NRK Meny
Normal

Nå vil NM-vinner Jacobsen på samme landslag som Bjørgen

BUDOR (NRK.no): Sprinter Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-tremila over et halvt minutt foran Heidi Weng. 26-åringen innrømmer at hun har lyst å bli flyttet over på Norges distanselandslag.

astrid

Astrid Uhrenhold Jacobsen sikret sitt tiende NM-gull lørdag.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Jacobsen

NM-seieren ble en opptur for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som i forkant ikke har hatt sin beste sesong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hvis jeg kunne valgt selv akkurat nå, så har jeg lyst til å være på distanselandslaget, medgir Astrid Uhrenholdt Jacobsen overfor NRK.

Hun har vært selvskreven på sprintlandslaget, men mener seieren på tremila viser at hun også har noe å gjøre på distanselandslaget - som blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug tilhører.

– Har prestert bedre på distanse

Norge er blant langrennsnasjonene som har valgt å dele troppen inn i sprintere og «allroundere», og legge opp treningen til utøverne etter hvilket landslag de tilhører.

Uhrenholdt Jacobsen går stadig distanserenn selv om hun er regnet som hakket bedre i sprint. Men det er hun usikker på om stemmer lenger.

– Det er ikke jeg som bestemmer lagene. Jeg vil først og fremst bare ha muligheten til å trene med de beste, og det får jeg på begge landslagene. I år har jeg prestert best på distanserennene, men jeg føler samtidig jeg har noe ugjort i sprint, forteller Jacobsen.

Hun ledet tremila omtrent fra start til slutt, og gikk i mål 33 sekunder foran Heidi Weng. Sistnevnte har også plass på distanselaget. Tredjeplassen gikk til Silje Øyre Slind.

– Dette var en slags barriere for meg. Jeg går 30 kilometer nesten alene, så jeg er skikkelig fornøyd med hvordan jeg jobber mentalt i dag, sier Jacobsen.

Weng hadde ikke sjans å følge

Seieren var en opptur for 26-åringen, som ikke har hatt den helt store sesongen i år. VM endte i skuffelse, noe som gjorde at hun har bestemt seg for å droppe legestudiene fremover for å satse hundre prosent på langrenn. Målet er å vinne medaljer under OL i Sotsji neste år.

Opplagte forhåndsfavoritter som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira deltok ikke.

– Jeg hadde ingen mulighet til å ta igjen Astrid. I dag var hun suveren, og jeg er kjempefornøyd. Kroppen var helt dau underveis. Det er litt sånn ettersom jeg har vært syk, og føler meg ikke helt tipp topp, sier Heidi Weng.

Uhrenholdt Jacobsen har fra før NM-gull, men hadde ingen medaljer på tremil før lørdagens seier.

Johnsrud Sundby vant femmila

Martin Johnsrud Sundby vant herrenes femmil. Også han gikk i tet fra start til slutt.

Simen Østensen fra Fossum gikk inn til klar sølvmedalje snaut to minutter etter vinneren, mens Hans Christer Holund (Lyn) og Øystein Pettersen (Lillomarka) bestemte seg for å dele bronsen. De kom i mål 2.44,3 minutter etter Sundby.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par