NRK Meny
Normal

Jacobsen tok kongepokalen: – Godt å se at vi jentene kan være litt taktiske

Astrid Uhrenholdt Jacobsen spurtslo Ingvild Flugstad Østberg og vant NM-distansen 15 km med skibytte lørdag. Ragnhild Haga tok bronsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SE VIDEO: Her ser du duellen mellom Østberg og Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tatt medalje i samtlige NM siden 2006, og Oslo-jenta kan trygt senke skuldrene etter å ha holdt den gode statistikken også under årets NM.

Lørdag spurtslo hun Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg har trent mye på det (spurt), og dette viser at den treningen omsider gir litt effekt, sier Jacobsen til NRK etter målgang.

Astrid Uhrenhold Jacobsen

FORNØYD: Astrid Uhrenholdt Jacobsen smiler etter å ha fått sin første kongepokal. FOTO: Anders Skjerdingstad/NRK

Sikret kongepokal

Under fellesstart med skibytte forsøkte Heming-løperen å stikke allerede på den klassiske delen. Men etter skibyttet kom Ingvild Flugstad Østberg som representerer Gjøvik Skiklubb opp. Dermed ble det et nervepirrende spurtoppgjør mellom de to.

– Jeg prøvde å gå hardt fra start og fikk ei luke. Men stadion her er veldig lang og det er bra trekk, så jeg klarte ikke holde igjen for de bak når det var så mye vind, sier Uhrenholdt Jacobsen etter målgang.

– Jenter kan også være taktiske

– Hele skøytedelen ble en luredel. Ingvild kom raskt opp og jeg dro for det meste. Men det er godt å se at vi jentene kan være litt taktiske og bli gående å lure litt på hverandre før vi avgjør det i en spurt, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Også dagens sølvvinner, Ingvild Flugstad Østberg, likte at skøytedelen ble et lureløp. Men var ikke fullt så fornøyd med sin egen spurt.

– Det var Astrid som gjorde jobben og det var bevisst fra min side. Men det er morsomt at vi kan gå litt taktisk vi jentene og, også avgjøre det i en spurt, sier Flugstad Østberg.

– Graver meg ikke nedt

I Tour de Ski for en snau måned siden var det Østberg som viste styrke, da reiste Jacobsen hjem på grunn av sykdom. Nå slår hun altså tilbake.

– Jeg tror jeg var i veldig god form inn i Tour de Ski, men så gikk det som de fleste husker ganske dårlig.

– Men jeg har det på en måte ikke i meg å grave meg ned selv om ting ikke går som planlagt. Jeg blir i stedet kanskje litt innbitt av det, sier Jacobsen til NRK.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale