NRK Meny

Jamaicansk fotballspiller tatt for doping etter denne kampen

Det jamaicanske fotballforbundet bekrefter at en av landslagets spillere er tatt for dopingbruk etter en VM-kvalifiseringskamp.

Jamaica2

En Jamaica-spiller testet positivt på doping etter kamp mot Honduras 11. juni. Honduras vant kampen 2-0. Her feirer Honduras-spiller Oscar Boniek Garcia scoring.

Foto: JORGE CABRERA / Reuters

Artikkelen er flere år gammel.

– Etter VM-kvalifiseringskampen mellom Honduras og Jamaica 11. juni leverte et medlem av den jamaicanske troppen en positiv dopingprøve, skriver det jamaicanske fotballforbundet (JFF) i en pressemelding gjengitt av avisa Jamaica Observer.

Jamaica

En jamaicansk landslagsspiller testet positivt på doping etter landskamp 11. juni. Dette bildet har ingenting med dopingsaken å gjøre.

Foto: AL BELLO / Afp

Spilleren er ikke navngitt og det er det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som har utført testen. De skal også stå for den videre behandlingen av saken, skriver den jamaicanske avisa.

JFF sier at de tar saken svært alvorlig og at etterforskningen allerede er i gang.

Saken føyer seg inn i rekken av jamaicanske utøvere som har testet positivt på doping de siste ukene. Nylig ble stjernesprinteren Asafa Powell tatt, sammen med fire andre av nasjonens friidrettsutøvere der Sherone Simpson (sprint) og Allison Randall (diskos) er blant de navngitte.

Honduras vant 2-0 i kampen mot Jamaica der spilleren skal ha testet positivt.

Av de mest kjente spillerne i den jamaicanske troppen er Jermaine Beckford, Rodolph Austin og Jermaine Johnson. Her kan du se hele troppen (ekstern lenke).

Siste nytt

  • Cavendish sykler Tour de France

    Mark Cavendish har slitt med sykdom denne sesongen, men stiller på startstreken i årets utgave av Tour de France. Det bekrefter laget på Twitter. Edvald Boasson Hagen er også tatt ut, men blir ikke lagets prioriterte spurter når Cavendish deltar.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde