NRK Meny
Normal

Jamaica-sprintere ute av VM

De fem Jamaica-sprinterne som har avgitt positive dopingprøver er strøket fra VM-troppen, meldte IAAF onsdag.

Sheri-Ann Brooks
Foto: ANDREW P. SMITH / Reuters

Yohan Blake, Marvin Andersson, Sheri-Ann Brooks, Allodin Fothergill og Lansford Spence har testet positivt på det stimulerende stoffet methylxanthin, men de ble frikjent av Jamaicas friidrettsforbund på grunn av en formell feil.

Les: Sprintere renvasket

Les: Dopingtatt får løpe i VM

Saken er anket og skal endelig avgjøres etter VM. Dermed er de fem ikke suspendert og i teorien klare for VM-deltakelse. Det internasjonale friidrettsforbundet har likevel frarådet Jamaica å bruke dem. Alle oppnådde VM-resultater vil nemlig bli strøket om dopingsakene ender med utelukkelse.

- Jamaica kommer ikke til å bruke de fem utøverne, opplyste IAAF-talsmann Nick Davies onsdag.

Ingen av de fem var påmeldt i individuelle løp, men de var aktuelle for Jamaicas stafettlag. Deres deltakelse der ville altså kunne føre til diskvalifikasjon av hele laget.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal