– Jeg kan ikke garantere noen ting

PLANICA/OSLO (NRK): Tidligere denne uken valgte lagkameraten Anders Bardal å legge hoppskiene på hylla. Anders Jacobsen (30) nekter å si om han fortsetter en sesong til.

Anders Jacobsen

I TENKEBOKSEN: Anders Jacobsen vurderer om han skal fortsette en sesong til.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg må ta den evalueringen hjemme hos familien først, sier Jacobsen.

NRK møter hopperen etter verdenscupavslutningen i Planica søndag. En skuffet veteran fikk det ikke helt til å stemme i den slovenske monsterbakken, og endte til slutt på 21.-plass i søndagens renn etter hopp på henholdsvis 204,5 og 206 meter.

Anders Bardal

LA OPP: Kamerat Anders Bardal offentliggjorde at han la opp torsdag denne uken.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

30-åringen har hatt en ujevn sesong etter korsbåndskaden, og verdenscuphelgen bar også preg av det.

Jacobsen greide ikke å kvalifisere seg til fredagens renn, og ble heller ikke tatt ut til lørdagens lagkonkurranse.

– Som lag har vi hatt en fantastisk sesong, og for min del synes jeg at jeg har hatt et bra comeback etter skaden. Nå må jeg ta med meg det, og se hva veien videre blir, sier han til NRK.

Skal evaluere sesongen

Etter Anders Bardals exit fra hopplandslaget mistet Jacobsen en god kamerat på laget. Jacobsen var den aller første på laget som fikk vite om trønderens planer om å legge opp. En samtale som ble beskrevet som et tårevått møte.

Og den tidligere hoppukevinneren innrømmer at han nå er i den berømte tenkeboksen.

– Jeg kan ikke garantere noen ting, men det vipper ikke noe mer den ene veien enn den andre. Det er alltid på blank og slik har det vært siden 2006 for meg.

– Man må gjøre seg ferdig, og så evaluere og spørre om det er dette jeg vil. Er det dette jeg vil, så gunner jeg på, forteller han.

– Må føles riktig

Anders Jacobsen sier at det er flere forhold han må ta hensyn til før han ender opp med en avgjørelse.

– Det må gå opp på hjemmebane, dette er på en måte en familiebedrift, jeg har to små barn hjemme. Det skjer mye, og det er ikke bare-bare å være alenemor 250 dager i året.

Jeg har hatt 100 prosent støtte frem til nå, og det har jeg sikkert fortsatt hvis jeg vil. Men det skal føles riktig for meg og det skal føles riktig for kona, understreker han.

– Går akkurat rundt

Med dårlige resultater, følger også sviktende økonomi for en idrettsutøver. For Jacobsen som har vært både skadet og ute av form, har derfor pengene blitt et problem.

– I år har det vært akkurat sånn at det går, og jeg skulle veldig gjerne ønske at det var støtte fra Skiforbundet, en trygghet og en grunnlønn. Da hadde det vært enklere, det hadde det absolutt. Blir du skadet, så er løpet kjørt, sier Anders Jacobsen.

Bardal og Jacobsen

GODE KAMERATER: Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Siste nytt

 • Moe Wold til FA-cupfinalen

  Ingrid Moe Wold og hennes Everton er klare for den engelske FA-cupfinalen etter å ha slått Birmingham 3–0 onsdag kveld. Simone Magill, Nicoline Sørensen og Valerie Gauvin scoret målene for Merseyside-laget. Moe Wold noterte seg for en målgivende pasning på den siste scoringen.

  I finalen møter Moe Wold og lagvenninnene Manchester City eller Arsenal, som møtes i den andre semifinalen torsdag.

  Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Ødegaard på benken da Real vant

  Etter å ha startet Real Madrids to første seriekamper i høst måtte Martin Ødegaard følge hele oppgjøret fra benken da Valladolid ble slått 1–0 onsdag.

  Zinedine Zidanes menn slet med å bryte ned Valladolid, og treneren gjorde tre bytter et snaut kvarter etter pause. Inn kom Dani Carvajal, Marco Asensio og Vinicius Junior, og det var sistnevnte som skulle score det avgjørende målet.

  I det 65. minutt kranglet brasilianeren ballen inn til Federico Valverde, som sendte den videre i retning av Karim Benzema. Så langt kom den ikke, for Valladolid-spillerne Raul Carnero og Javi Sanchez hadde hver sitt mislykkede forsøk på å klarere. De fikk ballen bort fra Benzema, men sendte den rett til Vinicius Junior, som scoret.

  (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • United til kvartfinale

  Juan Mata, Scott McTominay og Paul Pogba scoret målene da Manchester United slo Brighton 3–0 borte i ligacupen onsdag kveld. Dermed er Ole Gunnar Solskjærs menn med i kvartfinaletrekningen torsdag kveld.

  I øsregnet i Brighton var ligacupkampen langt fra fyrverkeriet de to klubbene leverte da de med ganske andre oppstillinger møttes i Premier League lørdag.

  Da vant United 3–2 med et straffespark dypt inn i overtiden, etter at dommeren egentlig hadde blåst av. Da hadde Brighton fem stolpetreff i tillegg til de to målene, men onsdag kom ikke hjemmelaget til mange sjanser.

  De andre åttedelsfinalene onsdag endte slik: Newport-Newcastle 1–1 (4–5 etter straffer), Burnley-Manchester City 0–3, Everton-West Ham 4–1.

  (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Andy Rain / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal