Astrids gladmelding: – Tilbake på beina!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen konstaterer at hun stort sett alltid er heldig i uhellet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen slo seg kraftig, men ble ikke alvorlig skadet i søndagens dramatiske fall.

Foto: NRK

Det var dramatiske scener da 27-åringen kjørte ut av løypa og kolliderte med en lyktestolpe under søndagens tremil i Holmenkollen. Stolpen var heldigvis polstret.

Jacobsen ble kjørt til sykehys etter å ha slått seg i hode, skulder og hoft. I løpet av ettermiddagen ble det konstatert at Heming-løperen slapp unna uhellet med en hjernerystelse som verste skade.

Tirsdag morgen har sprintverdensmesteren fra 2007 kommet med sin første kommentar til ulykken:

«Takker for at jeg stort sett alltid er heldig i uhellet :-) Tilbake på beina!», skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Twitter.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Jacobsen kjempet seg gjennom tre løp i OL, selv om hun mistet en bror dagen før lekene startet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Brudd i ryggen

Dermed refererer hun også til ulykken som rammet henne i 2009. Da pådro hun seg brudd i ryggen etter å ha veltet av sykkelen under en treningstur, med landslagsvenninnene som sjokkerte øyenvitner.

Skaden kunne ha vært karriéretruende, men Jacobsen kom seg på beina og kvalifiserte seg for OL i Vancouver den påfølgende sesongen. Der ble hun nummer sju i sprinten.

Sportslig har sesongen 2013/14 vært en av Jacobsens aller beste. Selv om skaden gjør at hun trolig glipp av verdenscupfinalen i Falun kommende helg, ligger hun an til å bli nummer tre i den totale verdenscupen.

Ingen Falun-avgjørelse

Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset er det ennå ikke diskutert om det kan være aktuelt for Jacobsen å gå verdenscupfinalen i Falun kommende helg.

– Det er jo bare to dager siden dette skjedde, og det er ikke skirenn før fredag. Dette blir en beslutning det medisinske støtteapparatet må ta sammen med Astrid, sier Hjelmeset til NRK.no.

Ifølge medisinsk ansvarlig på langrennslandslaget, Torger Hanssen, ser det foreløpig ikke ut som det vil være aktuelt for Jacobsen å gå.

– Det har vært diskutert, men jeg har ikke noe endelig svar på det foreløpig, sier Hanssen, som bekrefter at Jacobsen ikke har andre skader enn hjenerystelsen.

– Det ser ut til å gå veldig bra, bekrefter han.

Mistet bror

OL i Sotsji ble svært vanskelig for medisinstudenten. Dagen før åpningsdistansen kom beskjeden om at broren var gått bort.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bestemte seg likevel for å gå i OL, og viste imponerende mental styrke med en fjerdeplass i sprinten.

Dessverre var hun uheldig med skiene både på 10 km klassisk og stafetten, og dermed ble det ingen OL-medalje.

Sportsnyheter

Annemiek Van Vleuten

Jublet for OL-gull – et halvt minutt senere innser hun tabben

Østerrikske Anna Kiesenhofer tok et overlegent og sensasjonelt OL-gull. Men nederlandske Annemiek van Vleuten var av en annen oppfatning.

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd, men bommet like etterpå med samme teknikk. Etter kampen avslørte hun at OL-ballen ruller annerledes enn hun er vant med.

Siste nytt

 • Haaland treer i spiller-kåring

  Erling Braut Haaland endte på tredjeplassen i fotballmagasinet Kickers kåring av årets spiller i tysk fotball. Spissrivalen Robert Lewandowski vant.

  Det var annet år på rad at Bayern München-spissen stakk av med prisen. Polakken satte tysk scoringsrekord i én og samme sesong da han banket inn 41 mål i 2020/21. Han gikk dermed forbi Gerd Müllers rekord fra 1972.

  Avstemningen ble gjort av tyske sportsjournalister.

  32-åringen fikk 356 stemmer av de 563 som avga stemme. Han vant foran lagkameraten i Bayern München, Thomas Müller, som fikk 41 stemmer.

  Erling Braut Haaland, som scoret 27 mål og 28 kamper for Dortmund, fikk 38 stemmer på tredjeplassen.

  Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund
  Foto: Alexandre Simoes / Borussia Dortmund Mediathek
 • Ruud med ny turneringsseier

  Casper Ruud fortsetter å imponere. Søndag vant han finalen 6-3, 6-2 mot Hugo Caston i ATP-turneringen i sveitiske Gstaad. Dermed tok han sin andre turneringsseier på rad.

  Han gikk også til topps i Båstad-turneringen sist helg. Dette er Ruuds fjerde seniortittel på ATP-touren og den tredje i år.

  – Jeg forsøkte å spille ordentlig for hvert poeng, og det ble nok nøkkelen her i dag. Jeg ville gi alt i finalen, og heldigvis gikk det min vei, sa Ruud i seiersintervjuet som ble vist på Eurosport.

  Han var storfavoritt foran finalen mot 155.-rangerte Gaston.

  – Dette var en tøff kamp for meg, kanskje den tøffeste kampen i løpet av disse to ukene, sa likevel en ydmyk Ruud.

  – Hugo spiller veldig raskt og lar deg ikke få så mye rytme. Han kan spille variert, og selv om det ble 6-3, 6-2, hadde han mange sjanser.

  Per nå er Ruud ranket som verdens 14. beste spiller. Den plasseringen beholder han når listen oppdateres mandag, men han er nærmere spillerne foran seg etter seieren i Gstaad.

  I neste uke skal Ruud spille en ny grusturnering i østerrikske Kitzbühel. Der nådde han semifinalen i 2019, som var forrige utgave av turneringen.

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP
 • Løyning hundredeler unna semifinale

  Ingeborg Vassbakk Løyning klarte ikke å ta seg til semifinale på 100 meter rygg søndag. Hun var tre hundredeler unna.

  I det sjette og siste heatet havnet Løyning bakpå etter en svak start, men jobbet seg imponerende inn igjen i heatet og avsluttet sterkt. Hun ble nummer fem i heatet med tiden 1.00,07, og var litt over to sekunder bak heatvinner Kaylee McKeown.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal