Jacobsen tok kongepokalen: – Godt å se at vi jentene kan være litt taktiske

Astrid Uhrenholdt Jacobsen spurtslo Ingvild Flugstad Østberg og vant NM-distansen 15 km med skibytte lørdag. Ragnhild Haga tok bronsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SE VIDEO: Her ser du duellen mellom Østberg og Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tatt medalje i samtlige NM siden 2006, og Oslo-jenta kan trygt senke skuldrene etter å ha holdt den gode statistikken også under årets NM.

Lørdag spurtslo hun Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg har trent mye på det (spurt), og dette viser at den treningen omsider gir litt effekt, sier Jacobsen til NRK etter målgang.

Astrid Uhrenhold Jacobsen

FORNØYD: Astrid Uhrenholdt Jacobsen smiler etter å ha fått sin første kongepokal. FOTO: Anders Skjerdingstad/NRK

Sikret kongepokal

Under fellesstart med skibytte forsøkte Heming-løperen å stikke allerede på den klassiske delen. Men etter skibyttet kom Ingvild Flugstad Østberg som representerer Gjøvik Skiklubb opp. Dermed ble det et nervepirrende spurtoppgjør mellom de to.

– Jeg prøvde å gå hardt fra start og fikk ei luke. Men stadion her er veldig lang og det er bra trekk, så jeg klarte ikke holde igjen for de bak når det var så mye vind, sier Uhrenholdt Jacobsen etter målgang.

– Jenter kan også være taktiske

– Hele skøytedelen ble en luredel. Ingvild kom raskt opp og jeg dro for det meste. Men det er godt å se at vi jentene kan være litt taktiske og bli gående å lure litt på hverandre før vi avgjør det i en spurt, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Også dagens sølvvinner, Ingvild Flugstad Østberg, likte at skøytedelen ble et lureløp. Men var ikke fullt så fornøyd med sin egen spurt.

– Det var Astrid som gjorde jobben og det var bevisst fra min side. Men det er morsomt at vi kan gå litt taktisk vi jentene og, også avgjøre det i en spurt, sier Flugstad Østberg.

– Graver meg ikke nedt

I Tour de Ski for en snau måned siden var det Østberg som viste styrke, da reiste Jacobsen hjem på grunn av sykdom. Nå slår hun altså tilbake.

– Jeg tror jeg var i veldig god form inn i Tour de Ski, men så gikk det som de fleste husker ganske dårlig.

– Men jeg har det på en måte ikke i meg å grave meg ned selv om ting ikke går som planlagt. Jeg blir i stedet kanskje litt innbitt av det, sier Jacobsen til NRK.

Siste nytt

 • Svindal operert

  Aksel Lund Svindal har lørdag operert tommelen som han har slitt med de siste dagene etter et fall på trening torsdag.

  Svindal selv annonserte operasjonen på bildedelingstjenesten Instagram. Ifølge ham selv skal han være tilbake på ski etter kort tid.

 • Babylykke for Nestvold-Haugen

  Alpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen ble natt til lørdag far til en ny gutt da kona Marthe fødte parets andre barn.

  Dermed er han klar for sesongens første slalåmrenn i finske Levi søndag. – Alt er bra med hele familien, sier Nestvold-Haugen til NRK.

  SKI-SLO-FIS-CUP-GIANT-SLALOM-MEN
  Foto: JURE MAKOVEC / AFP
 • Oilers best i Fredrikstad

  Stavanger Oilers tok viktige poeng i toppen da de vant 3–2 i det som ble en jevn kamp borte i eliteserien i ishockey mot Stjernen lørdag.

  Dermed befestet Oilers sin tredjeplass på tabellen.

  Eliteserien ishockey, menn: Vålerenga - Stavanger Oilers (1-3)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal