Hopp til innhold

Ingebrigtsen og Nordås skremt av fall og nesten-fall: – Er veldig redd

Halvannen runde før mål kunne medaljedrømmen på 1500 meter fått en brå stopp for Narve Gilje Nordås, mens Jakob Ingebrigtsen hørte flere falt bak ham. Til slutt gikk begge videre.

Etter at Narve Gilje Nordås lenge lå trygt fremme i forsøket, ble han låst litt inne på den nest siste runden. Med rundt 650 meter igjen var han svært nær ved å falle, etter å ha fått nærkontakt med franske Azeddine Habz.

– Det der var millimeter unna, sa NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Se situasjonen i videospilleren i topp av saken!

Spurt om nesten-fallet like etter målgang, svarer han:

– Sånn var jo EM i fjor også. Nå er jeg så mye sterkere at jeg ikke bryr meg. Nå fortsetter jeg bare å springe.

– Ble du redd av det?

– Ja da. Ja da. Jeg tenkte: «Helsike, hvor mye kostet det da?» Men det svarte godt. Jeg er veldig takknemlig for det, sier Nordås, som selv sier han er i toppform.

– Jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle falle ut av et VM. Men det var 50-50, tror jeg. Et lite feilsteg til, så bang - på hodet ut, sier 24-åringen.

Ingebrigtsen hørte fall bak seg

Jakob Ingebrigtsen løp i det første forsøksheatet. Der tok han ledelsen med rundt 600 meter igjen og like etter falt flere av konkurrentene lenger bak i feltet.

– Det slår sjeldent feil. Da er det enten å ligge helt bak eller langt fremme. Jeg merket tidlig at de kjørte opp grei fart. Så roet det seg litt ned, men da er det tryggest å ligge først. Da har du litt mer å spille på, sier Ingebrigtsen

– Utenom finalen, så er den første runden (forsøket) kanskje det løpet hvor det er mest spenning knyttet til. Vi er tre mann mer i dette heatet enn vi vil være i de to neste løpene. Så sannsynligheten for at noe skjer er stor. sier Ingebrigtsen.

– Man er jo veldig redd, hvis man skal si det. Det er ikke noe jeg tenker veldig på, for det går stort sett greit. Men man ser at man løper med ganske stor risiko uansett hvor man er hen, sier han.

De tre som falt i Ingebrigtsens heat, Matthew Ramsden, Tom Elmer og Emil Danielsson ble nummer 13, 14 og 15 i heatet. Juryen gikk imidlertid inn og sendte dem videre til semifinalene på grunn av fallet.

Nordås-show på oppløpet

Nordås havnet helt ut av balanse etter nesten-fallet, men klarte så vidt å holde seg på beina. Og på den siste runden avanserte han frem og ble nummer fem i heatet med tiden 3.34,67.

Dermed ble det avansement, noe han jublet ivrig for nedover oppløpet.

– Det var digg å kjenne at jeg hadde så mye kontroll. Jeg snudde meg i alle retninger og så at jeg lå som nummer fem, og jeg visste at seks stykk gikk videre. Da tenkte jeg at bare kunne ligge her. Det er ikke vits å ta seg ut i dag. Det kommer et nytt løp om 22 timer. Det er fanken ikke mye det, sier Nordås om semifinalen søndag ettermiddag.

Hungary Athletics Worlds

Stewart McSweyn var blant dem som ikke gikk videre. Se alle resultatene i bunn av saken!

Ingebrigtsen tok ingen sjanser

I fjor ble Jakob Ingebrigtsen slått av Jake Wightman på oppløpet i kampen om VM-gull. Siden har han vunnet alle løp han har deltatt i og senket sin egen personlige rekord med over ett sekund.

Jakten på VM-gullet på 1500 meter i Budapest startet med et forsøk lørdag.

På forhånd var det knyttet spenning til hvordan de nye kvalifiseringsreglene ville slå ut. Mens det tidligere har vært slik at et visst antall utøvere går direkte videre fra hvert heat og løperne med de beste tidene av de som ikke er direkte kvalifisert, er det i år de seks beste fra hvert av de fire heatene som går videre.

Ingebrigtsen åpnet som vanlig rolig, før han raskt avanserte fremover i feltet. Med 600 meter igjen tok han ledelsen.

– Han tar absolutt ingen sjanser, sa NRKs kommentator Jann Post.

– Jo senere det går, jo større sannsynlighet er det for å havne i noe. Jeg kjente jeg ble «touchet» litt i beina. Da holdt jeg bare jevn, relativt høy fart. Det var det beste, sier Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen hadde full kontroll og vant forsøket med tiden 3.33,94. Det var også den raskeste tiden av samtlige i forsøket.

World Athletics Championship

For Ingebrigtsen og Nordås venter nå en semifinale på 1500 meter søndag ettermiddag, før finalen onsdag kveld.

I tillegg skal Ingebrigtsen også forsøke å forsvare fjorårets gull på 5000 meter. Der er det åpningsheat på torsdag kveld og finale søndag kveld. På 5000 meter står også Nordås, Henrik Ingebrigtsen og Magnus Tuv Myhre på startlisten.

Siste nytt

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste