Ingebrigtsen vant «utøvernes pris» og «årets gjennombrudd»

Jakob Ingebrigtsen ble hyllet under Idrettsgallaen i Stavanger da han mottok prisen for «utøvernes pris» og «årets gjennombrudd».

Også pappa og trener Gjert Ingebrigtsen stakk av med prisen «årets trener» under gallaen.

Dermed ble det storeslem for familien Ingebrigtsen under Idrettsgallaen lørdag.

– Dette henger enormt høyt. Jeg vil takke mamma og pappa for at de har tilrettelagt for at jeg har kunnet få holde på med det jeg synes er gøy, sa Jakob Ingebrigtsen da han mottok prisen for «årets gjennombrudd».

– Jeg vil også takke brødrene mine for at de tok meg med på treningsleir og banet vei. Jeg får håpe at de ikke angrer på det i dag, sa han til latter fra salen.

– Henger utrolig høyt

Ingebrigtsen passet også på takke kjæresten Elisabeth Assersons, som var med ham til Idrettsgallaen.

Men det var altså ikke slutt med det, senere på kvelden kunne han ta imot pris nummer to: «Utøvernes pris».

– Dette var voldsomt, denne prisen henger utrolig høyt. Jeg vil takke alle utøverne som har stemt på meg, det betyr utrolig mye, sa Jakob Ingebrigtsen i sin takketale.

Nominert til tre priser

Jakob Ingebrigtsen har opplevd et fantastisk fjorår med blant annet to EM-gull i Berlin og et nytt U20-gull i EM i terrengløp.

Prestasjonene har imponert en hel friidrettsverden.

Nylig kåret også sportsjournalistene i Norge ham til Årets idrettsnavn. 18-åringen var da den yngste vinner i prisens 70-årige historie.

Til årets Idrettsgalla var han nominert til hele tre priser:

 • «Årets mannlige utøver»
 • «Årets navn»
 • «Årets gjennombrudd»

I tillegg til dette, var altså 18-åringen også en sterk kandidat til «Utøvernes pris». Prisen for «årets mannlige utøver» gikk imidlertid til Aksel Lund Svindal.

Siste nytt

 • Sagosen og Oftedal kan vinne pris

  Sander Sagosen og Stine Bredal Oftedal er blant de nominerte når Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skal kåre årets håndballspiller i verden i 2018. Fem menn og fem kvinner er nominert. Kun prestasjoner i 2018 skal med i vurderingen.

  2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Kamp om 5-6 palssen mellomn Sverige-Norge
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Arsenal videre i europaligaen

  Arsenal er videre i europaligaen etter at de vant 3-0 over BATE på hjemmebane torsdag kveld. Et selvmål av Zakhar Volkov og nettkjenninger fra Shkodran Mustafi og Sokratis sørget for 3-0-seier. «The Gunners» vant dermed oppgjøret 3-1 sammenlagt.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Arsenal v BATE Borisov
  Foto: Eddie Keogh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal