NRK Meny
Normal

Nyoperert Jacobsen: – Det har vært mye vondt

Tirsdag morgen lå Anders Jacobsen under kniven. Nå venter to uker med «tantetrim» for den norske hopperen mens piller døyver de verstene smertene.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen ble operert tirsdag operert etter fallet i Planica i vinter. Slik ser kneet til hopperen ut etter operasjonen.

Foto: Bendiksby, Terje/Anders Jacobsen / NTB scanpix/Privat

Tirsdag ble Anders Jacobsen operert. Han ankom sykehuset kvart over sju, og en time senere lå han på operasjonsbordet.

– Så da rakk jeg ikke å grue meg så mye, sier Jacobsen lattermildt til NRK.no.

28-åringen forteller om et hovent og stivt kne som ikke fungerer helt etter den timelange operasjonen.

– Det er individuelt hvordan smertene er etter en operasjon, men jeg skal innrømme at det har vært mye vondt frem til nå. Men smertestillende tar toppen av smertene, og det vil avta litt etter hver som hevelsen går ned, forteller den norske hopperen.

«Tantetrim»

Jacobsen

Anders Jacobsen klarte ikke å holde seg på beina etter å ha landet på 218 meter i Planica. I fallet røk han flere leddbånd i kneet.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Operasjonen var nødvendig etter den norske hopperens stygge fall i den gigantiske skiflygningsbakken i Planica. Der ødela han korsbånd i kneet.

– Korsbåndet må fikses for å bedre stabiliteten i kneet. Det er mange som har korsbåndsskade som lever uten korsbånd og det går bra. Men i en såpass aktiv idrett og med høy belastning, trengte jeg å fikse det, sier 28-åringen.

Han forteller at legene var fornøyd etter operasjonen, og legningstiden vil være normal. Selv om operasjonen betegnes som å ha gått bra, er det likevel for tidlig å si når hopperen kan være i trening igjen.

– Det blir litt tantetrim på sofaen de første par ukene, hvor man prøver å få bevegelighet i leddet igjen og få ned hevelsen. Så blir det fysioterapi om to uker. Når smerter og sånn blir borte kan jeg trene igjen, men det er individuelt, sier han.

Vinnerskallen på plass

Jacobsen har tidligere uttalt at han komme tilbake i hoppbakken sterkere enn noen gang etter skaden.

– Jeg kommer til å få veldig mye fysisk trening, mer enn det jeg har hatt på sommeren før. Sånn sett kan jeg være sterkere enn noen gang når vinteren begynner, sier 28-åringen.

– Hvordan vil det vises i hoppbakken?

– I hoppbakken har det vært regelendringer med mindre dresser, kortere ski og ymse for å få ned bæreflaten når vi flyr. Da har vi vært nødt til å bli sterkere og få bedre spenst. Får jeg en hel sommer med fysisk trening gjør ikke det noe.

Jacobsen sier at han kan få tilbud om mental trening gjennom Olympiatoppen, men at han ikke føler behov for det under opptreningen.

– Jeg vet hva jeg skal og hva jeg vil, så jeg er ikke avhengig av det, sier han, og bekrefter at vinnerskallen fortsatt er på plass.

– Den sitter fremdeles på toppen. Den gjør det.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd