NRK Meny
Normal

Her er justeringene som endelig skal gi Jansrud seier

Etter tirsdagens storslalåm dro Kjetil Jansrud rett til skofabrikkanten for å fintilpasse sine nye superstøveler. NRK ble med.

Video Jansrud hos skomakeren

Se reportasje av Kjetil Jansrud hos skofabrikanten.

Jansrud har vært blant verdens aller beste storslalåmkjørere de siste to sesongene, men jakter fortsatt sin aller første seier i verdenscupen.

Den kunne fort kommet i tirsdagens storslalåmrenn i Beaver Creek, men et stygt feilskjær i førsteomgangen gjorde at nordmannen til slutt måtte nøye seg med en ny tredjeplass.

– Jeg tapte mellom et halvt og ett sekund på feilen i 1. omgang. Det er egentlig helt horribelt å tape så mye. Uten den feilen kunne jeg kanskje vært med å kjempet med Ted om seieren her, uttalte Jansrud til NTB etter løpet.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud etter tredjeplassen i V-cup-rennet i storslalom i Beaver Creek.

Foto: RALPH LAUER / Reuters

Krevende superstøvler

Torsdag venter slålåmkonkurransen på samme sted, og en ny mulighet for Jansrud. I Beaver Creek stiller han for første gang med et nytt våpen i jakten på sin første seier:

Spesialdesignede alpinstøvler som skal gi et forsprang på konkurrentene.

Støvlene er av samme type som lagkamerat Aksel Lund Svindal i fjor vinter fikk spesialdesignet da han slet med støvletrøbel etter at han byttet utstyrsmerke fra Atomic til Head.

Jansrud har på sin side måtte vente tålmodig på sin egen versjon av «superstøvlene», og det er først under konkurransene Beaver Creek at han har fått bruke de nye støvlene.

– Den største forskjellen er plastikken som er blitt brukt, og hvor mye. Støvlene er nå mer likt fordelt. Det betyr igjen at kreftene som kommer undenfra når du kjører på ski skal spre seg jevnt utover skoen, forklarer Jansrud til NRK, som fikk et eksklusivt innblikk bak kulissene der støvlene justeres.

Ørsmå detaljer

For det er ofte små justeringer det er snakk om. Denne gangen var det en halv millimeter som måtte slipes vekk. Det tok en time.

– De kan sikkert bli enda bedre også. Det er jo en grunn til at vi tilbringer timesvis her, sier Jansrud, som så langt har vært på pallen seks ganger i sin karriere.

Håpet er nå at de nye støvlene, og timene med finjusteringer, kan være detlajene som endelig vipper hundredelene i Jansruds favør.

Torsdagens slalåmrenn for menn blir det siste i Beaver Creek, før verdenscupsirkuset etter planen reiser videre til italienske Val Gardena 14. - 17.desember.

Siste nytt

 • Ni Bulatovic-mål holdt ikke

  Katarina Bulatovic scoret ni mål for Montenegro, men det var Allison Pineau og Frankrike som tok seieren i VM-kvartfinalen i håndball tirsdag kveld.

  Frankrike vant til slutt 25–22, og møter Sverige i semifinalen fredag.

  Allison Pineau
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Burnley klatret til fjerdeplass

  Et sent mål av Ashley Barnes sikret Burnley 1-0-seier over Stoke tirsdag kveld.

  Seieren gjør at Burnley klatrer forbi Liverpool, Arsenal og Tottenham, og legger seg på fjerdeplass i Premier League – med én kamp mer spilt enn lagene bak.

  Burnley's
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Willian lekte seg mot Huddersfield

  Willian scoret ett og var nest sist ballen på to mål da Chelsea vant 3–1 borte mot Huddersfield tirsdag kveld.

  Tiemoue Bakayoko, Willian og Pedro ga Chelsea ledelsen 3–0 før Laurent Depoitre stanget inn et trøstemål på overtid.

  Willian
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Forsøksheat
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland