NRK Meny
Normal

Jacobsen: – Alt jeg har satset på har gått dårlig

FALUN/OSLO (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) håper sesongens siste mål går etter planen.

Uhrenholdt Falun 5 km

UTENFOR PALLEN: Astrid Uhrenholddt Jacobsen ble nummer fire på 5 kilometeren i Falun lørdag. 30 sekunder bak vinneren Therese Johaug.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Mens Therese Johaug kunne juble for to strake seirer i Falun i helgen, var Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke fullt så fornøyd etter en fjerde- og en tredjeplass i fjorårets VM-løyper.

– Det har vært mye klabb og babb denne sesongen, for alle de tingene jeg har satset på har egentlig gått litt dårlig, sier Jacobsen til NRK.

Uhrenholdt 10 km Falun

NUMMER TRE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok en ny pallplass i verdenscupen på 10 kilometeren i Falun.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Blant annet ble Tour de Ski en skuffelse. Etter at hun kollapset i målområdet etter fellesstarten, måtte hun reise hjem.

– Jeg ble syk til Tour de Ski, noe som er lite å gjøre noe med. Tremila i Kollen var det andre store målet, og heller ikke det gikk så bra. Jeg må gjøre det beste ut av resten av løpene, så får man se om dette går inn i historien som en mellomsesong for min del, forteller hun.

NM var riktig nok vellykket, og i Sverige tok hun sin tredje pallplass i verdenscupen denne sesongen. Men 29-åringen hadde langt større forhåpninger.

– Jeg gjør jo så godt jeg kan. Men jeg har tatt ganske store steg fysisk og teknisk, og får ikke helt betalt for det, mener Jacobsen.

Førstkommende helg fortsetter verdenscupen med prøve-VM i Lahti. Men det er touren i Canada i mars er det neste store målet.

Jeg føler grunnformen er veldig bra, men jeg har til gode å få til de knalløpene, så jeg venter i spenning, Det hadde vært gøy om det forløser seg i Canada, sier Jacobsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann