Jacobsens kan puste lettet ut

Anders Jacobsen trenger ikke bekymre seg. Kneproblemene verdenscuplederen har hatt er ikke alvorlige.

Anders Jacobsen
Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Kneproblemene er verken menisk eller løs brusk, men mindre alvorlig og en belastningsskade på grunn av for mye løping på hard asfalt i høst og vinter. Og nå er verdenscuplederen smertefri.

Og i dag fikk verdenscuplederen gladnyheten. Skaden er langt mindre alvorlig enn fryktet.

- Det var godt å vite at jeg slipper operasjon, slik at jeg kommer raskt tilbake, sier han til NRKSport.no.

Rett før trening i dag fikk Anders Jacobsen den endelige diagnosen "runners knee" - en ufarlig belastningsskade. Dermed kunne hoppkometen trene normalt i monsterbakken Planica i morges. Her strekker han seg til 191 meter.

- Det fungerer fint nå, for jeg går på betennelsesdempende medisiner. Det er ikke noe problem å komme gjennom helgen i alle fall, sier han.

Tre renn gjenstår denne sesongen, og nå ber trener Kojonkoski elev Jacobsen la være å bekymre seg mer om kneet.

Siste nytt

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Sensasjonsseier til Argentina

  Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23–19 over Kroatia i hovedrunden.

  Kroatene, som tok EM-sølv så sent som for et år siden, kan vente seg tidenes slakt i hjemlige aviser etter fiaskoen. Laget slet i alle deler av spillet på vei mot et ydmykende tap.

  Søramerikanerne tok tidlig en 6-1-ledelse, men kampen jevnet seg så ut. Midtveis i andreomgangen rykket Argentina fra til en 20-16-ledelse.

  Seieren gjør at Argentina har en stor mulighet til å spille kvartfinale. Laget avslutter hovedrunden mot Qatar mandag og trenger ett poeng for å nå cupspillet.

  Argentinas hittil beste VM-innsatser er 12.-plassene fra 2011 og 2015.

  Argentina
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal