NRK Meny
Normal

Jakobs frekke beskjed til storebror: – Har vel slått deg på alle økter i vinterperioden

Filip Ingebrigtsen (25) er tilbake etter skade og skal løpe drømmemila under Bislett Games, men på dagens pressekonferanse var det ingen nåde fra lillebror Jakob (17).

Pressekonferanse med Ingebrigtsen-brødrene.

BLE TERGET: Jakob og Henrik Ingebrigtsen terget sin bror Filip på tirsdagens pressekonferanse.

En drøy måned etter skaden mellomste bror-Ingebrigtsen pådro seg under sesongdebuten i California er 25-åringen tilbake på tartandekket under Bislett Games.

– Det har gått over all forventning og mye bedre enn jeg trodde da jeg gikk av flyet fra USA, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Med en avrivning i en seneplate under foten har Ingebrigtsen måttet trene alternativt frem mot Bislett Games. Han tror likevel ikke at formen har blitt dårligere som følge av skaden.

– Jeg tror at jeg er der jeg slapp, men ikke så mye bedre enn det.

Filip Ingebrigtsen

SKADE: Filip Ingebrigtsen var fortvilet da han ble skadet under sesongdebuten.

Ble ertet av brødrene

På tirsdagens pressekonferanse slapp likevel ikke Filip Ingebrigtsen unna stikk i siden fra sine brødre.

På spørsmål om konkurransen de tre imellom på trening svarte Filip humoristisk at han aldri hadde tapt en treningsøkt mot sine brødre.

– Jeg har vel slått deg på alle økter i vinterperioden, kontret minstemann Jakob Ingebrigtsen, før eldstebror Henrik kunne røpe at Filip ikke var til å snakke med i to dager etter en dårlig treningsdag.

– Nybegynnerflaks, svarte Filip Ingebrigtsen til stor latter.

Får svaret først i EM

På Bislett vil ikke Jakob få muligheten til å vise at han er sterkere enn sin eldre bror. Jakob Ingebrigtsen vil løpe 1500 meter, og publikum vil få en ekte brødreduell på drømmemila mellom Henrik og Filip Ingebrigtsen.

Første gang vi vil få se de tre brødrene i en vaskeekte Ingebrigtsen-duell blir da etter all sannsynlighet under EM senere i sommer. Da vil de alle delta på 1500 meter og 5000 meter, mener Henrik Ingebrigtsen.

– Filip mangler å kvalifisere seg for 5000, men meg og Jakob har kravet. Jeg tror Filip har ganske lyst å springe den også, så jeg tror det blir tre Ingebrigtsen på begge distanser.

Jakob Ingebrigtsen imponerte under drømmemila i Diamond League i Eugene.

YPPET SEG: Jakob Ingebrigtsen imponerte stort da han fikk prøve seg på drømmemila under Diamond League i Eugene.

Håper på «Bislett-følelsen»

Etter pressekonferansen kunne likevel eldstebror Henrik røpe at han tror Filip vil komme først over målstreken på drømmemila.

– Jeg vet ikke om det blir så mye fight. På 5000 kunne det nok blitt en bra fight, men på drømmemila er jeg ikke helt der jeg vil være, sier Henrik Ingebrigtsen.

Nå håper de begge på å bli løftet frem av publikum på Bislett.

– I år håper jeg å få den Bislett-drømmemilfølelsen slik at jeg får oppleve Bislett på sitt beste, sier Filip Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania