Avsluttet sesongen med knallsterkt NM-gull: – Noe av det heftigste vi har sett

Jakob Ingebrigtsen hentet ut de siste kreftene og avsluttet sesongen med et suverent NM-gull. Men hvor mye ferie det blir nå, er han usikker på.

ÅTTENDE NM-GULL: Se Jakob Ingebrigtsen løpe fra alle og ta NM-gull.

– Han gjør et toppløp, et angrep på sin egen mesterskapsrekord. En tid man ikke trodde en nordmann kunne løpe i et sololøp, kommenterte Jann Post.

Jakob Ingebrigtsen var helt suveren på 1500 meteren i NM. Han satt høy fart fra start, og kun Ferdinand Kvan Edman hang med. Men inn til siste runde måtte han også slippe. Da kunne Ingebrigtsen løpe alene over målstreken med ny mesterskapsrekord med tiden 3:33,26.

NM friidrett 2021

Jakob Ingebrigtsen tok seg tid til fansen etter at han løp inn til kongepokal i NM.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Noe av det heftigste vi har sett på en NM-stadion noen gang det Jakob Ingebrigtsen leverer her nå, sa Post.

– Det er veldig gøy. Det er kult å avslutte sterkt. NM er et fint sted å avslutte sesongen. Det er ikke så mange løp jeg har på norsk jord. Det er ekstra stas og gøy å kunne legge piggskoene på hylla for et par uker etter dette, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Vi kjører ikke privatfly

20-åringen, som er den eneste av løpebrødrene som deltar i NM, ble nummer to i Diamond League-finalen i Zürich torsdag. Siden han ikke var tilbake i Norge før etter NM-forsøkene på 1500 meter fredag, fikk han spesialtillatelse til å gå rett til finalen. Han kom kjørende fra Sandnes til Kristiansand rett før løpet.

– Det «forsøket» han hadde i Zürich tror jeg var ganske tøft. Vi er ikke ute etter å få fordeler, men han hadde praktisk sett... Vi kjører ikke privatfly, så vi måtte ta melkeruta. Da var han hjemme i går klokka seks og da hadde det ikke vært mulig for ham å komme til Kristiansand på en fornuftig måt, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Familien så på Jakob Ingebrigtsen ta NM-gull

Familien så på Jakob Ingebrigtsen løpe inn til NM-gull.

Foto: Hanne Skjellum Muller

Karsten Warholm fikk sponset privatfly, og reiste fra Sørlandet lørdag formiddag for å delta i et stevne i Berlin søndag.

Var det et lite stikk der, med privatfly?

– Nei, men hadde vi hatt det så hadde jo det vært helt topp. Å reise sikksakk, det tar så lang tid og det tar mye energi. Det hadde vært helt gull å ha privatfly, svarer trenerfaren.

– Ferie er en definisjonssak

Nå venter en liten ferie på den olympiske mesteren. En veldig etterlengtet en, mener faren.

– Det tror jeg blir å bare gå tur med hunden og bare kose seg. Ikke gjøre noen ting, forteller Gjert Ingebrigtsen.

– Hvor lang ferie får han?

– Det er littegranne. Jeg gidder ikke si hvor lenge, men det er ikke veldig lenge, flirer han, og legger så til at det blir en uke.

Er du redd for at han skal skeie for mye ut?

– Nei, det går ikke. Han trener jo hver dag, så han kan ikke skeie for mye ut.

Så det blir ikke ferie?

– Jo, jo, han har ingen forpliktelser. Det er det nærmeste han kommer.

NM friidrett 2021 i Kristiansand

SISTE LØP: Jakob ingebrigtsen hadde mer krefter på lager og imponerte i NM.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sønnen erkjenner at det er deilig at sesongen er over, men han er usikker på hva han vil kalle tiden som kommer nå.

– Ferie? Det er en definisjonssak, men jeg skal få slappet av litt, sier han med et smil.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til trening og ikke være så påskrudd som man er i sesong. Man kan gjøre litt ting man ellers ikke ville gjort i løpet av året. Vi får prøve å finne på noen ting som er litt gøy, legger han til.

Ny kongepokal?

Dette var Jakob Ingebrigtsens åttende NM-gull. I fjor vant han både 800- og 1500-meteren, og ble for første gang tildelt kongepokalen – noe som vakte reaksjoner. Familien Ingebrigtsen reiser i år rett hjem lørdag kveld, for søndag skal lillesøster Ingrid konfirmeres.

At han får tildelt pokalen søndag ettermiddag, er ikke usannsynlig etter lørdagens supertid.

Hvor gira er du på kongepokal?

– Selvfølgelig er det gøy å vinne kongepokal, det er en ære å bli beste mann i NM, men jeg er her fordi jeg syns det er gøy å springe i Norge, det er ikke så ofte jeg gjør det, svarer Jakob Ingebrigtsen.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Mol/Sørum er årets lag i Europa

  Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa under en galla i Ljubljana.

  – Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.

  Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende.

  – Det er veldig stas. Det er en stor pris i volleyballmiljøet, og det er gøy å vinne den etter en god sesong, sier makker Sørum.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side – og klarte ikke å bryte nordmannens serve en eneste gang i løpet av kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen. Det var fantastisk artig, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  Amerikaneren slo Ruud for en måneds tid siden.

  – Helt annerledes bane. Cincinnati var rask. Denne var treg og død, sier Opelka da NRK spør om han merket forskjell på Ruud fra han møtte ham i Cincinnati for en måneds tid siden.

  Men han lot seg imponere av nordmannen.

  – I dag: Alt, svarte Opelka på spørsmål om hva som imponete han mest med Ruud i dag.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Borg leder europalaget og John McEnroe har ansvaret for verdenslaget.

  Totalt skal det spilles om 24 poeng. Det deles ut ett poeng per seier fredag. Det høynes til to poeng per seier lørdag og tre søndag. Det spilles tre single-kamper og en double-kamp hver dag.

  De øvrige oppgjørene mellom «Europa» og «Verden» fredag:

  • Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime
  • Andrej Rubljov - Diego Schwartzmann
  • Berrettini/Alexander Zverev - Denis Shapovalov/John Isner
  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal