Glemmer ikke EM-tabben: – Irriterende at folk trodde jeg ble sliten

Et drøyt år etter at det skjedde, irriterer Jakob Ingebrigtsen seg fortsatt over arrangørtabben i EM som fratok ham muligheten til å vise hvor overlegen han egentlig var.

Jakob Ingebrigtsen

VILLE VISE MER: Jakob Ingebrigtsen var sterk nok til å holde lekestue på 1500-meteren i EM, men fikk aldri sjansen.

Foto: Carina Johansen

For et drøyt år siden ble unggutten dobbelt europamester i Berlin, da han vant både 1500 og 5000 meter.

Det bruker han som motivasjon fram mot VM i Doha, der han stiller som klar medaljefavoritt på 1500 og medaljeutfordrer på 5000 meter.

– Når jeg tenker fremover så er det ofte at jeg ser tilbake på ting jeg har gjort bra eller ting jeg har gjort dårlig. Det er naturlig for meg å bruke EM som et eksempel, forklarer han.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Det er imidlertid ikke bare med glede han ser tilbake på Berlin. Det er også ispedd en liten dose irritasjon.

– Folk tenker at det var flaks

Fortsatt tenker nemlig Jakob Ingebrigtsen på arrangørtabben som kunne ha kostet ham gullet på 1500-meteren.

Junioren kom inn på oppløpet med en klar ledelse. Men da han nærmet seg målstreken, kom plutselig flere konkurrenter faretruende nær.

Det som skjedde var at rundetelleren hadde glemt å endre skiltet fra 1 til 0. Så da Jakob Ingebrigtsen i realiteten var 70 meter fra mål, begynte han å innstille seg på at det skulle løpes en runde til.

– I mitt hode så roet jeg såpass mye ned at det kunne gått galt, men likevel vant jeg med en del. Det er irriterende å tenke at folk trodde jeg ble sliten og måtte tape så mange meter til en jeg egentlig kunne løpt så langt ifra, forteller han.

– Det er det jeg tenker tilbake på, at folk tenker det nesten var flaks at jeg vant 1500-meteren i Berlin.

Rundetelleren

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Tror på bedre VM enn EM

Vinnertiden i Berlin ble 3.38,10. Marcin Lewandowski krysset målstreken bare fire hundredeler senere.

Gullet kunne ha røket.

Skal EM-gullet fra Berlin følges opp med VM-gull i Doha, må det nok løpes adskillig raskere. Med en ny personlig rekord på 3.30,16 fra Lausanne i år, har da også Jakob Ingebrigtsen aller muligheter til å gjøre det.

Fem internasjonale 1500-metere har endt med én fjerde-, en tredje og tre andreplasser denne sesongen. I VM-generalprøven ble han nummer to i Diamond League-finalen i Brussel.

– Jeg har selvfølgelig forventninger til at jeg skal gjøre det bedre enn det jeg tidligere har gjort, sier 18-åringen, som fyller 19 innen VM begynner 27. september.

– Bedre taktisk

– Jeg har løpt flere løp, fått mer erfaring og blitt generelt bedre taktisk. Jeg bør i hvert fall forvente at jeg får ut mitt potensial, og at jeg løper bedre enn i Berlin, mener han.

– Og jeg skal ikke være dårligere i et mesterskap enn jeg har vært i andre løp. Samtidig kan jeg ikke forvente å gjøre rent bord først gang jeg prøve, legger Jakob Ingebrigtsen til.

Akkurat der får han støtte av NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Han har muligheten til å ta to medaljer. Samtidig må han levere opp mot det aller beste han har gjort for å klare å ta en medalje. Det er mange som begynner å komme i form, konstaterer Post.

Siste nytt

 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal