Hopputstyret forsvunnet - frykter verdenscupen ryker

Anders Jacobsen og Anders Fannemel er i Kuusamo, men bagasjen ligger igjen på Gardermoen. For Jacobsen kan det bety at han ikke får hoppe torsdagens verdenscupkvalifisering.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen mangler blant annet hoppdress og hoppsko. Han kan kanskje få låne nødvendig utstyr, men det er langt fra en optimal løsning - i hopp er det en fordel å ha spesialtilpasset utstyr.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det er veldig kjipt. Jeg håper vi finner en løsning, sier landslagssjef i hopp, Alexander Stöckl.

Han og resten av hopplandslaget måtte slukøret innse at bagasjen til Anders Fannemel og Anders Jacobsen ikke ble med fra Gardermoen til Helsinki. Laget er nå i Ruka i Kuusamo, hvor årets andre verdenscup arrangeres i helgen.

Mangler hoppdress og sko

alexander

Landslagstrener Alexander Stöckl håper bagasjen dukker opp i tide.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Allerede torsdag skal hopperne ha kvalifisering for å få konkurrere, men på grunn av bagasjerotet får Jacobsen kanskje ikke muligheten til å delta.

– Han har hoppdress, hoppsko og utstyr som han trenger i den bagen. Får han ikke utstyret sitt i tide, kan det i verste fall bety at han ikke får hoppet i morgen, sier Stöckl.

For Fannemel er det ikke en like stor krise.

Han er forhåndskvalifisert siden han kom på fjerdeplass forrige helg, men han kommer muligens ikke til å få trent og ladet opp optimalt uten utstyret han mangler.

– Det rareste er at de var blant de første som sjekket inn. Det er rett og slett noen som har glemt å sende avgårde bagasjen deres, sier Stöckl oppgitt.

Ikke optimalt å låne

Landslagssjefen sier han fortsatt håper bagasjen kan dukke opp i tide. En annen løsning kan være å låne utstyr.

– Men å låne utstyr blir uansett ikke det samme. Det er mye bedre å ha sitt eget utstyr, sier han.

NRK.no har vært i kontakt med Oslo Lufthavn, som sier flyselskapet Finnair har ansvaret for å få bagasjen frem. Finnair viser til selskapet Aviator, som håndterer bagasjen på flyreisene fra Oslo. Aviator sier imidlertid til NRK at de ikke representerer Finnair.

NB: Hopputstyret hadde torsdag kommet til rette.

– Vi har fått alt bortsett fra klesbaggen til Tom (Hilde). Alle kan hoppe, melder landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.no.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen dropper VM

  Jakob Ingebrigtsen (20) stiller ikke i VM i halvmaraton i polske Gdyna 17. oktober. Det gjør heller ingen andre norske utøvere, bekrefter sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund overfor NRK.

  Norge bestemte tidlig å ikke sende en offisiell tropp til VM, men holdt døra åpen for at enkeltutøvere kunne delta i privat regi. Under NM i Bergen forrige helg antydet Gjert Ingebrigtsen at det kunne være aktuelt for Jakob Ingebrigtsen.

  - Alltid en mulighet, men sannsynligheten tror jeg er veldig lav, sa Jakob Ingebrigtsen selv den gangen.

  Nå er det ikke lenger en mulighet, etter at påmeldingsfristen gikk ut mandag. Ifølge Slokvik vil koronasituasjonen avgjøre om Ingebrigtsen blir å se i andre gateløp i høst.

  NM friidrett 2020
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Børven på veg til Tyrkia

  Torgeir Børven reiser til Tyrkia for medisinsk sjekk, stadfester Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin til Adresseavisen.

  Avisa skriv at det er Ankaragucu som er i ferd med å sikre seg angrepsspelaren.

  Børven kom til Rosenborg frå Odd for berre tre månader sidan.

  Torgeir Børven
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • King forhandlar med Torino

  Joshua King er i forhandlingar med Serie A-klubben Torino, melder nettstaden tuttomercatoweb.com.

  King spelar no i Bournemouth, som i sommar rykka ned frå Premier League. Torino er på 16.-plass i Serie A etter å ha tapt begge sine kampar i seriestarten.

  Ifølgje avisa La Stampa må Torino konkurrere med Premier League-klubbane Fulham og Aston Villa om 28-åringen, som er verdsett til 20 millionar euro.

  Joshua King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal