Jakob Ingebrigtsen med avsløring i podkast: OL-gull kan bety slutten på karrieren

I podkasten «Ida med hjertet i hånden» sier Jakob Ingebrigtsen at han skal slite med å satse videre om han vinner OL-gull i nærmeste framtid. Overfor NRK presiserer han at han «ikke nødvendigvis» legger opp om det skulle bli OL-gull 7. august.

Jakob og Elisabeth

VIL LEVE NORMALT: Jakob Ingebrigtsen gleder seg til å ha et helt normalt familieliv sammen med sin forlovede, Elisabeth Aaserson.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Hvis jeg vinner OL i nærmeste fremtid, eller setter verdensrekorder eller noe, skal jeg slite med å satse videre. Men før jeg når målene mine, vil jeg bli så god jeg kan. Men hvis jeg springer så fort jeg vil og tar de medaljene jeg vil, så har jeg veldig lyst til å gjøre andre ting også, for å si det sånn, sier 20-åringen i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

– Det trenger ikke være kjempelenge til du legger opp?, spør intervjuer Ida Fladen.

– Nei, det gjør det ikke. Livet er for kort til å drive med løping til jeg er 40. Selv om det er gøy å løpe og konkurrere, har jeg satt meg noen mål som jeg gjerne vil nå. Og hvis jeg når de målene, er jeg litt ferdig med det, svarer Jakob Ingebrigtsen.

Så gjentar han at han vil vinne OL og VM og sette verdensrekorder «og det som er», før han påpeker at det kan ta litt tid.

Fleiper om Formel 1-karriere

– Men hvis jeg er fornøyd og føler jeg har nådd det jeg vil, så vil jeg starte familie og bruke tiden med familien og gjøre andre kjekke ting. Kanskje se om jeg kan bli en Formel 1-fører eller noe. Det hadde vært gøy, det, sier han muntert.

Jakob Ingebrigtsen

GULLHÅP I OL: Jakob Ingebrigtsen innledet søndag sesongen med seier i Diamond League.

Foto: Martin Rickett / AP

Tidligere i podkasten forteller han om hvordan det har vært å drive systematisk med toppidrett gjennom hele ungdomstida, og hvordan det vokste fram et sosiat tomrom i ham i 15-årsalderen. Han var i ferd med å miste motivasjonen før han møtte kjæresten Elisabeth Asserson, som han nå er forlovet med.

Hun var på plass da Jakob Ingebrigtsen som 17-åring ble europamester på både 1500 og 5000 meter i Berlin i 2018.

I fjor begikk Ingebrigtsen en ny bragd da han satte europarekord på 1500-meter mens han fortsatt var tenåring. 3.28,68 gjør ham til den åttende beste i verden gjennom tidene på distansen. Verdensrekorden på 3.26,00 tilhører Hicham El Guerrouj.

Vil vinne på andre arenaer

7. august kan han oppnå drømmen om å bli olympisk mester. Alt tyder på at Ingebrigtsen vil være en av de største favorittene i OL-finalen på 1500-meteren i Tokyo.

Overfor NRK understreker han imidlertid at planen i utgangspunktet ikke er å legge opp allerede om noen måneder.

YJeIIt4OPs4

UNG JUBEL: Jakob Ingebrigtsen var bare 17 år da han kunne feire to EM-gull i Berlin. Han ser ikke for seg å løpe like lenge som storebror Henrik.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Jeg har mål om å ta mange medaljer, så jeg gir meg ikke nødvendigvis etter én, skriver han i en melding.

Han legger altså inn et «nødvendigvis» bak ikke og bekrefter, som han sier i podkasten, at toppkarrieren kan bli relativt kort.

– Jeg har jo lyst til å vinne på andre arenaer i livet også, så jeg har ikke lyst til å drive med løping til jeg har 15 operasjoner og må ligge på sofaen resten av livet.

– Men planen er ikke å legge opp selv om det blir gull i Tokyo?

– Det blir nok ikke det, dessverre. Men kanskje ting endrer seg når man faktisk har vunnet et OL, skriver han.

Jakob Ingebrigtsen innledet sesongen med seier i Diamond League-stevnet i Gateshead søndag kveld. Han stiller ikke i fredagens Diamond League i Doha, men er på plass igjen i Firenze 10. juni.

Sportsnyheter

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Sende Austerrike vidare etter hovudsmell: – Det er hårreisande at han fekk spele vidare

Premissane før kampen var klare. Austerrike måtte slå Ukraina for å sikre avansement frå gruppa, medan uavgjort ville halde for Ukraina. Til slutt var det ein Christoph Baumgartner med hovudskade som blei avgjerande.

Siste nytt

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Italia vil ha EM-finalen i Roma

  Italias statsminister Mario Draghi sier han vil «jobbe for å få finalene til Roma», skriver avisen La Repubblica.

  Årsaken er at smittetallene stiger i Storbritannia og London, der finalen skal spilles på Wembley stadion 11. juli. Smittetallene er svært lave i Italia for tiden.

  Draghi kom med uttalelsen da han stilte til felles pressekonferansen med den tyske forbundskansleren Angela Merkel mandag.

  – Jeg støtter at finalen ikke finner sted i et land der risikoen for smitte åpenbart er stor, sa regjeringssjefen.

 • Barcelona-klare Depay herjet

  Den ferske Barcelona-spilleren Memphis Depay var involvert i samtlige scoringer da Nederland sikret gruppeseieren i EM med 3-0 over Nord-Makedonia. Depay scoret ett, la opp til ett og stod bak skuddet der Georginio Wijnaldum satte inn returen. Wijnaldum stod også bak det siste målet da Depay fant ham i 16-meteren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal