– Jamaicansk OL-sprinter tatt i doping

En kvinnelig olympisk medaljevinner fra Jamaica skal ha testet positivt på et vanndrivende legemiddel, melder jamaicanske medier.

Doping

Den dopingtatte utøveren skal ha vunnet OL-medaljer for Jamaica. (Illustrasjonsfoto).

Foto: JOEL SAGET / AFP

Utøveren som har avlagt positiv dopingtest er ikke navngitt, men hevdes å være av «internasjonal anseelse». Utøveren skal ha vunnet medalje på en eller flere av sprintøvelsene under OL i London for ti måneder siden.

Ifølge den jamaicanske avisen The Gleaner ble prøven avlagt under et internasjonalt stevne på Jamaica den 4. mai.

Stoffet utøveren har testet positivt for, skal være et vanndrivende legemiddel som øker produksjonen av urin. Stoffet står på dopinglista til WADA ettersom stoffet kan brukes til å skjule dopingmisbruk.

B-prøven ikke testet ennå

Vanndrivende legemidler har til hensikt å tømme kroppen for væske, som kan brukes til å dekke over bruk av illegale midler i idretten.

Det jamaicanske antidopingbyrået skal være rystet over dopingavsløringen. Testen skal nemlig ikke ha blitt utført av dem, men av dopingjegere fra det internasjonale friidrettsforbundet.

Ifølge britiske Guardian vil ikke utøverens navn bli offentliggjort før B-prøven er testet. Den dopingtatte utøveren skal ha fått en ukes tid til å bestemme seg for om hun ønsker at B-prøven skal testes.

Jamaicansk sprinter

Den dopingtatte sprinteren skal ha vunnet OL-medaljer for Jamaica. (Illustrasjonsfoto).

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Vant høydramatisk kvartfinale

  Casper Ruud så ut til å få juling av svenske Mikal Ymer (rangert som 99 i verden), men hentet seg inn og vant 2-1 i kvartfinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel.

  Dermed lever håpet om en hat trick for Ruud, som de siste ukene har vunnet i både Gstad og Båstad. Nordmannen står over OL for å jakte poeng i grusturneringer, som er hans favoritt, i stedet for olympisk ære i Tokyo.

  Turneringen i Østerrike er den siste på grus i denne sesongen på ATP-touren. Ruud havnet skikkelig bakpå mot sin svenske motstander, slet med en vond arm og så ut til å gå mot tap. Ymer hadde to muligheter til å serve hjem seieren i kampen i andre sett, men bommet på begge.

  Da ble det et tiebreak, som Ruud gikk seirende ut av. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal