NRK Meny
Normal

Nå vil NM-vinner Jacobsen på samme landslag som Bjørgen

BUDOR (NRK.no): Sprinter Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-tremila over et halvt minutt foran Heidi Weng. 26-åringen innrømmer at hun har lyst å bli flyttet over på Norges distanselandslag.

astrid

Astrid Uhrenhold Jacobsen sikret sitt tiende NM-gull lørdag.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Jacobsen

NM-seieren ble en opptur for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som i forkant ikke har hatt sin beste sesong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hvis jeg kunne valgt selv akkurat nå, så har jeg lyst til å være på distanselandslaget, medgir Astrid Uhrenholdt Jacobsen overfor NRK.

Hun har vært selvskreven på sprintlandslaget, men mener seieren på tremila viser at hun også har noe å gjøre på distanselandslaget - som blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug tilhører.

– Har prestert bedre på distanse

Norge er blant langrennsnasjonene som har valgt å dele troppen inn i sprintere og «allroundere», og legge opp treningen til utøverne etter hvilket landslag de tilhører.

Uhrenholdt Jacobsen går stadig distanserenn selv om hun er regnet som hakket bedre i sprint. Men det er hun usikker på om stemmer lenger.

– Det er ikke jeg som bestemmer lagene. Jeg vil først og fremst bare ha muligheten til å trene med de beste, og det får jeg på begge landslagene. I år har jeg prestert best på distanserennene, men jeg føler samtidig jeg har noe ugjort i sprint, forteller Jacobsen.

Hun ledet tremila omtrent fra start til slutt, og gikk i mål 33 sekunder foran Heidi Weng. Sistnevnte har også plass på distanselaget. Tredjeplassen gikk til Silje Øyre Slind.

– Dette var en slags barriere for meg. Jeg går 30 kilometer nesten alene, så jeg er skikkelig fornøyd med hvordan jeg jobber mentalt i dag, sier Jacobsen.

Weng hadde ikke sjans å følge

Seieren var en opptur for 26-åringen, som ikke har hatt den helt store sesongen i år. VM endte i skuffelse, noe som gjorde at hun har bestemt seg for å droppe legestudiene fremover for å satse hundre prosent på langrenn. Målet er å vinne medaljer under OL i Sotsji neste år.

Opplagte forhåndsfavoritter som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira deltok ikke.

– Jeg hadde ingen mulighet til å ta igjen Astrid. I dag var hun suveren, og jeg er kjempefornøyd. Kroppen var helt dau underveis. Det er litt sånn ettersom jeg har vært syk, og føler meg ikke helt tipp topp, sier Heidi Weng.

Uhrenholdt Jacobsen har fra før NM-gull, men hadde ingen medaljer på tremil før lørdagens seier.

Johnsrud Sundby vant femmila

Martin Johnsrud Sundby vant herrenes femmil. Også han gikk i tet fra start til slutt.

Simen Østensen fra Fossum gikk inn til klar sølvmedalje snaut to minutter etter vinneren, mens Hans Christer Holund (Lyn) og Øystein Pettersen (Lillomarka) bestemte seg for å dele bronsen. De kom i mål 2.44,3 minutter etter Sundby.

Siste nytt

 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg