NRK Meny
Normal

– Jamaicansk OL-sprinter tatt i doping

En kvinnelig olympisk medaljevinner fra Jamaica skal ha testet positivt på et vanndrivende legemiddel, melder jamaicanske medier.

Doping

Den dopingtatte utøveren skal ha vunnet OL-medaljer for Jamaica. (Illustrasjonsfoto).

Foto: JOEL SAGET / AFP

Utøveren som har avlagt positiv dopingtest er ikke navngitt, men hevdes å være av «internasjonal anseelse». Utøveren skal ha vunnet medalje på en eller flere av sprintøvelsene under OL i London for ti måneder siden.

Ifølge den jamaicanske avisen The Gleaner ble prøven avlagt under et internasjonalt stevne på Jamaica den 4. mai.

Stoffet utøveren har testet positivt for, skal være et vanndrivende legemiddel som øker produksjonen av urin. Stoffet står på dopinglista til WADA ettersom stoffet kan brukes til å skjule dopingmisbruk.

B-prøven ikke testet ennå

Vanndrivende legemidler har til hensikt å tømme kroppen for væske, som kan brukes til å dekke over bruk av illegale midler i idretten.

Det jamaicanske antidopingbyrået skal være rystet over dopingavsløringen. Testen skal nemlig ikke ha blitt utført av dem, men av dopingjegere fra det internasjonale friidrettsforbundet.

Ifølge britiske Guardian vil ikke utøverens navn bli offentliggjort før B-prøven er testet. Den dopingtatte utøveren skal ha fått en ukes tid til å bestemme seg for om hun ønsker at B-prøven skal testes.

Jamaicansk sprinter

Den dopingtatte sprinteren skal ha vunnet OL-medaljer for Jamaica. (Illustrasjonsfoto).

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich