Jamaicansk fotballspiller tatt for doping etter denne kampen

Det jamaicanske fotballforbundet bekrefter at en av landslagets spillere er tatt for dopingbruk etter en VM-kvalifiseringskamp.

Jamaica2

En Jamaica-spiller testet positivt på doping etter kamp mot Honduras 11. juni. Honduras vant kampen 2-0. Her feirer Honduras-spiller Oscar Boniek Garcia scoring.

Foto: JORGE CABRERA / Reuters

– Etter VM-kvalifiseringskampen mellom Honduras og Jamaica 11. juni leverte et medlem av den jamaicanske troppen en positiv dopingprøve, skriver det jamaicanske fotballforbundet (JFF) i en pressemelding gjengitt av avisa Jamaica Observer.

Jamaica

En jamaicansk landslagsspiller testet positivt på doping etter landskamp 11. juni. Dette bildet har ingenting med dopingsaken å gjøre.

Foto: AL BELLO / Afp

Spilleren er ikke navngitt og det er det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som har utført testen. De skal også stå for den videre behandlingen av saken, skriver den jamaicanske avisa.

JFF sier at de tar saken svært alvorlig og at etterforskningen allerede er i gang.

Saken føyer seg inn i rekken av jamaicanske utøvere som har testet positivt på doping de siste ukene. Nylig ble stjernesprinteren Asafa Powell tatt, sammen med fire andre av nasjonens friidrettsutøvere der Sherone Simpson (sprint) og Allison Randall (diskos) er blant de navngitte.

Honduras vant 2-0 i kampen mot Jamaica der spilleren skal ha testet positivt.

Av de mest kjente spillerne i den jamaicanske troppen er Jermaine Beckford, Rodolph Austin og Jermaine Johnson. Her kan du se hele troppen (ekstern lenke).

Siste nytt

 • Gjerdalen vant La Sgambeda

  Tord Asle Gjerdalen slo til rett før mål og vant Ski Classics-rennet La Sgambeda i Livigno. Seieren kom til tross for at flere i Team Santander var slått ut av sjukdom. Gjerdalen hadde mest krefter de siste hundre meterne og slo russiske Ilja Tsjernousov i spurten. Langløpskongen Petter Eliassen, som vant sist helgs Ski Classics-prolog i Sveits, måtte ta til takke med tredjeplass.

  Gjerdalen
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Trine Rønning gir seg på landslaget

  Etter 164 kamper og 22 mål med flagget på brystet gir tidligere landslagskaptein Trine Rønning seg på landslaget. Norge mister dermed en viktig brikke i laget foran EM sommeren 2017.

  – Det blir nok ett år til i Stabæk, men det føles som jeg legger opp. Det er jo landslaget man trener og spiller for, sier Rønning til NRK.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting sprint menn
V-cup skiskyting: sprint menn
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp
V-cup hopp laghopp