NRK Meny
Normal

Jacobsen: – Håper juryen er tøff

NRKs hoppekspert Anders Jacobsen håper Vikersund-juryen er dristig nok til å sende hopperne utfor monsterbakken med skikkelig god fart.

Video Maweb26 HD - Norge

Se treningsomgangene og VM-kvalifiseringen direkte fra kl. 15.30 her!

 • Se torsdagens kvalifisering på NRK1 eller i videovinduet over fra 17.30.
 • Treningsomgangene ser du ukommentert over fra kl 15.30.
Video Anders Jacobsen forstår Remmen Evensen

Anders Jacobsen etterlyser mot hos juryen i Vikersund.

Foto: Nyhetsspiller

– Jeg håper hopperne får fart nok til å hoppe hvertfall 225 meter, som er bakkestørrelsen, sier Jacobsen til NRK.

Torsdag går VM-kvalifiseringen av stabelen i den nye Vikersund-bakken, hvor det skal være mulig å hoppe nærmere 260 meter.

– Om du faller her, kan det være det siste du gjør, sa Bjørn Einar Romøren om monsterbakken onsdag.

Anders Bardal, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren samt mindre kjente Anders Fannemel og Rune Velta hopper for Norge torsdag.

– Viktigst at det blir rettferdig

Likevel etterlyser Anders Jacobsen, som onsdag meldte at han gjør comeback som skihopper, altså dristighet fra juryen under VM.

– Jeg har et håp om at de er litt tøffe. De må selvfølgelig ta forholdsregler om det er mye vind, men om det er bra og stabile forhold: La det stå til, oppfordrer han.

Om juryen tar Jacobsens ønske til følge, kan det se mørkt ut for Johan Remen Evensens verdensrekord fra i fjor. Evensen, som legger opp og ikke er med i VM, landet da på 246,5 meter, men siden har bakken blitt bygget enda større.

Verdenscupleder Anders Bardal er uansett mer opptatt av konkurransen enn av lengdene.

– Det viktigste er at det blir en rettferdig konkurranse, at det blir likt for alle og at den beste vinner til slutt, sier han til NRK.

Stöckl tror på god fart

Bjørn Einar Romøren, som hadde verdensrekorden inntil den nye Vikersund-bakken ble innviet i 2011, tror juryen alltid vil sette sikkerheten først.

– Lengdene kommer nok ikke bare an på juryens dristighet. Det handler ekstremt mye om hvilke forhold vi får de neste dagene, sier han.

Og om forholdene ligger til rette, tror ikke landslagssjef Alexander Stöckl at juryen vil være gjerrige på farten.

– Jeg er sikker på at de lar hopperne få nok fart til et skikkelig underholdende renn. Men det forutsetter at forholdene er sikre og stabile, sier han.

PS: Anders Jacobsen skal også hoppe i Vikersund-bakken torsdag. Han setter utfor som siste prøvehopper.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal