NRK Meny
Normal

Jamaica-sprintere ute av VM

De fem Jamaica-sprinterne som har avgitt positive dopingprøver er strøket fra VM-troppen, meldte IAAF onsdag.

Sheri-Ann Brooks
Foto: ANDREW P. SMITH / Reuters

Yohan Blake, Marvin Andersson, Sheri-Ann Brooks, Allodin Fothergill og Lansford Spence har testet positivt på det stimulerende stoffet methylxanthin, men de ble frikjent av Jamaicas friidrettsforbund på grunn av en formell feil.

Les: Sprintere renvasket

Les: Dopingtatt får løpe i VM

Saken er anket og skal endelig avgjøres etter VM. Dermed er de fem ikke suspendert og i teorien klare for VM-deltakelse. Det internasjonale friidrettsforbundet har likevel frarådet Jamaica å bruke dem. Alle oppnådde VM-resultater vil nemlig bli strøket om dopingsakene ender med utelukkelse.

- Jamaica kommer ikke til å bruke de fem utøverne, opplyste IAAF-talsmann Nick Davies onsdag.

Ingen av de fem var påmeldt i individuelle løp, men de var aktuelle for Jamaicas stafettlag. Deres deltakelse der ville altså kunne føre til diskvalifikasjon av hele laget.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag