Hopp til innhold

Glemmer ikke EM-tabben: – Irriterende at folk trodde jeg ble sliten

Et drøyt år etter at det skjedde, irriterer Jakob Ingebrigtsen seg fortsatt over arrangørtabben i EM som fratok ham muligheten til å vise hvor overlegen han egentlig var.

Jakob Ingebrigtsen

VILLE VISE MER: Jakob Ingebrigtsen var sterk nok til å holde lekestue på 1500-meteren i EM, men fikk aldri sjansen.

Foto: Carina Johansen

For et drøyt år siden ble unggutten dobbelt europamester i Berlin, da han vant både 1500 og 5000 meter.

Det bruker han som motivasjon fram mot VM i Doha, der han stiller som klar medaljefavoritt på 1500 og medaljeutfordrer på 5000 meter.

– Når jeg tenker fremover så er det ofte at jeg ser tilbake på ting jeg har gjort bra eller ting jeg har gjort dårlig. Det er naturlig for meg å bruke EM som et eksempel, forklarer han.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Det er imidlertid ikke bare med glede han ser tilbake på Berlin. Det er også ispedd en liten dose irritasjon.

– Folk tenker at det var flaks

Fortsatt tenker nemlig Jakob Ingebrigtsen på arrangørtabben som kunne ha kostet ham gullet på 1500-meteren.

Junioren kom inn på oppløpet med en klar ledelse. Men da han nærmet seg målstreken, kom plutselig flere konkurrenter faretruende nær.

Det som skjedde var at rundetelleren hadde glemt å endre skiltet fra 1 til 0. Så da Jakob Ingebrigtsen i realiteten var 70 meter fra mål, begynte han å innstille seg på at det skulle løpes en runde til.

– I mitt hode så roet jeg såpass mye ned at det kunne gått galt, men likevel vant jeg med en del. Det er irriterende å tenke at folk trodde jeg ble sliten og måtte tape så mange meter til en jeg egentlig kunne løpt så langt ifra, forteller han.

– Det er det jeg tenker tilbake på, at folk tenker det nesten var flaks at jeg vant 1500-meteren i Berlin.

Rundetelleren

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Tror på bedre VM enn EM

Vinnertiden i Berlin ble 3.38,10. Marcin Lewandowski krysset målstreken bare fire hundredeler senere.

Gullet kunne ha røket.

Skal EM-gullet fra Berlin følges opp med VM-gull i Doha, må det nok løpes adskillig raskere. Med en ny personlig rekord på 3.30,16 fra Lausanne i år, har da også Jakob Ingebrigtsen aller muligheter til å gjøre det.

Fem internasjonale 1500-metere har endt med én fjerde-, en tredje og tre andreplasser denne sesongen. I VM-generalprøven ble han nummer to i Diamond League-finalen i Brussel.

– Jeg har selvfølgelig forventninger til at jeg skal gjøre det bedre enn det jeg tidligere har gjort, sier 18-åringen, som fyller 19 innen VM begynner 27. september.

– Bedre taktisk

– Jeg har løpt flere løp, fått mer erfaring og blitt generelt bedre taktisk. Jeg bør i hvert fall forvente at jeg får ut mitt potensial, og at jeg løper bedre enn i Berlin, mener han.

– Og jeg skal ikke være dårligere i et mesterskap enn jeg har vært i andre løp. Samtidig kan jeg ikke forvente å gjøre rent bord først gang jeg prøve, legger Jakob Ingebrigtsen til.

Akkurat der får han støtte av NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Han har muligheten til å ta to medaljer. Samtidig må han levere opp mot det aller beste han har gjort for å klare å ta en medalje. Det er mange som begynner å komme i form, konstaterer Post.

Siste nytt

 • Dansk sjokk i ishockey-VM – påførte Canada nytt sensasjonelt tap

  De danske ishockeyherrene sto for en kjempeoverraskelse da Canada ble beseiret med 3-2 i mandagens VM-møte i Helsingfors.

  VM-smellen var de canadiske stjernenes andre strake. I forrige kamp ble Sveits for sterke med 6-3. Danmark tok på sin side seier nummer fire i mesterskapet.

  Seieren kan likevel vise seg å bli uten betydning i kampen om kvartfinaleplassene. Tirsdag avslutter danskene det innledende spillet mot Slovakia. Skulle det bli tap der, vil slovakene snike seg foran på innbyrdes oppgjør.

  Canada har også samme antall poeng som Danmark foran avslutningsrunden, men ventes å slå Frankrike i sin siste kamp. (NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Martin Meissner / AP
 • ØIF Arendal utnyttet matchballen – vant håndballthriller mot Drammen

  Lars Haubro Jakobsen scoret tolv mål og ledet an da ØIF Arendal slo Drammen 30-28 og sikret seg plass i sluttspillfinalen i håndball mandag.

  Avgjørelsen falt helt på tampen etter at lagene hadde fulgt hverandre tett gjennom store deler av oppgjøret. Seieren gjør at ØIF Arendal er klare med 3-1-seier i best av fem kamper.

  Scoringer av Magnus Søndenå og Sander Løvlie Simonsen, kombinert med en sen Drammen-utvisning, var hovedingrediensene i den tette og spennende avslutningen. (NTB)

  Håndball NM-finale menn: ØIF Arendal Elite - Elverum
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • 17-åring rystet Raducanu – så slo hun tilbake

  US Open-vinner Emma Raducanu (19) fikk en drømmestart på kampen mot 17 år gamle Linda Noskova i French Open. Hun brøt umiddelbart. Og tre ganger fikk briten mulighet til å gå opp til 3–0 i første sett. Men alle gangene misbrukte hun den.

  Da Noskova fikk ristet av seg nervene og regnet tiltok over Simonne-Mathieu stadion, smalt hun baller ned langs linjen på bestilling med sin giftige backhand. Tsjekkeren tok første sett etter tiebreak.

  Raducanu viste imidlertid at hun hadde mer å by på i andre sett. Hun slet med styre kampen, men kloret seg fast og kjempet for hvert eneste poeng. Etter fire settballer klarte hun å forlenge til et avgjørende tredje sett.

  Der viste Raducanu klasse og sikret seier 6–7, 7–5, 6–1.

  French Open
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste