Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen med avsløring i podkast: OL-gull kan bety slutten på karrieren

I podkasten «Ida med hjertet i hånden» sier Jakob Ingebrigtsen at han skal slite med å satse videre om han vinner OL-gull i nærmeste framtid. Overfor NRK presiserer han at han «ikke nødvendigvis» legger opp om det skulle bli OL-gull 7. august.

Jakob og Elisabeth

VIL LEVE NORMALT: Jakob Ingebrigtsen gleder seg til å ha et helt normalt familieliv sammen med sin forlovede, Elisabeth Aaserson.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Hvis jeg vinner OL i nærmeste fremtid, eller setter verdensrekorder eller noe, skal jeg slite med å satse videre. Men før jeg når målene mine, vil jeg bli så god jeg kan. Men hvis jeg springer så fort jeg vil og tar de medaljene jeg vil, så har jeg veldig lyst til å gjøre andre ting også, for å si det sånn, sier 20-åringen i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

– Det trenger ikke være kjempelenge til du legger opp?, spør intervjuer Ida Fladen.

– Nei, det gjør det ikke. Livet er for kort til å drive med løping til jeg er 40. Selv om det er gøy å løpe og konkurrere, har jeg satt meg noen mål som jeg gjerne vil nå. Og hvis jeg når de målene, er jeg litt ferdig med det, svarer Jakob Ingebrigtsen.

Så gjentar han at han vil vinne OL og VM og sette verdensrekorder «og det som er», før han påpeker at det kan ta litt tid.

Fleiper om Formel 1-karriere

– Men hvis jeg er fornøyd og føler jeg har nådd det jeg vil, så vil jeg starte familie og bruke tiden med familien og gjøre andre kjekke ting. Kanskje se om jeg kan bli en Formel 1-fører eller noe. Det hadde vært gøy, det, sier han muntert.

Jakob Ingebrigtsen

GULLHÅP I OL: Jakob Ingebrigtsen innledet søndag sesongen med seier i Diamond League.

Foto: Martin Rickett / AP

Tidligere i podkasten forteller han om hvordan det har vært å drive systematisk med toppidrett gjennom hele ungdomstida, og hvordan det vokste fram et sosiat tomrom i ham i 15-årsalderen. Han var i ferd med å miste motivasjonen før han møtte kjæresten Elisabeth Asserson, som han nå er forlovet med.

Hun var på plass da Jakob Ingebrigtsen som 17-åring ble europamester på både 1500 og 5000 meter i Berlin i 2018.

I fjor begikk Ingebrigtsen en ny bragd da han satte europarekord på 1500-meter mens han fortsatt var tenåring. 3.28,68 gjør ham til den åttende beste i verden gjennom tidene på distansen. Verdensrekorden på 3.26,00 tilhører Hicham El Guerrouj.

Vil vinne på andre arenaer

7. august kan han oppnå drømmen om å bli olympisk mester. Alt tyder på at Ingebrigtsen vil være en av de største favorittene i OL-finalen på 1500-meteren i Tokyo.

Overfor NRK understreker han imidlertid at planen i utgangspunktet ikke er å legge opp allerede om noen måneder.

YJeIIt4OPs4

UNG JUBEL: Jakob Ingebrigtsen var bare 17 år da han kunne feire to EM-gull i Berlin. Han ser ikke for seg å løpe like lenge som storebror Henrik.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Jeg har mål om å ta mange medaljer, så jeg gir meg ikke nødvendigvis etter én, skriver han i en melding.

Han legger altså inn et «nødvendigvis» bak ikke og bekrefter, som han sier i podkasten, at toppkarrieren kan bli relativt kort.

– Jeg har jo lyst til å vinne på andre arenaer i livet også, så jeg har ikke lyst til å drive med løping til jeg har 15 operasjoner og må ligge på sofaen resten av livet.

– Men planen er ikke å legge opp selv om det blir gull i Tokyo?

– Det blir nok ikke det, dessverre. Men kanskje ting endrer seg når man faktisk har vunnet et OL, skriver han.

Jakob Ingebrigtsen innledet sesongen med seier i Diamond League-stevnet i Gateshead søndag kveld. Han stiller ikke i fredagens Diamond League i Doha, men er på plass igjen i Firenze 10. juni.

Siste nytt

 • Glimt bekrefter millionsigneringen

  Bodø/Glimt kunne lørdag endelig bekrefte at den 21 år gamle danske midtbanespilleren Albert Grønbæk er klar for klubben og kommer fra AGF Aarhus.

  Overgangen ble bekreftet ved en børsmelding fra AGF fredag, men dagen etter kunne Glimt stolt presentere sin nye midtbanespiller.

  – Det er helt suverent vilt. Jeg har gledet meg helt sinnsykt, og kan ikke vente med å komme i gang, sier Grønbæk til Glimts nettsider.

  21-åringen skal koste den regjerende mesteren i Eliteserien omkring 26 millioner kroner. Det melder den danske avisen B.T. (NTB)

  Overgang til Bodø/Glimt
  Foto: Ritzau Scanpix Frank Cilius / NTB
 • Gerrard vant trenerduellen mot Lampard

  Aston Villa sikret årets første seier i Premier League med 2-1 over Everton lørdag. Danny Ings og Emiliano Buendía scoret målene for Steven Gerrards lag.

  De to tidligere midtbanegigantene Gerrard og Frank Lampard møttes til sin første trenerduell i Premier League, der Villa-manageren kunne juble for seier mot sin gamle erkerival Everton. (NTB)

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Grøvdal står over 10.000 meter

  Karoline Bjerkeli Grøvdal står over 10.000-meteren i EM, opplyser Norges Friidrettsforbund.

  – Jeg har fått en smell i ryggen som gjør at jeg ikke er klar til det løpet, sier 32-åringen, om mandagens distanse.

  Grøvdal, som ble nummer åtte på 5000 meter i VM, hadde store planer om å doble i München, men nå stiller hun da bare på 5000-meteren torsdag.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste