Hopp til innhold

Glemmer ikke EM-tabben: – Irriterende at folk trodde jeg ble sliten

Et drøyt år etter at det skjedde, irriterer Jakob Ingebrigtsen seg fortsatt over arrangørtabben i EM som fratok ham muligheten til å vise hvor overlegen han egentlig var.

Jakob Ingebrigtsen

VILLE VISE MER: Jakob Ingebrigtsen var sterk nok til å holde lekestue på 1500-meteren i EM, men fikk aldri sjansen.

Foto: Carina Johansen

For et drøyt år siden ble unggutten dobbelt europamester i Berlin, da han vant både 1500 og 5000 meter.

Det bruker han som motivasjon fram mot VM i Doha, der han stiller som klar medaljefavoritt på 1500 og medaljeutfordrer på 5000 meter.

– Når jeg tenker fremover så er det ofte at jeg ser tilbake på ting jeg har gjort bra eller ting jeg har gjort dårlig. Det er naturlig for meg å bruke EM som et eksempel, forklarer han.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Det er imidlertid ikke bare med glede han ser tilbake på Berlin. Det er også ispedd en liten dose irritasjon.

– Folk tenker at det var flaks

Fortsatt tenker nemlig Jakob Ingebrigtsen på arrangørtabben som kunne ha kostet ham gullet på 1500-meteren.

Junioren kom inn på oppløpet med en klar ledelse. Men da han nærmet seg målstreken, kom plutselig flere konkurrenter faretruende nær.

Det som skjedde var at rundetelleren hadde glemt å endre skiltet fra 1 til 0. Så da Jakob Ingebrigtsen i realiteten var 70 meter fra mål, begynte han å innstille seg på at det skulle løpes en runde til.

– I mitt hode så roet jeg såpass mye ned at det kunne gått galt, men likevel vant jeg med en del. Det er irriterende å tenke at folk trodde jeg ble sliten og måtte tape så mange meter til en jeg egentlig kunne løpt så langt ifra, forteller han.

– Det er det jeg tenker tilbake på, at folk tenker det nesten var flaks at jeg vant 1500-meteren i Berlin.

Rundetelleren

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Tror på bedre VM enn EM

Vinnertiden i Berlin ble 3.38,10. Marcin Lewandowski krysset målstreken bare fire hundredeler senere.

Gullet kunne ha røket.

Skal EM-gullet fra Berlin følges opp med VM-gull i Doha, må det nok løpes adskillig raskere. Med en ny personlig rekord på 3.30,16 fra Lausanne i år, har da også Jakob Ingebrigtsen aller muligheter til å gjøre det.

Fem internasjonale 1500-metere har endt med én fjerde-, en tredje og tre andreplasser denne sesongen. I VM-generalprøven ble han nummer to i Diamond League-finalen i Brussel.

– Jeg har selvfølgelig forventninger til at jeg skal gjøre det bedre enn det jeg tidligere har gjort, sier 18-åringen, som fyller 19 innen VM begynner 27. september.

– Bedre taktisk

– Jeg har løpt flere løp, fått mer erfaring og blitt generelt bedre taktisk. Jeg bør i hvert fall forvente at jeg får ut mitt potensial, og at jeg løper bedre enn i Berlin, mener han.

– Og jeg skal ikke være dårligere i et mesterskap enn jeg har vært i andre løp. Samtidig kan jeg ikke forvente å gjøre rent bord først gang jeg prøve, legger Jakob Ingebrigtsen til.

Akkurat der får han støtte av NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Han har muligheten til å ta to medaljer. Samtidig må han levere opp mot det aller beste han har gjort for å klare å ta en medalje. Det er mange som begynner å komme i form, konstaterer Post.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden

  Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

  Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Newgarden vant dramatisk Indy 500

  Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

  Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang på de 16 siste rundene, og dermed måtte det omstart til.

  Det banet for et kort og vilt race til mållinjen over én runde da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake. (NTB)

  IndyCar Indy 500 Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr mesterligaspill kommende sesong.

  Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

  Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

  Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

  Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

  Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste