Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen slår kraftig tilbake mot kommentator-kritikk: – Høres ut som en idiot

Jakob Ingebrigtsen (21) trekker på skuldrene av kritikken som kom da han droppet å snakke deler med pressen etter EM-gullet på 5000 meter tirsdag. Storebror Henrik mener han aldri må endre seg.

Germany European Championships Athletics

BEST NÅR DET GJELDER: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 1500 meter i München torsdag.

Foto: Martin Meissner / AP

Jakob Ingebrigtsen snakket kun med NRK og et par utvalgte internasjonale TV-stasjoner før han hastet videre til medaljeseremoni og nedjogging etter EM-gullet tirsdag.

VG-kommentator Leif Welhaven mente 21-åringen «må passe seg litt» etter at han stormet gjennom store deler av pressesonen uten å gi et intervju.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen stoppet ikke hos norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mente at det var en del av jobben å snakke med pressen etter et EM-gull. Han kalte det «en smule arrogant»:

– Han er unik, men han er ikke i en særstilling, sa Saltvedt etter hendelsen.

Den dobbelte EM-gullvinneren fra München sier at han ikke har fått med seg kritikken, men da han får høre Saltvedts kritikk slår han tilbake:

– Han høres ut som en idiot, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Hvorfor det?

Han får vel synse om det han vil. Man må vel fokusere på det som er viktig og det regner jeg med er å springe løp, sier Jakob Ingebrigtsen, kort tid etter å ha fått gullmedaljen for 1500-meteren rundt halsen.

Fleipet om mobilfilter

Han sier han «ikke nødvendigvis» styrer unna mediene når han er i mesterskapsmodus. På spørsmål om hva han får med seg, svarer han med et flir:

– Svært lite tydeligvis. Jeg er på de aller fleste plattformer selv, men vet ikke om jeg har et hemmelig filter på mobilen min for idiotiske ting.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt står fortsatt for det han sa etter 5000-meteren. Og er like imponert over ham sportslig etter et nytt EM-gull.

– Jakob Ingebrigtsen er et unikum, og er i ferd med å få en posisjon som en idrettshelt vi knapt har sett maken til. Den rollen innebærer også at man snakker med dem som har båret ham frem, enten det er pressen eller fansen.

VG-kommentator Leif Welhaven svarer dette på utspillene til Ingebrigtsen:

– I likhet med NRKs kommentator stilte jeg spørsmål om dette var noe vi kunne vente at han brukte litt tid på. Det må gjerne Jakob Ingebrigtsen og mange i sosiale medier mene noe om og være uenige med meg i. Men jeg forsøkte å reise en saklig debatt, og da mener jeg at karakteristikker som «idiot» ikke hører hjemme i dette ordskiftet.

Råder om å «gi faen»

Henrik Ingebrigtsen

KOMMER MED RÅD: Henrik Ingebrigtsen vil at lillebroren aldri skal forandre seg.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Henrik Ingebrigtsen tror ikke broren bryr seg nevneverdig om å svare på kritikken han har mottatt de siste dagene.

Det beste du kan gjøre er bare å gi faen, sier han og ler litt, før han blir alvorlig:

Jeg tror at folk vil at Jakob skal endre seg og tilpasse seg og gjøre justeringer med tanke på hva andre mener og synes. Det må han aldri gjøre. Han kan ikke gå på kompromiss med seg selv, han må bare være seg selv og levere det som skal til for å prestere best mulig, så mange år som mulig.

Han tok også broren i forsvar etter gullet på 5000 meter, og forklarte til NRK at det var avtalt at han ikke skulle stanse. Han skjønte at det kunne være plagsomt for pressen, men mente de måtte skåne ham for energitap før en ny finale.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier Henrik Ingebrigtsen, som har fulgt lillebroren tett som trener og medhjelper under EM.

Les også Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal