Hopp til innhold

Bildet som gjør landslagslegen glad: – Viser at han er en seriøs utøver

Etter å ha tatt seg trygt videre i VM, fortalte Jakob Ingebrigtsen (21) at han er redd for folk. Til og med kjæresten Elisabeth holder han avstand til.

2022 World Athletics Championships, day 2

TRYGG AVSTAND: Det ble bare en kort knyttneve mellom Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth etter VM-forsøket på 1500 meter.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Etter å ha tatt seg greit videre fra nattens VM-forsøk på 1500-meter, løp Ingebrigtsen rett bort til sin forlovede, Elisabeth Asserson, på tribunen. Men det ble verken kyss eller klem.

Det gleder landslagslege Ove Talsnes.

– Det betyr at han er en seriøs utøver som praktiserer regelen vår, sier han til NRK.

fQWO2f83RbE

GLAD LEGE: Ove Talsnes.

Foto: Lise Åserud / NTB

Talsnes forteller at regelen er at ingen i den norske troppen skal ha nærkontakt med utenforstående under VM, som et tiltak mot covid – og annen sykdom.

Vi er i ei boble som veldig lett kan sprekke, og vi må gjøre det vi kan for å beholde den intakt. Regelen er veldig tydelig, men ikke spesifikk. Det står ikke at man ikke skal kysse kjæresten, påpeker Talsnes.

Se nattens forsøksheat her:

Har hatt smitte i troppen

Etter løpet innrømmet da også Ingebrigtsen selv at nettopp skader og sykdom er det han frykter aller mest.

Folk er farlige. Selv om jeg gjør ting rett kan folk sette en demper, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Talsnes understreker at han ikke hadde vært veldig bekymret selv om Jakob Ingebrigtsen hadde gitt kjæresten en klem.

Jeg vet at Elisabeth er samvittighetsfull, så jeg er ikke engstelig for at hun ville hatt kontakt med Jakob hvis hun var syk. Men det sikreste er at vi holder avstand til alle utenfor bobla, inkludert koner og kjærester, sier legen.

Jakob Ingebrigtsen har allerede opplevd konsekvensene av covid. Han var skuffet over sølv på 1500-meteren under innendørs-VM i Beograd i mars. Da viste det seg at han hadde løpt med covid i kroppen.

I Eugene skal Ingebrigtsen etter planen løpe tre 1500-metere og to 5000-metere, aller helst så bra at han tar medalje i finalen på begge distanser. Da tåles ingen sykdom.

Les også Ingebrigtsen testet positivt for korona dagen etter VM-sølv

World Athletics Indoor Championships

Trygt videre

I forsøksheatet natt til søndag tok Ingebrigtsen mulig risiko ved å legge seg foran i feltet, men havnet likevel litt i ubalanse da spanjolen Mario Garcia ga ham et lite dytt. Særlig dramatisk ble det ikke. Men nok til å minne om at 1500 meter er en kontaktsport.

World Athletics Championships

TAKKET «HJELPER»: Jakob Ingebrigtsen ga Stewart McSweyn en klapp på ryggen etter at australieren satte opp tempo.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Ingebrigtsen lå i fjerdeposisjon da bjellen ringte for siste runde. På de siste 200 meterne økte han tempo og kontrollerte inn til plass i semifinalen.

– Han springer «jæklig» fort. Både første og andre heatet løper fortere enn jeg trodde. Han provoserer frem en lett provoserbar Stewart McSweyn, sier storebror Henrik Ingebrigtsen, som ankom Eugene dagen i forveien for å hjelpe Jakob.

McSweyn løp inn til 3.34,91 og tok heatseieren foran Charles Philipert-Thiboutot. Nordmannen løp inn på 3.35,12.

– Jeg kjenner jo McSweyn. Han trenger jo ikke å gå så hardt, men han gjør jo det, sier semifinaleklare Jakob Ingebrigtsen.

Dukket overraskende opp

For på oppvarmingen dukket han opp sammen med storebror Henrik Ingebrigtsen. Da Filip Ingebrigtsen meldte forfall til 1500 meter i VM, så det ut til at Jakob måtte reise til mesterskapet som den eneste av løpebrødrene.

Norges Friidrettsforbund sa nei til å gi Henrik Ingebrigtsen innpass for noen dager siden ettersom de allerede hadde fordelt sine akkrediteringer. Men ved hjelp av gode kontakter har storebror blitt akkreditert som «Head Coach Team Ingebrigtsen – Nike». «Alene» til mesterskap for første gang: – Har veldig enkle krav

– Jeg er her for å hjelpe Jakob, sier storebror Ingebrigtsen.

– Det er klart det er gøy med støtte og at jeg hadde noen bekjente på første rad er gøy. Må si at jeg ikke legger merke til dem før jeg kommer i mål. Det er kjekt det også, sier Jakob Ingebrigtsen.

FC44AC36-E97A-445B-959E-4C95C84E8660

KLAR SOM VM-HJELPER: Henrik Ingebrigtsen dukket plutselig opp i VM-byen.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Eldstemann av løpebrødrene ble observert før 1500-meteren sammen med Jakob på oppvarmingsarenaen. Storebror tok på seg oppgaven som materialforvalter og «vannbærer», før han fant plass på tribunen.

Avgjørelsen ble tatt da det ble klart at mellomstebror Filip Ingebrigtsen meldte forfall.

PS! Ferdinand Kvan Edman løp inn til 10.-plass i det tredje heatet med tiden 3.39,92 minutter. Det holdt ikke til avansement.

Les også Program for VM i friidrett

VM i friidrett

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal