Hopp til innhold

Jacobsen brast i gråt: – Idretten betyr mye når andre ting er vanskelig

SEEFELD (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var svært rørt over Mari Eides VM-medalje på sprinten torsdag.

Det ble emosjonelt da Uhrenholdt Jacobsen fikk spørsmål om Mari Eides bronsemedalje.

– Idretten kan i hvert fall bety veldig mye når andre ting er vanskelig. Det var veldig stort. Så ja, jeg har ikke noe mer å si, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen på dagens pressekonferanse.

Bakgrunnen er Mari Eides bronsemedalje på VM-sprinten torsdag. Eide mistet søsteren sin, Ida, i fjor høst. Ida deltok i et mosjonsløp og kollapset i løypen.

– Vanskelig å påstå at idretten er rettferdig

Bortgangen har naturligvis påvirket det norske langrennsmiljøet. Ida Eide var en del av langrennsmiljøet, og hennes tragiske bortgang har satt dype spor i landslaget.

– Jeg skulle så ønske at Ida var med meg her i dag. Jeg vet hun er der oppe og er kjempestolt og ser ned på meg. Hele familien er her, og jeg kan dele det med dem, etter en tøffe høsten vi har vært gjennom, sa Mari Eide i går.

Da Jacobsen fikk spørsmål om Eides bronse, og om den viser at idretten kan være rettferdig, tok hun til tårene. Heidi Weng la armen rundt lagvenninnen da Jacobsen svarte.

– Jeg tror det er vanskelig for meg å påstå at idretten er så veldig rettferdig. Jeg synes det var så stort i går ... Nå begynner jeg å grine igjen, sa Jacobsen.

Mistet broren før OL

Uhrenholdt Jacobsen har selv opplevd noe lignende som det Mari Eide går gjennom nå. Landslagsveteranen mistet broren sin dagen før OL i Sotsji i 2014.

VM ski 2019. Pressetreff

Ingvild Flugstad Østberg trøstet lagvenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen på vei ut av pressekonferansen fredag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det var lillebror. Han var Knoll og jeg var Tott. Det var halvannet år imellom oss. Sten Anders og jeg var veldig tette og gjorde mye av de samme tingene, selv om vi også hadde hver våre ting. Langrenn var fellesarena, har Jacobsen tidligere sagt til NRK.

Før OL i Pyeongchang, snakket Jacobsen om ønsket om å revansjere tidligere dårlige opplevelser i OL. Før OL i Vancouver brakk hun ryggen og var skadet i lang tid. Under OL i Sotsji var både hun og langrennsmiljøet sterkt preget av bortgangen til broren.

– Det vil være med meg resten av livet. Men det har gått litt tid, og jeg kan ha et litt mer balansert forhold til det, sa Jacobsen til NRK da.

Sundby tok til tårene

Therese Johaug trekker frem lagkulturen og samholdet i landslaget. Det har vært viktig når idretten er blitt satt i skyggen av langt viktigere ting i livet.

– Det er vel kanskje ingen andre i det mesterskapet jeg unner den medaljen mer enn Mari. Vi satt og hylte og skrek og jeg tror ikke det var et tørt øye på hotellet, og det tror jeg heller ikke det var på stadion i går. Alt det hun og familien har vært gjennom det siste halvåret, og måten Mari har klart å reise seg på, det henter en vanvittig indre motivasjon i alle oss andre som er her og er på laget, sier Johaug.

På pressekonferansen for herrene, fikk også Sundby spørsmål om Eide. Han satt i bilen med Mari Eide da hun fikk beskjed om søsterens bortgang.

– Jeg tror det for meg, som for mange, var et veldig emosjonelt øyeblikk. Det var i seg selv en spesiell situasjon. Det ble jo spesielt for meg hele den situasjonen, og litt spesielt for meg og Mari sammen også egentlig. Jeg fikk gitt henne en god klem i går, sier Sundby.

Se video av Sundbys svar:

Siste nytt

  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten

Sendeplan

Kl. Program Kanal