Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen var i drømmeposisjon: – Surt å tape igjen

Heller ikke i Stockholm klarte Jakob Ingebrigtsen (19) å hamle opp med Timothy Cheruiyot, men unggutten lover at det snart skjer etter nok en supertid.

Timothy Cheruiyot vant 1500 meteren foran Jakob Ingebrigtsen, mens australienske Stewart McSweyn tok tredjeplass.

NYTT SUPERLØP: Timothy Cheruiyot vant 1500 meteren foran Jakob Ingebrigtsen, mens australske Stewart McSweyn tok tredjeplass.

– Det er bare et tidsspørsmål før jeg slår ham. Det var surt å tape igjen, men en eller gang skal jeg slå ham, sier Jakob Ingebrigtsen.

For etter å ha klinket til med europarekord da han for første gang var under 3.30 blank på 1500-meteren i Monaco forrige fredag, var forventningene store til distansen i Stockholm.

Og også her satte fartsholderne et enormt tempo fra start, eller rettere sagt verdensrekordfart. Den første runden gikk på 54 sekunder, og Jakob og Filip Ingebrigtsen hang på Monaco-vinner Timothy Cheruiyot og harene.

49 hundredeler bak

Til tross for vanskelige vindforhold, var 19-åringen virkelig på skuddhold ut på sisterunden.

– En drømmesituasjon for Jakob, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Filip Ingebrigtsen gikk tom for krefter og brøt med rundt 300 meter igjen, mens lillebroren og australske Stewart McSweyn hengte seg på kenyaneren.

Diamond League

TOPP TRE: Timothy Cheruiyot vant foran Jakob Ingebrigtsen og Stewart McSweyn.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

På oppløpet var Cheruiyot igjen sterkest, og Jakob Ingebrigtsen måtte igjen ta til takke med andreplassen. Vinnertiden var 3.30,25, mens 19-åringen kom inn på 3.30,74.

– Jeg tror det er litt frustrerende for Jakob, mener Rodal.

– Det virker som Cheruiyot har kontroll, men han leker seg ikke med Jakob. Det er derimot han som holder farten og skaper 3.30-løpet, legger NRK-eksperten til.

– Det kjentes dårlig

Forrige uke løp Cheruiyot på 3.28,45, mens Sandnes-løperens tid var 3.28,86.

– Det kjentes dårlig. Jeg har veldig tunge bein i dag, så det henger nok litt igjen etter Monaco, og litt tungt etter høyden, sier Jakob selv.

– Jeg føler meg sterk, og løpet startet bra. Uheldigvis var det litt mye vind på stadion, så det ble ikke under 3.30, forteller Cheruiyot.

Filip Ingebrigtsen var naturlig nok mer skuffet.

– Det var veldig surt. Det var veldig tungt tidlig. Så får jeg hammeren med 600 meter igjen. Kroppen funker ikke, og da er det dumt å gå helt i kjelleren, mener 27-åringen.

– Kroppen har funket bra den siste uka, men av en eller annen grunn så funket det ikke i dag, legger han til.

McSweyn tok tredjeplassen, med 3.31,48.

– Det at det er flere som melder seg på gjør at det blir en veldig levende distanse i lang tid fremover, sier Rodal.

Etter planen skal Ingebrigtsen-brødrene også løpe i Diamond League-stevnet i Brussel den 4. september.

– Vi skal prøve å få løpe et par ekstra løp. Målet for sesongen var å løpe raskt på 1500 meter, og det har jeg allerede gjort. Nå er det bare å kose seg, og få løpt flere løp, sier Jakob Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal