NRK Meny
Normal

– Jeg kan ikke garantere noen ting

PLANICA/OSLO (NRK): Tidligere denne uken valgte lagkameraten Anders Bardal å legge hoppskiene på hylla. Anders Jacobsen (30) nekter å si om han fortsetter en sesong til.

Anders Jacobsen

I TENKEBOKSEN: Anders Jacobsen vurderer om han skal fortsette en sesong til.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg må ta den evalueringen hjemme hos familien først, sier Jacobsen.

NRK møter hopperen etter verdenscupavslutningen i Planica søndag. En skuffet veteran fikk det ikke helt til å stemme i den slovenske monsterbakken, og endte til slutt på 21.-plass i søndagens renn etter hopp på henholdsvis 204,5 og 206 meter.

Anders Bardal

LA OPP: Kamerat Anders Bardal offentliggjorde at han la opp torsdag denne uken.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

30-åringen har hatt en ujevn sesong etter korsbåndskaden, og verdenscuphelgen bar også preg av det.

Jacobsen greide ikke å kvalifisere seg til fredagens renn, og ble heller ikke tatt ut til lørdagens lagkonkurranse.

– Som lag har vi hatt en fantastisk sesong, og for min del synes jeg at jeg har hatt et bra comeback etter skaden. Nå må jeg ta med meg det, og se hva veien videre blir, sier han til NRK.

Skal evaluere sesongen

Etter Anders Bardals exit fra hopplandslaget mistet Jacobsen en god kamerat på laget. Jacobsen var den aller første på laget som fikk vite om trønderens planer om å legge opp. En samtale som ble beskrevet som et tårevått møte.

Og den tidligere hoppukevinneren innrømmer at han nå er i den berømte tenkeboksen.

– Jeg kan ikke garantere noen ting, men det vipper ikke noe mer den ene veien enn den andre. Det er alltid på blank og slik har det vært siden 2006 for meg.

– Man må gjøre seg ferdig, og så evaluere og spørre om det er dette jeg vil. Er det dette jeg vil, så gunner jeg på, forteller han.

– Må føles riktig

Anders Jacobsen sier at det er flere forhold han må ta hensyn til før han ender opp med en avgjørelse.

– Det må gå opp på hjemmebane, dette er på en måte en familiebedrift, jeg har to små barn hjemme. Det skjer mye, og det er ikke bare-bare å være alenemor 250 dager i året.

Jeg har hatt 100 prosent støtte frem til nå, og det har jeg sikkert fortsatt hvis jeg vil. Men det skal føles riktig for meg og det skal føles riktig for kona, understreker han.

– Går akkurat rundt

Med dårlige resultater, følger også sviktende økonomi for en idrettsutøver. For Jacobsen som har vært både skadet og ute av form, har derfor pengene blitt et problem.

– I år har det vært akkurat sånn at det går, og jeg skulle veldig gjerne ønske at det var støtte fra Skiforbundet, en trygghet og en grunnlønn. Da hadde det vært enklere, det hadde det absolutt. Blir du skadet, så er løpet kjørt, sier Anders Jacobsen.

Bardal og Jacobsen

GODE KAMERATER: Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Siste nytt

 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering