo fullstendig sprekker opp de tøffe stigningene, og Mark Cavendish, Kristoff og sammelagtleder Kittel var blant dem som måtte slippe og aldri kom tilbake igjen i kampen om etappeseier.

Siste nytt

 • Zuccas Rangers vant mot Sabres

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 4–3 over Buffalo Sabres på hjemmebane torsdag. Halvannet minutt inn i kampen i Madison Square Garden scoret Rangers' Rick Nash kampens første mål. Zuccarello fikk totalt 20 minutter og 8 sekunder på isen.

  Sabres Rangers Hockey
  Foto: Julie Jacobson / AP
 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn