Jamaica-sprintere ute av VM

De fem Jamaica-sprinterne som har avgitt positive dopingprøver er strøket fra VM-troppen, meldte IAAF onsdag.

Sheri-Ann Brooks
Foto: ANDREW P. SMITH / Reuters

Yohan Blake, Marvin Andersson, Sheri-Ann Brooks, Allodin Fothergill og Lansford Spence har testet positivt på det stimulerende stoffet methylxanthin, men de ble frikjent av Jamaicas friidrettsforbund på grunn av en formell feil.

Les: Sprintere renvasket

Les: Dopingtatt får løpe i VM

Saken er anket og skal endelig avgjøres etter VM. Dermed er de fem ikke suspendert og i teorien klare for VM-deltakelse. Det internasjonale friidrettsforbundet har likevel frarådet Jamaica å bruke dem. Alle oppnådde VM-resultater vil nemlig bli strøket om dopingsakene ender med utelukkelse.

- Jamaica kommer ikke til å bruke de fem utøverne, opplyste IAAF-talsmann Nick Davies onsdag.

Ingen av de fem var påmeldt i individuelle løp, men de var aktuelle for Jamaicas stafettlag. Deres deltakelse der ville altså kunne føre til diskvalifikasjon av hele laget.

Siste nytt

 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP
 • Tomoe Hvas med juniorrekord

  Tomoe Zenimoto Hvas svømte i dag semifinale på 100 meter butterfly i kortbane-VM. Nordmannen svømte inn på 5. plass med tiden 50.49. Det er ny personlig rekord for 18-åringen, og også verdensrekord for juniorer. Han var åtte hundredeler fra finale.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Ungarn - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland