Jagr: - Det blir tøft mot Norge

De tsjekkiske stjernespillerne i ishockey-VM tar ikke lett på oppgaven mot Norge tirsdag.

 Jaromir Jagr
Foto: Harry How / AFP

Legenden Jaromir Jagr som blant annet har 1273 poeng å se tilbake på fra sine 18 sesonger i NHL, venter seg en spennende kamp mot Norge.

Jagr

Jaromir Jagr i møte med NRK

Foto: NRK

– De spilte bra i OL og størrelsen på isen er til Norges fordel, sier en av verdens beste ishockeyspillere gjennom tidene, Jaromir Jagr, til NRK.

Har Norge noen sjanse mot Tsjekkia? Diskuter nederst i saken!

–Stor og sterk

Nå spiller han i i KHL og den russiske klubben Avangard Omsk. En av Norges viktigste våpen er russlandproffen Patrick Thoresen, han kjenner Jagr godt og vet hva han kan gjøre mot de norske iskrigerne.

- Det er ikke noen tvil om av vi møter et lag med verdensstjerner, så vi må være skjerpet. Jagr er utrolig stor og sterk. Han er bra til å skjerme puck og å skape seg selv rom ute på isen, så vi må bare prøve å ha han på utsiden for om han kommer for nære vil han enkelt komme seg forbi spillerne våre, sier Thoresen.

Les også: Jagr: – Thoresen er en god spiller

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

NHL-forwarden Jacub Voracek som til daglig spiller i Columbus Blue Jackets, tror også at det blir tøft å spille mot Thoresen og Norge.

- Han er en bra spiller og det kommer til å bli tøft å spille mot han, men vi er her for å spille tøft i alle kamper, sier Voracek.

Kampen Norge-Tsjekkia ser dere direkte på NRK2/NRKsport.no fra 1610.

Siste nytt

 • To norske lag til EM-kvartfinale

  Begge de to norske sandvolleyballagene som delter i EM denne helgen er videre til kvartfinale.

  Tittelforsvarerne Mol og Sørum var storfavoritter før oppgjøret mot Quincy Aye og Arnaud Gauthier-Rat. Duoen innfridde og vant 2-0.

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen vant sin kamp 2-1 mot Jakob Windisch og Adrian Carambula.

  Kvartfinalene spilles senere lørdag.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal