Normal

Astrids gladmelding: – Tilbake på beina!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen konstaterer at hun stort sett alltid er heldig i uhellet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen slo seg kraftig, men ble ikke alvorlig skadet i søndagens dramatiske fall.

Foto: NRK

Det var dramatiske scener da 27-åringen kjørte ut av løypa og kolliderte med en lyktestolpe under søndagens tremil i Holmenkollen. Stolpen var heldigvis polstret.

Jacobsen ble kjørt til sykehys etter å ha slått seg i hode, skulder og hoft. I løpet av ettermiddagen ble det konstatert at Heming-løperen slapp unna uhellet med en hjernerystelse som verste skade.

Tirsdag morgen har sprintverdensmesteren fra 2007 kommet med sin første kommentar til ulykken:

«Takker for at jeg stort sett alltid er heldig i uhellet :-) Tilbake på beina!», skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Twitter.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Jacobsen kjempet seg gjennom tre løp i OL, selv om hun mistet en bror dagen før lekene startet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Brudd i ryggen

Dermed refererer hun også til ulykken som rammet henne i 2009. Da pådro hun seg brudd i ryggen etter å ha veltet av sykkelen under en treningstur, med landslagsvenninnene som sjokkerte øyenvitner.

Skaden kunne ha vært karriéretruende, men Jacobsen kom seg på beina og kvalifiserte seg for OL i Vancouver den påfølgende sesongen. Der ble hun nummer sju i sprinten.

Sportslig har sesongen 2013/14 vært en av Jacobsens aller beste. Selv om skaden gjør at hun trolig glipp av verdenscupfinalen i Falun kommende helg, ligger hun an til å bli nummer tre i den totale verdenscupen.

Ingen Falun-avgjørelse

Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset er det ennå ikke diskutert om det kan være aktuelt for Jacobsen å gå verdenscupfinalen i Falun kommende helg.

– Det er jo bare to dager siden dette skjedde, og det er ikke skirenn før fredag. Dette blir en beslutning det medisinske støtteapparatet må ta sammen med Astrid, sier Hjelmeset til NRK.no.

Ifølge medisinsk ansvarlig på langrennslandslaget, Torger Hanssen, ser det foreløpig ikke ut som det vil være aktuelt for Jacobsen å gå.

– Det har vært diskutert, men jeg har ikke noe endelig svar på det foreløpig, sier Hanssen, som bekrefter at Jacobsen ikke har andre skader enn hjenerystelsen.

– Det ser ut til å gå veldig bra, bekrefter han.

Mistet bror

OL i Sotsji ble svært vanskelig for medisinstudenten. Dagen før åpningsdistansen kom beskjeden om at broren var gått bort.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bestemte seg likevel for å gå i OL, og viste imponerende mental styrke med en fjerdeplass i sprinten.

Dessverre var hun uheldig med skiene både på 10 km klassisk og stafetten, og dermed ble det ingen OL-medalje.

Siste nytt

 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Havnaa med brukket tommel

  Kai Robin Havnaa ble i går operert etter smerter i tommelen under boksetrening. Undersøkelser viste en brukket tommel hos 29-åringen. Opptreningsperioden vil ta flere måneder, og dermed går han glipp av det store stevnet på hjemmebane i Arendal.

  Kai Robin Havnaa
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen