NRK Meny
Normal

Her er justeringene som endelig skal gi Jansrud seier

Etter tirsdagens storslalåm dro Kjetil Jansrud rett til skofabrikkanten for å fintilpasse sine nye superstøveler. NRK ble med.

Video Jansrud hos skomakeren

Se reportasje av Kjetil Jansrud hos skofabrikanten.

Jansrud har vært blant verdens aller beste storslalåmkjørere de siste to sesongene, men jakter fortsatt sin aller første seier i verdenscupen.

Den kunne fort kommet i tirsdagens storslalåmrenn i Beaver Creek, men et stygt feilskjær i førsteomgangen gjorde at nordmannen til slutt måtte nøye seg med en ny tredjeplass.

– Jeg tapte mellom et halvt og ett sekund på feilen i 1. omgang. Det er egentlig helt horribelt å tape så mye. Uten den feilen kunne jeg kanskje vært med å kjempet med Ted om seieren her, uttalte Jansrud til NTB etter løpet.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud etter tredjeplassen i V-cup-rennet i storslalom i Beaver Creek.

Foto: RALPH LAUER / Reuters

Krevende superstøvler

Torsdag venter slålåmkonkurransen på samme sted, og en ny mulighet for Jansrud. I Beaver Creek stiller han for første gang med et nytt våpen i jakten på sin første seier:

Spesialdesignede alpinstøvler som skal gi et forsprang på konkurrentene.

Støvlene er av samme type som lagkamerat Aksel Lund Svindal i fjor vinter fikk spesialdesignet da han slet med støvletrøbel etter at han byttet utstyrsmerke fra Atomic til Head.

Jansrud har på sin side måtte vente tålmodig på sin egen versjon av «superstøvlene», og det er først under konkurransene Beaver Creek at han har fått bruke de nye støvlene.

– Den største forskjellen er plastikken som er blitt brukt, og hvor mye. Støvlene er nå mer likt fordelt. Det betyr igjen at kreftene som kommer undenfra når du kjører på ski skal spre seg jevnt utover skoen, forklarer Jansrud til NRK, som fikk et eksklusivt innblikk bak kulissene der støvlene justeres.

Ørsmå detaljer

For det er ofte små justeringer det er snakk om. Denne gangen var det en halv millimeter som måtte slipes vekk. Det tok en time.

– De kan sikkert bli enda bedre også. Det er jo en grunn til at vi tilbringer timesvis her, sier Jansrud, som så langt har vært på pallen seks ganger i sin karriere.

Håpet er nå at de nye støvlene, og timene med finjusteringer, kan være detlajene som endelig vipper hundredelene i Jansruds favør.

Torsdagens slalåmrenn for menn blir det siste i Beaver Creek, før verdenscupsirkuset etter planen reiser videre til italienske Val Gardena 14. - 17.desember.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge