Hopp til innhold

Jæger løp så fort at beina sviktet etter NM-gullet

I det som bare var Henriette Jægers (17) tredje 400 meter i karrieren, tok hun seg så ut at hun ikke klarte å stå oppreist etter målgang.

VONDT: Henriette Jæger falt sammen flere ganger etter fullført 400 meter i NM.

Stortalentet innfridde forventningene, og tok sitt første utendørs NM-gull i seniorklassen. Men etter 400 meters full spurt, sviktet også beina totalt. Henriette Jæger forsøkte å reise seg, men falt ned igjen på tartandekket flere ganger.

– Det går bra, jeg er bare stiv, forklarer hun til NRK i knestående stilling.

– Kan du beskrive følelsen?

– Åhh. Helt borte. Jeg er jo lam i beina, jo. Det er sånn at når jeg setter meg ned så bare slokner beina helt. Så det tar litt tid før jeg kommer meg opp på beina igjen, sier 17-åringen og gliser.

8UNI39CCFJE

KOLLAPS: Henriette Jæger lo av seg selv da hun ikke klarte å komme seg opp etter NM-gullet.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Hun kom seg etter hvert opp, og bort til mor og trener Unn Merete Jæger.

– Hun tar seg 100 prosent ut hver eneste gang. Det var oppskriften i dag også, og så er hun ikke så vant til distansen, og dette er en melkesyretest, sier mor Jæger.

– Veldig uvirkelig

Jæger er egentlig sjukjemper, og i forrige uke satte hun verdensrekord i U18-klassen. I NM er det ikke mangekamp, og hun bestemte seg for å delta i 200 meter, lengde og 400 meter. Det selv om hun bare hadde løpt 400 meter én gang tidligere i karrieren. Fredag vant hun først forsøket, før det ble et suverent gull med tiden 52,90.

– Det er veldig gøy. Jeg tok et innendørs, så det er veldig gøy å gjenta det nå ute. Jeg hadde virkelig håpet å ta det på 400 meter, men det skal løpes, forteller hun.

– Det er stort, og selv om hun ikke er spesialist på distansen, så er hun gjennomtrent. Henriette er en fantastisk person, og også en stor idrettsutøver. Hun er rå, roser mamma, og legger til at datteren også løp 400 meter én gang som 10-åring.

F3dwGQC4SO8

OVERLEGEN: Henriette Jæger fra Aremark IF løp inn til seier på 400 meter kvinner foran Line Oppegaard t.v. fra Moss IL.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Hvordan er det å stille som favoritt i NM som 17-åring?

– Det er veldig uvirkelig egentlig. Hvis du tenker for et år siden var jeg ikke her i det hele tatt. Det er gøy og det legger et press på meg som jeg pleier å takle, så jeg tror egentlig det bare gjør meg bedre.

Trodde hun ble disket

Men hun var fryktelig nervøs før start. Og da det viste seg å være en tjuvstart idet pistolen gikk, trodde hun at hun ville bli diskvalifisert.

– Jeg skalv så mye i startblokka at jeg tenkte at de tok det som tjuvstart, men heldigvis gjorde de ikke det. Jeg var veldig nervøs. Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs før et løp før, sier Jæger.

Men følelsen i beina, den var ikke helt ukjent.

– Både etter 800 og 400 blir det sånn. Jeg er jo sprinter, så beina er ikke vant til sånn her løping, men det går seg til etter hvert, sier Aremark-utøveren.

– Hvor lang tid tar det før du står på beina igjen?

– Jeg skal jogge ned nå, så nå begynner det å gå over.

Lørdag skal hun i aksjon på både lengde og 200 meter.

– Vi går «all in». Så får vi ta helgen som den kommer, sier moren og treneren.

  • NM i friidrett vises på NRK 1 lørdag klokken 17.00, og søndag 11.30.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal