Hopp til innhold

Jacobsen slo tilbake: – Det føltes helt rått

En glad Anders Jacobsen vant kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen ble beste mann under kvalifiseringen onsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette var veldig gøy, det var det, sier Jacobsen til NRK.no.

Den tidligere hoppukevinneren har slitt med formen de siste sesongene, og under hoppukerennet i Oberstdorf endte han på 14.-plass.

Onsdag viste imidlertid Jacobsen gryende hoppuke-form i kvalifiseringen da han slo til med hopp på solide 139,5 meter.

– Hoppingen min har vært veldig nære veldig lenge, men det har vært litt håndbrekk hele tida. Den eneste måten å få av håndbrekket på er gode repetisjoner. I dag var det borte, og da hoppet jeg lengst, sier en smilende Anders Jacobsen.

Lenger enn bakkerekorden

Jacobsen var klart best av hopperne som måtte kvalifisere seg.

Nærmest var den forhåndskvalifiserte japanske superveteranen Noriaki Kasai, som med 135 meter endte 4,2 poeng bak Jacobsen.

Nordmannen viste også at han er i form under prøveomgangen. Da slo han til med et hopp på hele 145 meter. Det var lenger enn bakkerekorden på 143,5 meter, men hoppet ble ikke godkjent som rekord siden det var et treningshopp.

– Det føltes helt rått, allerede fra hoppkanten kjente jeg at dette kom til å gå veldig langt. Det var en god start på den siste dagen i dette året, sier han.

– Får selvtillit

I sin duell torsdag skal Jacobsen hoppe mot den østerrikske stjernen Gregor Schlierenzauer, som sto over kvalifiseringen.

– Nå er det veldig viktig for meg å nullstille. Jeg må si at dette ikke var fasiten, og fortsette med arbeidsoppgavene, sier han før nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag.

Det er et renn han har gode minner fra.

Under Hoppuka 2012/13 hoppet han seg opp fra en niende plass i første omgang til seier etter et kjempehopp på 143 meter i andre omgang.

– Det var viktig å få til gode hopp nå, for da tar jeg med meg selvtillit inn i rennet, understreker hopperen.

Alle norske videre

Alle de andre norske hopperne er også kvalifisert for nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Rune Velta kom på delt 9.-plass (128 meter), Anders Bardal 15.-plass (125), Phillip Sjøen 17.-plass (126), forhåndskvalifiserte Anders Fannemel 30.-plass (121), Daniel Andre Tande 33.-plass (120,5) og Johann Forfang 40.-plass (118,5).

Siste nytt

 • Turnsensasjonen (26) med spektakulært triks – blir oppkalt etter henne

  Simone Biles har nærmest blitt kjent for å flytte grensen for hva som er mulig i turnsporten. Nå har hun gjort det igjen.

  For natt til mandag norsk tid, i kvalifiseringen i turn-VM, klarte Biles å lande en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto. Det høstet hyllest i sosiale medier.

  – Du er helt utrolig, skriver alpinstjernen og landskvinne Mikaela Shiffrin på Instagram.

  Trikset er det ingen kvinner før henne som har klart å gjennomføre i et internasjonalt mesterskap. Dermed skriver 26-åringen seg nok en gang inn i historiebøkene.

  Og ikke bare det, for ettersom hun lykkes med gjennomføringen, blir nå øvelsen kalt opp etter henne. Men den kan ikke hete «The Biles» – det er det allerede en annen øvelse som heter.

  «The Biles II» blir den femte øvelsen som Biles får oppkalt etter seg. Historisk er det stort sett menn som har gjort denne øvelsen.

  Simone Biles ble første kvinne til å gjøre dette trikset i et internasjonalt mesterskap.
 • 13-åring med rekord – debuterte som proffspiller i USA

  Da'vian Kimbrough har satt ny rekord i USA som yngste fotballspiller på proffnivå. Han kom på banen i en alder av bare 13 år og vel sju måneder.

  Det skjedde for Sacramento Republic på andre nivå. 180 centimeter høye Kimbrough ble byttet inn etter 87 minutter i 2-0-seieren over Las Vegas Lights.

  Ifølge The Athletic kom han til Sacramentos akademi som 11-åring. Angriperen er tilgjengelig for landslagsspill både for USA og Mexico. Han har bøttet inn mål på yngrelag, ofte i kamper mot spillere to-tre år eldre enn ham selv.

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste