NRK Meny
Normal

Jacobsen vant kvalifiseringen

Anders Jacobsen vant mandagens kvalifisering til det første rennet i årets utgave av den tysk-østerrikskehoppuka i Oberstdorf.

Anders Jacobsen
Foto: JOE KLAMAR / AFP

Les: Bredesen tror på Romøren

Alle de seks nordmenn er klare for tirsdagens renn. I kvalifiseringen hoppet Anders Jacobsen 134 meter, Roar Ljøkelsøy 128 meter, Johan Remen Evensen 122 meter, Tom Hilde 121,5 meter og Kenneth Gagnes 119 meter.

- Veldig bra

Jacobsen har slitt med å finne formen tidligere i sesongen, men i mandagens kvalifisering viste han at noe stort er på vei. Han var fire meter foran østerrikeren Andreas Kuettel på andreplass, mens Stefan Turnbichler på tredeplass var fem og en halv meter bak nordmannen.

- Det sistehoppet er veldig bra, men det første prøvehoppet mitt i dag så er jeg helt på bærtur, men jeg gleder meg til i morgen. Lagfølelsen er veldig bra, sier Anders Jacobsen til NRK.

- Det var en bra start på hoppuka. Når en og to er ute blir det negativt, men nå er alle med, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Jacobsen best

Video nsps_upload_2009_12_28_17_48_33_2405.jpg

Roar Ljøkelsøy ble nummer fire med sitt flotte hopp. Fortsetter han den fine hoppingen er han på god vei mot OL i Vancouver i februar.

- Alle er med. Så det blir bra. Det er snakk om å tørre og våge. Jeg fikk selvtillit nå, sier Roar Ljøkelsøy til NRK.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Ljøkelsøy mot gamle høyder)

Video nsps_upload_2009_12_28_17_43_58_2404.jpg

Bjørn Einar Romøren var den eneste av nordmennene som var forhåndskvalifisert i kraft av at han er nummer tre i verdenscupen. Med to avsatser lavere fart enn de som måtte kvalifisere seg hoppet Hosle-hopperen 120,5 meter.

- Det har ikke vært noen bra dag i dag. Det er ikke noe gøyalt å hoppe kort på ski, sier en litt skuffet Bjørn Einar Romøren.

Mika Kojonkoski
Foto: Engeland / NRK

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer hoppet 127, 5 meter, mens verdenscupleder Simon Ammann stod over kvalifiseringen.

Ikke helt fornøyd

Landslagstreneren er likevel ikke helt fornøyd med alt. Anders Jacobsen hoppet 91,5 meter i første prøveomgang, mens han landet på 134 i kvalifiseringen.

-Vi har kapasiteten, men det er ujevnt. Vi har sett det i dag at det er ustabilt. Det var opp mot 20-30 meter forskjell på prøvehoppene og kvalifiseringen. Det eneste vi kan love er at vi gjør alt vi kan for å lykkes, avslutter Kojonkoski.

De norske duellene tirsdag:

Tom Hilde - Noriaki Kasai, Japan

Kalle Keituri, Finland - Johan Remen Evensen

Kenneth Gangnes - Lukas Müller, Østerrike

Roar Ljøkelsøy - Krzysztof Mietus, Polen

Anders Jacobsen - Shohei Tochimoto, Japan

Martin Cikl, Tjekkia - Bjørn Einar Romøren

Nett-TV: Se alle de norske hoppene

Video nsps_upload_2009_12_28_18_26_21_2411.jpg

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal