Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen slår kraftig tilbake mot kommentator-kritikk: – Høres ut som en idiot

Jakob Ingebrigtsen (21) trekker på skuldrene av kritikken som kom da han droppet å snakke deler med pressen etter EM-gullet på 5000 meter tirsdag. Storebror Henrik mener han aldri må endre seg.

Germany European Championships Athletics

BEST NÅR DET GJELDER: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 1500 meter i München torsdag.

Foto: Martin Meissner / AP

Jakob Ingebrigtsen snakket kun med NRK og et par utvalgte internasjonale TV-stasjoner før han hastet videre til medaljeseremoni og nedjogging etter EM-gullet tirsdag.

VG-kommentator Leif Welhaven mente 21-åringen «må passe seg litt» etter at han stormet gjennom store deler av pressesonen uten å gi et intervju.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen stoppet ikke hos norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mente at det var en del av jobben å snakke med pressen etter et EM-gull. Han kalte det «en smule arrogant»:

– Han er unik, men han er ikke i en særstilling, sa Saltvedt etter hendelsen.

Den dobbelte EM-gullvinneren fra München sier at han ikke har fått med seg kritikken, men da han får høre Saltvedts kritikk slår han tilbake:

– Han høres ut som en idiot, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Hvorfor det?

Han får vel synse om det han vil. Man må vel fokusere på det som er viktig og det regner jeg med er å springe løp, sier Jakob Ingebrigtsen, kort tid etter å ha fått gullmedaljen for 1500-meteren rundt halsen.

Fleipet om mobilfilter

Han sier han «ikke nødvendigvis» styrer unna mediene når han er i mesterskapsmodus. På spørsmål om hva han får med seg, svarer han med et flir:

– Svært lite tydeligvis. Jeg er på de aller fleste plattformer selv, men vet ikke om jeg har et hemmelig filter på mobilen min for idiotiske ting.

NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt står fortsatt for det han sa etter 5000-meteren. Og er like imponert over ham sportslig etter et nytt EM-gull.

– Jakob Ingebrigtsen er et unikum, og er i ferd med å få en posisjon som en idrettshelt vi knapt har sett maken til. Den rollen innebærer også at man snakker med dem som har båret ham frem, enten det er pressen eller fansen.

VG-kommentator Leif Welhaven svarer dette på utspillene til Ingebrigtsen:

– I likhet med NRKs kommentator stilte jeg spørsmål om dette var noe vi kunne vente at han brukte litt tid på. Det må gjerne Jakob Ingebrigtsen og mange i sosiale medier mene noe om og være uenige med meg i. Men jeg forsøkte å reise en saklig debatt, og da mener jeg at karakteristikker som «idiot» ikke hører hjemme i dette ordskiftet.

Råder om å «gi faen»

Henrik Ingebrigtsen

KOMMER MED RÅD: Henrik Ingebrigtsen vil at lillebroren aldri skal forandre seg.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Henrik Ingebrigtsen tror ikke broren bryr seg nevneverdig om å svare på kritikken han har mottatt de siste dagene.

Det beste du kan gjøre er bare å gi faen, sier han og ler litt, før han blir alvorlig:

Jeg tror at folk vil at Jakob skal endre seg og tilpasse seg og gjøre justeringer med tanke på hva andre mener og synes. Det må han aldri gjøre. Han kan ikke gå på kompromiss med seg selv, han må bare være seg selv og levere det som skal til for å prestere best mulig, så mange år som mulig.

Han tok også broren i forsvar etter gullet på 5000 meter, og forklarte til NRK at det var avtalt at han ikke skulle stanse. Han skjønte at det kunne være plagsomt for pressen, men mente de måtte skåne ham for energitap før en ny finale.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier Henrik Ingebrigtsen, som har fulgt lillebroren tett som trener og medhjelper under EM.

Les også: Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Siste nytt

 • Hovland med ny Ryder Cup-seier

  Viktor Hovland var overlegen i duell mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget er i ferd med å sette inn nådestøtet på finaledagen.

  Hovland sikret Europas første poeng for dagen da han slo Morikawa fire hull opp med tre å gå. Dermed kunne ikke amerikaneren hente nordmannen igjen.

  Hovland og co. leder i øyeblikket 11,5-5,5, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Hovland med stadig overtak i Ryder Cup – USA må ha et mirakel

  Viktor Hovland leder kontrollert mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget har fortsatt grepet om turneringsseieren.

  Hovland og co. ledet 10,5-5,5 før den siste dagen, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  Status i de tolv pågående kampene er fem ganger Europa-ledelse og amerikansk ledelse i like mange kamper. I de to resterende singleduellene er det ingenting som skiller.

  Den 26 år gamle nordmannen storspiller i duell mot Collin Morikawa, og allerede på det tredje hullet knep nordmannen første stikk. Ledelsen ble doblet på det neste hullet.

  Søndag er alle de 24 spillerne i aksjon i tolv enkeltkamper. Det ligger dermed totalt tolv poeng til fordeling. USA trenger et lite mirakel for å hente hjem turneringsseieren.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Råsterkt Ruud-comeback i Beijing – møter Alcaraz i kvartfinalen

  Casper Ruud ble rundspilt av Tomas Martin Etcheverry fra start, men slo tilbake og avanserte i ATP500-turneringen i Beijing.

  Nordmannen vant 2-1 i sett på hardcourt-underlaget i Beijing. Han møter verdenstoppen Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

  Ruud tapte førstesettet hele 1-6. Det var ferdigspilt på cirka en halvtime.

  Ruud brøt Etcheverrys serve direkte i andre sett. Nordmannen ga så etter hvert fra seg et ganske klart grep om settet, men han rodde det inn med 7-5.

  Oppgjøret ble avgjort i et tiebreak etter at Ruud utlignet til 6-6 i sin serve. Ruud havnet under med 0-4, men fightet seg tilbake og vant med sifrene 9-7.

  Ruud må fikse solide resultater tiden som kommer for å gi seg selv en mulighet til å bli kvalifisert til ATP-sluttspillet senere i høst.

  Laver Cup Tennis
  Foto: DARRYL DYCK / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste