NRK Meny
Normal

Jakob (15) med ny aldersrekord

– Det er en divisjon eller to mellom Jakob og resten av verden, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen under senior-NM i Askøy

FREMTIDIG STJERNE: Jakob Ingebrigtsen, her under senior-NM i Askøy, setter stadig nye rekorder.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Under junior-NM på Brandbu i helgen imponerte nemlig 15 år gamle Jakob Ingebrigtsen stort – igjen. Supertalentet avsluttet mesterskapet med å løpe inn til gull på 5000 meter med tiden 14.38.67. Det er nesten tre sekunder raskere enn Sondre Nordstad Moens aldersrekord på distansen fra 2007, ifølge en oversikt på Friidrett.no.

– Han imponerer noe voldsomt. Han løp en vanvittig sterk 1500-meter i øsende pøsende regn i går, og en sterk avsluttende 5000-meter i dag. Det er en distanse han aldri har løpt før. Det ble ny U20-mesterskapsrekord, forteller pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Han legger ikke skjul på hvor mektig imponert han er over 15-åringen.

– Det er en divisjon eller to mellom Jakob og resten av verden. Han er på et svært, svært høyt nivå, sier faren.

Mener han er langt foran brødrene

Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen

STJERNETRIO: Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen før Bislett Games i sommer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Junioren har brukt sommeren på å sette uoffisielle verdensrekorder og ta medalje i senior-NM, og det er tilsynelatende ingen grenser for hva 15-åringen får til.

– Han er ikke laget av noe annet enn alle andre, men han er veldig moden og godt trent for alderen. Han er flink til å få ut det han har kapastitet til.

– Er han langt foran nivået til Henrik og Filip på den alderen?

– Ja, mange år. Han er to-tre år foran, mener faren.

– De bare rister på hodet av ham

De OL-klare storebrødrene var på Brandbu og heiet frem Jakob i helgen.

– De bare rister på hodet av ham. De ser ham jo på trening, så de vet hvilket nivå han er på. Derfor blir de ikke overrasket, men de blir likevel litt sjokkerte over at han gjør det han gjør, forklarer faren videre.

Hva 15-åringen skal gjøre den kommende tiden, er ikke helt avklart.

– Vi er litt usikre. Han skal være med på et ungdomsmesterskap i Sandnes, og så skal han løpe en 1500-meter i Brüssel i september, avslutter Gjert Ingebrigtsen.

Henriks tirade

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal