NRK Meny
Normal

Jacobsen vraket fra OL-åpningen: – Helsemessige årsaker

PYEONGCHANG (NRK): NM-sølv på distansen var ikke nok. Astrid Uhrenholdt Jacobsen får ikke gå åpningsrennet i OL.

Vinter-OL i Pyeonchang 2018

RESERVE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v.), som ankom OL-byen sammen med Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug denne uka, er reserve på lørdagens 15-kilometer.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Torsdag morgen, koreansk tid, ble det klart at Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga går lørdagens 15 km fellesstart med skibytte i Pyeongchang.

Dermed hjalp det ikke for Astrid Uhrenholdt Jacobsen at hun tok NM-sølv på distansen i januar, kun slått av Marit Bjørgen.

– Krevende

– Det er krevende uttak, det er det for så vidt hver helg, og særlig krevende i et OL der vi bare har fire plasser. Vi har fem jenter som har prestert veldig bra på distanse i år, og det er ikke enkelt å velge ut fire, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Han bekrefter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med i vurderingen helt til uttaket ble gjort onsdag kveld.

– Hun har hatt litt sykdom den siste uka, som gjør at det blir disse fire som går, sier Svarstad.

Haga, Østberg, Weng, Bjørgen

DE SOM GÅR: Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Marit Bjørgen

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Har hatt ståltro

Jacobsen er ifølge treneren enig uttaket.

– Vi har hatt ståltro på Astrid, hun har gått gode skirenn etter nyttår. Men når jenta ikke føler seg hundre prosent klar for gå skirenn, så lar det seg ikke gjøre å gå en så tøff øvelse i OL. Den avgjørelsen var vi enige om, og det er helsemessige årsaker som gjør at hun ikke har mulighet til å gå på lørdag, sier Svarstad.

Det betyr at Ragnhild Haga får sin OL-debut på et lag der alle fire er medaljekandidater.

– Det var deilig å få vite at jeg skulle gå. Veldig morsomt å få den muligheten, sier Haga.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal