Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen slår kraftig tilbake mot kommentator-kritikk: – Høres ut som en idiot

Jakob Ingebrigtsen (21) trekker på skuldrene av kritikken som kom da han droppet å snakke deler med pressen etter EM-gullet på 5000 meter tirsdag. Storebror Henrik mener han aldri må endre seg.

Germany European Championships Athletics

BEST NÅR DET GJELDER: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 1500 meter i München torsdag.

Foto: Martin Meissner / AP

Jakob Ingebrigtsen snakket kun med NRK og et par utvalgte internasjonale TV-stasjoner før han hastet videre til medaljeseremoni og nedjogging etter EM-gullet tirsdag.

VG-kommentator Leif Welhaven mente 21-åringen «må passe seg litt» etter at han stormet gjennom store deler av pressesonen uten å gi et intervju.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen stoppet ikke hos norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mente at det var en del av jobben å snakke med pressen etter et EM-gull. Han kalte det «en smule arrogant»:

– Han er unik, men han er ikke i en særstilling, sa Saltvedt etter hendelsen.

Den dobbelte EM-gullvinneren fra München sier at han ikke har fått med seg kritikken, men da han får høre Saltvedts kritikk slår han tilbake:

– Han høres ut som en idiot, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Hvorfor det?

Han får vel synse om det han vil. Man må vel fokusere på det som er viktig og det regner jeg med er å springe løp, sier Jakob Ingebrigtsen, kort tid etter å ha fått gullmedaljen for 1500-meteren rundt halsen.

Fleipet om mobilfilter

Han sier han «ikke nødvendigvis» styrer unna mediene når han er i mesterskapsmodus. På spørsmål om hva han får med seg, svarer han med et flir:

– Svært lite tydeligvis. Jeg er på de aller fleste plattformer selv, men vet ikke om jeg har et hemmelig filter på mobilen min for idiotiske ting.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt står fortsatt for det han sa etter 5000-meteren. Og er like imponert over ham sportslig etter et nytt EM-gull.

– Jakob Ingebrigtsen er et unikum, og er i ferd med å få en posisjon som en idrettshelt vi knapt har sett maken til. Den rollen innebærer også at man snakker med dem som har båret ham frem, enten det er pressen eller fansen.

VG-kommentator Leif Welhaven svarer dette på utspillene til Ingebrigtsen:

– I likhet med NRKs kommentator stilte jeg spørsmål om dette var noe vi kunne vente at han brukte litt tid på. Det må gjerne Jakob Ingebrigtsen og mange i sosiale medier mene noe om og være uenige med meg i. Men jeg forsøkte å reise en saklig debatt, og da mener jeg at karakteristikker som «idiot» ikke hører hjemme i dette ordskiftet.

Råder om å «gi faen»

Henrik Ingebrigtsen

KOMMER MED RÅD: Henrik Ingebrigtsen vil at lillebroren aldri skal forandre seg.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Henrik Ingebrigtsen tror ikke broren bryr seg nevneverdig om å svare på kritikken han har mottatt de siste dagene.

Det beste du kan gjøre er bare å gi faen, sier han og ler litt, før han blir alvorlig:

Jeg tror at folk vil at Jakob skal endre seg og tilpasse seg og gjøre justeringer med tanke på hva andre mener og synes. Det må han aldri gjøre. Han kan ikke gå på kompromiss med seg selv, han må bare være seg selv og levere det som skal til for å prestere best mulig, så mange år som mulig.

Han tok også broren i forsvar etter gullet på 5000 meter, og forklarte til NRK at det var avtalt at han ikke skulle stanse. Han skjønte at det kunne være plagsomt for pressen, men mente de måtte skåne ham for energitap før en ny finale.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier Henrik Ingebrigtsen, som har fulgt lillebroren tett som trener og medhjelper under EM.

Les også: Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Siste nytt

 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters
 • Vil ha bandy-VM utan Russland

  Sverige håpar å arrangere eit etterlengta VM i bandy i 2023. Det blir i så fall utan russisk deltaking.

  VM i bandy for menn har ikkje vore avvikla sidan i 2019. Pandemien og Russlands krigføring i Ukraina har stoppa arrangementet dei siste åra.

  No jobbar Sverige med å arrangere eit VM i 2023. Til den meisterskapen blir likevel ikkje regjerande meister Russland invitert, skriv SVT. Planen er i staden at Finland, Noreg, Kasakhstan, USA, Tyskland, Estland og Ungarn skal utgjere deltakarnasjonane.

  Helt uproblematisk er det likevel ikkje å arrangere eit VM utan Russland. Landet har lenge hatt mykje å seie i internasjonal bandy, mellom anna i form av fleire styrerepresentantar i Det internasjonale bandyforbundet (Fib).

  Pär Gustafsson, generalsekretær i Det svenske bandyforbundet, seier likevel at eit 2023-VM i Sverige uansett vil få offisiell status.

  – Det blir eit VM akkurat som alle andre, fullt sanksjonert internasjonalt. Det ville bety veldig mykje om VM blir arrangertt, då det vil vise at bandyen fungerer trass i verdssituasjonen, seier han til den svenske allmennkringkastaren.

  Bandy-VM i Irkutsk
  Foto: Terje Lübeck / NTB
 • TV 2: Norsk sykkelstjerne skifter lag

  Den norske sykkelprofilen Carl Fredrik Hagen skal neste sesong sykle for eit nystarta Sveits-registrert lag, melder TV 2.

  Kanalen hevdar å ha kjelder på at Hagen allereie har signert kontrakt med laget som blir styrt av sørafrikanaren Douglas Ryder.

  Hagen har dei siste sesongane vore lagkamerat med blant andre Chris Froome i Israel-Premier Tech. Kontrakten hans der går ut ved nyttår.

  Alt tyder på at Oppegård-gutens nye arbeidsgivar vil bli å finne på nivå to i sykkelsporten neste sesong. Laget skal enno ikkje ha fått noko namn, men ein avtale med ein hovudsponsor blir meldt å vere klar i nærmaste framtid.

  Carl Fredrik Hagen har slite med skadar dei siste sesongane. I 2019 sjokkerte han mange ved å bli nummer åtte samanlagt i Vuelta a Espana.

  Arctic Race of Norway
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste