NRK Meny
Normal

Jan (44) klar for eliteserien

Keeperlegenden Jan Stankiewicz gjør comeback for tredje gang og tar over som førstekeeper i FyllingenBergen.

Sakura Hauge og trener Jan Stankiewicz

KEEPERLEGENDE: Jan Stankiewicz, her med Tertnes-keeper Sakura Hauge, trer på seg keepedrakten igjen.

Foto: Digitalsport

Veteranen kommer på banen igjen som en konsekvens av at danske Jannick Lenthes overraskende forlot bergensklubben bare fire uker før seriestart.

– Hadde 25 kandidater

– Vi har jobbet intenst i to og en halv uke nå for å få tak i en ny keeper. 25 keepere ble vurdert, men etter en samlet vurdering kom vi til at Jan var den beste løsningen for oss. Han bor i Bergen, kan språket og kjenner ligaen godt, sier trener Anders Fältnes til NRK.

Han mener svenskens alder ikke vil bli noe problem.

– Det hadde aldri fungert om det var en utespiller, men det er litt annerledes med keepere. Jan har en lang proffkarriere bak seg og har vært en av Sveriges beste keepere. Tempo og timing må nok trenes, men det grunnleggende sitter i ryggmargen, sier treneren.

Spilte med fødselsåret på ryggen

Stankiewicz har vært keepertrener i FyllingenBergen og er nå sportslig leder i klubben. Han har også vært trener for Tertnes. 44-åringen gjorde også comeback i 2010/2011-sesongen.

Da spilte han med fødselsåret 69 på ryggen og bidro sterkt til at de blågule fra Bergen vant sluttspillet.

Hans første kamp kommer allerede på torsdag. Da møter FyllingenBergen danske Randers til treningskamp.

– Jeg er overbevist om at dette er en mye bedre løsning for oss enn å hente en utenlandsk keeper som verken kan språket eller noe om den norske ligaen, sier Fältnes.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad