Jakobs frekke beskjed til storebror: – Har vel slått deg på alle økter i vinterperioden

Filip Ingebrigtsen (25) er tilbake etter skade og skal løpe drømmemila under Bislett Games, men på dagens pressekonferanse var det ingen nåde fra lillebror Jakob (17).

Pressekonferanse med Ingebrigtsen-brødrene.

BLE TERGET: Jakob og Henrik Ingebrigtsen terget sin bror Filip på tirsdagens pressekonferanse.

En drøy måned etter skaden mellomste bror-Ingebrigtsen pådro seg under sesongdebuten i California er 25-åringen tilbake på tartandekket under Bislett Games.

– Det har gått over all forventning og mye bedre enn jeg trodde da jeg gikk av flyet fra USA, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Med en avrivning i en seneplate under foten har Ingebrigtsen måttet trene alternativt frem mot Bislett Games. Han tror likevel ikke at formen har blitt dårligere som følge av skaden.

– Jeg tror at jeg er der jeg slapp, men ikke så mye bedre enn det.

Filip Ingebrigtsen

SKADE: Filip Ingebrigtsen var fortvilet da han ble skadet under sesongdebuten.

Ble ertet av brødrene

På tirsdagens pressekonferanse slapp likevel ikke Filip Ingebrigtsen unna stikk i siden fra sine brødre.

På spørsmål om konkurransen de tre imellom på trening svarte Filip humoristisk at han aldri hadde tapt en treningsøkt mot sine brødre.

– Jeg har vel slått deg på alle økter i vinterperioden, kontret minstemann Jakob Ingebrigtsen, før eldstebror Henrik kunne røpe at Filip ikke var til å snakke med i to dager etter en dårlig treningsdag.

– Nybegynnerflaks, svarte Filip Ingebrigtsen til stor latter.

Får svaret først i EM

På Bislett vil ikke Jakob få muligheten til å vise at han er sterkere enn sin eldre bror. Jakob Ingebrigtsen vil løpe 1500 meter, og publikum vil få en ekte brødreduell på drømmemila mellom Henrik og Filip Ingebrigtsen.

Første gang vi vil få se de tre brødrene i en vaskeekte Ingebrigtsen-duell blir da etter all sannsynlighet under EM senere i sommer. Da vil de alle delta på 1500 meter og 5000 meter, mener Henrik Ingebrigtsen.

– Filip mangler å kvalifisere seg for 5000, men meg og Jakob har kravet. Jeg tror Filip har ganske lyst å springe den også, så jeg tror det blir tre Ingebrigtsen på begge distanser.

Jakob Ingebrigtsen imponerte under drømmemila i Diamond League i Eugene.

YPPET SEG: Jakob Ingebrigtsen imponerte stort da han fikk prøve seg på drømmemila under Diamond League i Eugene.

Håper på «Bislett-følelsen»

Etter pressekonferansen kunne likevel eldstebror Henrik røpe at han tror Filip vil komme først over målstreken på drømmemila.

– Jeg vet ikke om det blir så mye fight. På 5000 kunne det nok blitt en bra fight, men på drømmemila er jeg ikke helt der jeg vil være, sier Henrik Ingebrigtsen.

Nå håper de begge på å bli løftet frem av publikum på Bislett.

– I år håper jeg å få den Bislett-drømmemilfølelsen slik at jeg får oppleve Bislett på sitt beste, sier Filip Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • WADA-arbeid i Russland forsinket

  WADA-ekspertene, som er i Moskva for å hente ut databasen til antidopinglaboratoriet i byen, er forsinket med arbeidet. Det opplyser en talsperson for WADA overfor AFP tirsdag. Ekspertene begynte med arbeidet sist torsdag.

  Moskva laboratoriet
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny remis for Magnus Carlsen

  Det ble nok en remis for Magnus Carlsen i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Det er Carlsens fjerde strake remis i turneringen. Russiske Vladimir Kramnik var tirsdagens motstander. Onsdag møter Carlsen Jorden van Foreest.

  Ny remis for Magnus Carlsen.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Stjernen ble norgesmester

  Andreas Stjernen er norgesmester i stor bakke. Han vant konkurransen på hjemmebane i Granåsen foran landslagskollegaene Johann André Forfang og Robert Johansson. Sistnevnte kapret en pallplass tross et fall etter et hopp på 141 meter i 1. omgang.

  NM hopp 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM-minner
Sport i dag
Sport i dag