NRK Meny
Normal

– Jeg kan ikke garantere noen ting

PLANICA/OSLO (NRK): Tidligere denne uken valgte lagkameraten Anders Bardal å legge hoppskiene på hylla. Anders Jacobsen (30) nekter å si om han fortsetter en sesong til.

Anders Jacobsen

I TENKEBOKSEN: Anders Jacobsen vurderer om han skal fortsette en sesong til.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg må ta den evalueringen hjemme hos familien først, sier Jacobsen.

NRK møter hopperen etter verdenscupavslutningen i Planica søndag. En skuffet veteran fikk det ikke helt til å stemme i den slovenske monsterbakken, og endte til slutt på 21.-plass i søndagens renn etter hopp på henholdsvis 204,5 og 206 meter.

Anders Bardal

LA OPP: Kamerat Anders Bardal offentliggjorde at han la opp torsdag denne uken.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

30-åringen har hatt en ujevn sesong etter korsbåndskaden, og verdenscuphelgen bar også preg av det.

Jacobsen greide ikke å kvalifisere seg til fredagens renn, og ble heller ikke tatt ut til lørdagens lagkonkurranse.

– Som lag har vi hatt en fantastisk sesong, og for min del synes jeg at jeg har hatt et bra comeback etter skaden. Nå må jeg ta med meg det, og se hva veien videre blir, sier han til NRK.

Skal evaluere sesongen

Etter Anders Bardals exit fra hopplandslaget mistet Jacobsen en god kamerat på laget. Jacobsen var den aller første på laget som fikk vite om trønderens planer om å legge opp. En samtale som ble beskrevet som et tårevått møte.

Og den tidligere hoppukevinneren innrømmer at han nå er i den berømte tenkeboksen.

– Jeg kan ikke garantere noen ting, men det vipper ikke noe mer den ene veien enn den andre. Det er alltid på blank og slik har det vært siden 2006 for meg.

– Man må gjøre seg ferdig, og så evaluere og spørre om det er dette jeg vil. Er det dette jeg vil, så gunner jeg på, forteller han.

– Må føles riktig

Anders Jacobsen sier at det er flere forhold han må ta hensyn til før han ender opp med en avgjørelse.

– Det må gå opp på hjemmebane, dette er på en måte en familiebedrift, jeg har to små barn hjemme. Det skjer mye, og det er ikke bare-bare å være alenemor 250 dager i året.

Jeg har hatt 100 prosent støtte frem til nå, og det har jeg sikkert fortsatt hvis jeg vil. Men det skal føles riktig for meg og det skal føles riktig for kona, understreker han.

– Går akkurat rundt

Med dårlige resultater, følger også sviktende økonomi for en idrettsutøver. For Jacobsen som har vært både skadet og ute av form, har derfor pengene blitt et problem.

– I år har det vært akkurat sånn at det går, og jeg skulle veldig gjerne ønske at det var støtte fra Skiforbundet, en trygghet og en grunnlønn. Da hadde det vært enklere, det hadde det absolutt. Blir du skadet, så er løpet kjørt, sier Anders Jacobsen.

Bardal og Jacobsen

GODE KAMERATER: Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial