Jakob Ingebrigtsen tok historisk EM-gull – feiret med gjørmebad

Jakob Ingebrigtsen (18) ble den første noensinne til å ta tre strake gull i juniorklassen. I Tilburg herjet han med konkurrentene.

HISTORISK: Jakob Ingebrigtsen.

– Jeg hadde god kontroll. Underveis er det vanskelig å se hvem som har kontroll, men når de andre begynner å bli slitne på slutten, så føler jeg bare bedre og bedre, forteller Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Aldri før har noen utøver vunnet tre strake junior-gull i EM i terrengløp. Det klarte Jakob Ingebrigtsen med glans.

18-åringen kom i mål i ensom majestet, etter å ha rykket fra konkurrentene. Det feiret Ingebrigtsen med å bade i gjørmen i målområdet.

Jakob Ingebrigtsen tok sitt tredje strake U20-gull

GULL 1: Jakob Ingebrigtsen ble europamester.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Større med laggull

Bak Ingebrigtsen gror det godt i Norge. Simen Halle Haugen leverte en knallsterk femteplass.

De gode norske prestasjonene ga også norsk gull i lagkonkurransen for Ingebrigtsen, Halle Haugen, Håkon Stavik, Simon Nebijo Steinshamn og Jonatan Andersen Vedvik.

– Det er helt sykt. Jeg tror ikke vi har vært i nærheten av et sånt lag før. Det er kult å være en del av, sier Ingebrigtsen.

– Det er godt å se at han kommer seg gjennom det på en kontrollert måte. Så fikk han lagkameratene med seg til et gull for Norge. Det tror jeg faktisk er hakket større. Gull har han jo fra før av, men det å ha med lagkameratene var veldig stort, sier far Gjert Ingebrigtsen.

Norsk laggull i terreng-EM for juniorer.

GULL 2: Norge tok også laggull.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Tungt løp

Det var en tøffere løype enn vanlig i nederlandske Tilburg. Det var ikke en spesiell flatt, og en uke med regnvær gjorde det svært tungt på den 6,3 kilometer lange traseen juniorene løp.

– Det var et veldig annerledes løp. Litt spesielt og ganske tungt, men veldig gøy, forteller Ingebrigtsen etter løpet.

Men Ingebrigtsen lot ikke forholdene påvirke ham i starten, og gikk rett opp i teten. Han tok kontroll over løpet sammen med hans største utfordrer Elzan Bibic. Serberen og Ingebrigtsen satte høy fart fra start i de krevende forholdene.

Etter hvert ble det en store splittelser, og Ingebrigtsen gikk av gårde i en liten gruppe med Bibic og spanske Ouassim Oumaiz. Spanjolen showet mye underveis i løpet, og ga Ingebrigtsen en «high five», lik den Jakob ga broren Henrik under EM i Berlin.

– Jeg tror han ville ha meg opp til å dra litt, men jeg skulle ikke opp og dra i denne sumpen. Jeg tror han ble veldig fornøyd med «high five», så han begynte å le og smile litt, forteller Ingebrigtsen.

Til slutt fikk nordmannen nok og satte inn et rykk. Både spanjolen og Bibic var nødt til å slippe, og Ingebrigtsen kunne passere målstreken helt alene.

Siste nytt

 • Skadesmell for Bayern München

  Bayern München-spiss Robert Lewandowski pådro seg en skade i kneet under mesterligakampen mot Chelsea, bekrefter klubben på Twitter. Nå er storscoreren ute i fire uker, og dermed går han glipp av returoppgjøret 18. mars. Spissen er toppscorer i mesterligaen med 11 mål – ett mer enn Erling Braut Haaland.

  Lewandowski
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Shaw roste Solskjær før Brugge-kamp

  Luke Shaw hyllet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Manchester Uniteds returkamp i europaligaen mot belgiske Club Brugge. Oppgjøret i Beliga forrige uke endte 1-1.

  – Han har vært utrolig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han har klart å få oss alle til å smile. Han har vært fantastisk og gjengen har det veldig bra med ham, sa Shaw.

  Europaligaen er den andre muligheten for Solskjærs lag å kvalifisere seg til mesterligaen. På spørsmål om cupveien kunne være den letteste veien, svarte nordmannen:

  – Det er gode lag i europaligaen, og vi er nødt til å komme oss forbi Club Brugge først. Vi ser frem mot kampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tennisstjerne legger opp

  Den russiske tennisspilleren Maria Sjarapova (32) legger opp. Det skriver New York Times. Sjarapova var på vei mot comeback etter å ha mottatt en 15 måneders utestengelse for å ha brukt det ulovlige stoffet meldonium. På veien tilbake har hun slitt med skader, og har nå bestemt seg for å legge opp. Sjarapova har vunnet fem individuelle Grand Slam-titler.

  FILE PHOTO: Maria Sharapova of Russia celebrates after defeating Sabine Lisicki of Germany in their semi-final match at the Wimbledon tennis championships in London
  Foto: Eddie Keogh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal