Glemmer ikke EM-tabben: – Irriterende at folk trodde jeg ble sliten

Et drøyt år etter at det skjedde, irriterer Jakob Ingebrigtsen seg fortsatt over arrangørtabben i EM som fratok ham muligheten til å vise hvor overlegen han egentlig var.

Jakob Ingebrigtsen

VILLE VISE MER: Jakob Ingebrigtsen var sterk nok til å holde lekestue på 1500-meteren i EM, men fikk aldri sjansen.

Foto: Carina Johansen

For et drøyt år siden ble unggutten dobbelt europamester i Berlin, da han vant både 1500 og 5000 meter.

Det bruker han som motivasjon fram mot VM i Doha, der han stiller som klar medaljefavoritt på 1500 og medaljeutfordrer på 5000 meter.

– Når jeg tenker fremover så er det ofte at jeg ser tilbake på ting jeg har gjort bra eller ting jeg har gjort dårlig. Det er naturlig for meg å bruke EM som et eksempel, forklarer han.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Det er imidlertid ikke bare med glede han ser tilbake på Berlin. Det er også ispedd en liten dose irritasjon.

– Folk tenker at det var flaks

Fortsatt tenker nemlig Jakob Ingebrigtsen på arrangørtabben som kunne ha kostet ham gullet på 1500-meteren.

Junioren kom inn på oppløpet med en klar ledelse. Men da han nærmet seg målstreken, kom plutselig flere konkurrenter faretruende nær.

Det som skjedde var at rundetelleren hadde glemt å endre skiltet fra 1 til 0. Så da Jakob Ingebrigtsen i realiteten var 70 meter fra mål, begynte han å innstille seg på at det skulle løpes en runde til.

– I mitt hode så roet jeg såpass mye ned at det kunne gått galt, men likevel vant jeg med en del. Det er irriterende å tenke at folk trodde jeg ble sliten og måtte tape så mange meter til en jeg egentlig kunne løpt så langt ifra, forteller han.

– Det er det jeg tenker tilbake på, at folk tenker det nesten var flaks at jeg vant 1500-meteren i Berlin.

Rundetelleren

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Tror på bedre VM enn EM

Vinnertiden i Berlin ble 3.38,10. Marcin Lewandowski krysset målstreken bare fire hundredeler senere.

Gullet kunne ha røket.

Skal EM-gullet fra Berlin følges opp med VM-gull i Doha, må det nok løpes adskillig raskere. Med en ny personlig rekord på 3.30,16 fra Lausanne i år, har da også Jakob Ingebrigtsen aller muligheter til å gjøre det.

Fem internasjonale 1500-metere har endt med én fjerde-, en tredje og tre andreplasser denne sesongen. I VM-generalprøven ble han nummer to i Diamond League-finalen i Brussel.

– Jeg har selvfølgelig forventninger til at jeg skal gjøre det bedre enn det jeg tidligere har gjort, sier 18-åringen, som fyller 19 innen VM begynner 27. september.

– Bedre taktisk

– Jeg har løpt flere løp, fått mer erfaring og blitt generelt bedre taktisk. Jeg bør i hvert fall forvente at jeg får ut mitt potensial, og at jeg løper bedre enn i Berlin, mener han.

– Og jeg skal ikke være dårligere i et mesterskap enn jeg har vært i andre løp. Samtidig kan jeg ikke forvente å gjøre rent bord først gang jeg prøve, legger Jakob Ingebrigtsen til.

Akkurat der får han støtte av NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Han har muligheten til å ta to medaljer. Samtidig må han levere opp mot det aller beste han har gjort for å klare å ta en medalje. Det er mange som begynner å komme i form, konstaterer Post.

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal