Jacobsen slo tilbake: – Det føltes helt rått

En glad Anders Jacobsen vant kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen ble beste mann under kvalifiseringen onsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette var veldig gøy, det var det, sier Jacobsen til NRK.no.

Den tidligere hoppukevinneren har slitt med formen de siste sesongene, og under hoppukerennet i Oberstdorf endte han på 14.-plass.

Onsdag viste imidlertid Jacobsen gryende hoppuke-form i kvalifiseringen da han slo til med hopp på solide 139,5 meter.

– Hoppingen min har vært veldig nære veldig lenge, men det har vært litt håndbrekk hele tida. Den eneste måten å få av håndbrekket på er gode repetisjoner. I dag var det borte, og da hoppet jeg lengst, sier en smilende Anders Jacobsen.

Lenger enn bakkerekorden

Jacobsen var klart best av hopperne som måtte kvalifisere seg.

Nærmest var den forhåndskvalifiserte japanske superveteranen Noriaki Kasai, som med 135 meter endte 4,2 poeng bak Jacobsen.

Nordmannen viste også at han er i form under prøveomgangen. Da slo han til med et hopp på hele 145 meter. Det var lenger enn bakkerekorden på 143,5 meter, men hoppet ble ikke godkjent som rekord siden det var et treningshopp.

– Det føltes helt rått, allerede fra hoppkanten kjente jeg at dette kom til å gå veldig langt. Det var en god start på den siste dagen i dette året, sier han.

– Får selvtillit

I sin duell torsdag skal Jacobsen hoppe mot den østerrikske stjernen Gregor Schlierenzauer, som sto over kvalifiseringen.

– Nå er det veldig viktig for meg å nullstille. Jeg må si at dette ikke var fasiten, og fortsette med arbeidsoppgavene, sier han før nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag.

Det er et renn han har gode minner fra.

Under Hoppuka 2012/13 hoppet han seg opp fra en niende plass i første omgang til seier etter et kjempehopp på 143 meter i andre omgang.

– Det var viktig å få til gode hopp nå, for da tar jeg med meg selvtillit inn i rennet, understreker hopperen.

Alle norske videre

Alle de andre norske hopperne er også kvalifisert for nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Rune Velta kom på delt 9.-plass (128 meter), Anders Bardal 15.-plass (125), Phillip Sjøen 17.-plass (126), forhåndskvalifiserte Anders Fannemel 30.-plass (121), Daniel Andre Tande 33.-plass (120,5) og Johann Forfang 40.-plass (118,5).

Siste nytt

 • – Mourinho får sparken

  Flere engelske medier melder at Tottenham-manager José Mourinho får sparken i London-klubben i dag.

  Telegraph (bak betalingsmur) var først med nyheten, men også blant andre The Athletic og Sky Sports melder dette.

  Ryan Mason og Chris Powell skal angivelig lede Spurs ut sesongen.

  Portugiseren tok over i Tottenham etter Mauricio Pochettino i november 2019, men har ikke klart å ta klubben nye steg. Han hadde ifølge Sky Sports kontrakt ut 2023-sesongen.

  Tottenham ligger på 7.-plass i Premier League og risikerer å gå glipp av mesterligafotball også neste sesong. Klubben er også ute av europaligaen og FA-cupen, men skal spille finale i ligacupen mot Manchester City kommende søndag.

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur
  Foto: Antonio Bronic / Reuters
 • Støre kritisk til superligaen

  Arbeidarpartileiar Jonas Gahr Støre er blant politikarane som reagerer på skipinga av den europeiske superligaen.

  I eit Facebook-innlegg poengterer Støre kor viktig fotballen er for millionar av menneske.

  – Fotball er fellesskap. Fotball er drøymar. Fotball er livsglede for millionar av menneske. Fotballkampen er demokratisk med moglegheiter for alle, alle kampar byrjar på 0–0. Då er det òg viktig, skriv Støre og held fram:

  – Derfor er eg glad for å sjå dei massive og sterke reaksjonane mot grådigheita og egoismen i planane om ein superliga reserverte berre for dei rikaste klubbane. Ein liga som vil gjere dei rike endå rikare, ta draumane frå andre, øydeleggje fotballfellesskapet.

  Arbeiderpartiets landsmøte 2019
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Canucks slo til på direkten

  Vancouver Canucks vant comebackkampen i NHL etter at de var satt ut av koronapandemien i nesten fire uker.

  Et større utbrudd i den canadiske klubben helt vest i det store landet gjorde at aktiviteten måtte settes på vent. Da de var tilbake på isen endte det med 3-2-seier i forlengningen mot Toronto Maple Leafs.

  22 spillere hos Canucks ble smittet av koronaviruset i forrige måned. Pausen så ikke ut til å ha hatt noen vesentlig effekt på spillernes form. De jobbet seg inn i kampen etter en tung start. Toronto-laget tok ledelsen 2–0.

  Maple Leafs Canucks Hockey
  Foto: Darryl Dyck / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal