NRK Meny
Normal

Jacobsen vant i Vikersund

Anders Jacobsen vant skiflygningsrennet i Vikersund etter hopp på 208 og 193,5 meter. - Det er sinnsykt, sier Jacobsen.

Anders Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Nordmannen var nest lengst i første omgang med 208 meter, og lå som nummer tre bak østerrikerne Morgenstern og Widhoelzl.

Morgenstern hoppet 189,5 i

finaleomganen, og endte på plassen bak den unge nordmannen. Han ble slått med 4,2 poeng.

- Veldig moro

Kometen Jacobsen tok sin tredje verdenscupseier.

- Det er et typisk skiflygerhopp. Jeg nøler ikke denne runden her. Det er moro. Det er sinnsykt, sa Jacobsen etter vinnerhoppet.

- Trodde du det kom til å holde da du landet?

- Jeg var usikker på det. Jeg skjønte jeg hadde tatt ledelsen, men jeg ante ikke om det kom til å holde.

- Dette var imponerende, var landslagssjef, Mika Kojonkoskis kommentar etter rennet.

Jacobsen tok sin tredje verdenscupseier i hopp. Den første seieren i Engelberg før jul var spesiell, seieren i Innsbruck i hoppuken var overraskende, mens seieren i Vikersundbakken nok smaker best akkurat nå.

 

Det er umulig å hoppe med så varierende bakvind

Roar Ljøkelsøy

 

- Jeg pleier ikke å gjøre noen rangering. Det var helt forskjellige opplevelser, men med bare nordmenn til stede er selvsagt denne seieren helt spesiell og veldig moro, sa Jacobsen til NTB.

Oppløftende for Romøren

- Det er stort. Det er absolutt stort. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Alt går så fort i år. Det er mye trøkk rundt meg. Jeg synes jeg gjør en bra jobb mentalt. Jeg kan ikke si meg noe mer enn kjempefornøyd, sier Jacobsen.

Matti Hautamaeki fra Finland tok tredjeplassen, etter hopp på 190 og 201 meter. Widhoelzl, som ledet etter første hoppet på 212,5 meter, ble nummer 6, etter at han bare hoppet 174,5 meter i finaleomgangen.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 12, etter et oppløftende hopp i andreomgang på 201,5 meter.

Verdensmester i skiflygning, Roar Ljøkelsøy, forsvant ut av konkurransen etter bare en omgang, etter å ha landet på bekjedne 140 meter. Han hadde bare to mann bak seg på resultatlisten.

- Skiene bare slapp utover kulen. Det er umulig å hoppe med så varierende bakvind, sa han etter rennet.

Tom Hilde ønsket seg litt lengre ned i bakken i sine svev. Han landet på 168,5 og 174,5 meter, og det holdt til 21.-plass.

- Jeg ønsket å kunne hoppe litt lengre, men det var litt for dårlige forhold til det, sa den 19 år gamle askerhopperen. Jeg får bare håpe at dette ikke ødelegger selvtilliten. Jeg må bare stå på i morgen, sa Hilde.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal