Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen måtte løpe alene i 500 meter: – Leverer en kanontid

Jakob Ingebrigtsen (19) hadde tre harer til disposisjon, men de klarte ikke å følge planen. Dermed ble det heller ikke europarekord, men suveren seier og en ny sterk tid.

4XWh5jVEtEY

MODERAT FEIRING: Jakob Ingebrigtsen vant og sa seg fornøyd, men kroppsspråket etter målgang antydet at det ikke gikk helt som håpet.

Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..

19-åringen fra Sandnes vant løpet i Brussel på 3.30,69. Dermed klarte han ikke å tukte sin egen europarekord på 3.28,68, som han satte i Monaco 14. august.

Likevel er NRKs kommentatorer meget fornøyd.

– Han leverer en kanontid igjen, fastslår Jann Post.

– Det er helt ubeskrivelig av Jakob Ingebrigtsen, sier Vebjørn Rodal.

Også hovedpersonen er tilfreds:

– Det var veldig gøy å løpe. Det er første gang jeg vinner et slikt løp. Litt tøft fra start, og vi sprang fort. Det ble enda et løp på 3.30, så jeg er veldig godt fornøyd, sier han.

6Pga_wUjCCs

ENSOM I TET: Jakob Ingebrigtsen hadde tre harer, men etter 1000 meter var det verken harer eller konkurrenter å se. Dermed ble det tungt på oppløpet.

Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Haren løp for fort

For første gang i år løp Ingebrigtsen i et 1500-meterfelt uten kenyanske Timothy Cheruiyot, som har dominert distansen. Dermed var det også Ingebrigtsen som bestemte hvor fort harene skulle løpe.

De klarte imidlertid ikke helt å holde skjemaet. Førsterunden skulle gå på 55,3 sekunder, men gikk i stedet på 53,56. Dermed måtte Ingebrigtsen omtrent slippe kontakten med harene for ikke å gå på en kjempesmell.

Den regjerende europamesteren på 5000 og 1500 meter klager imidlertid ikke på den brutale åpningsfarten.

– Det var for så vidt greit, men da tror jeg man må ha noen rundt seg for virkelig å pushe farten når den begynner å gå ned, sier Ingebrigtsen.

Etter 800 meter skulle tiden vært 1.51,0 men i stedet passerte harene på 1.51,14 – altså plutselig bak skjema.

Med 500 meter igjen, var alle harene «kokt». Dermed ble resten sololøp.

– Jeg kjente det var tungt å holde farten på hele distansen i dag, men å fortsatt springe 3.30 er sterkt og jeg er veldig godt fornøyd, sier Jakob Ingebrigtsen.

SEIER: Jakob Ingebrigtsen var helt utilnærmelig på 1500-meteren i Brussel.

Strålende sesong

Riktig nok hadde Ingebrigtsen en såkalt lyshare som viste hvordan han lå an mot sin egen europarekord, og inn i siste sving hadde han fortsatt muligheten. På oppløpet måtte han imidlertid kapitulere.

– Selv med lys klarer ikke haren å holde riktig fart, konstaterte Jann Post underveis.

Etter at brødrene Ingebrigtsen i flere sesonger har prøvd å komme seg under 3.30-grensa på 1500 meter, klinte Jakob Ingebrigtsen til med 3.28,58 og ny europarekord i Monaco 14. august.

Dermed står han med tidene 3.28,68 – 3.30,74 – og 3.30,69 på 1500 meter i år.

Jakob Ingebrigtsen har også satt europeisk bestenotering på 2000 meter og personlig rekord på 800 meter denne sesongen.

Og det i en sesong det lenge var uvisst om det i det hele tatt ville bli noe av.

– Da er det viktig å benytte seg av de mulighetene man får. Og nå har jeg fått en bra mulighet, med veldig bra løp, så jeg er fornøyd, sier Jakob Ingebrigtsen bak sin hvite ansiktsmaske.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal