Jacobsen reiser hjem etter kollapsen

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter den dramatiske kollapsen på lørdag.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter lørdagens renn.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende på bakken i målområdet etter lørdagens 15-kilometer, totalt utslitt. Hun slet med både pusteproblemer og kvalme underveis i løpet.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at noe ikke er som det skal, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Var fortsatt sliten i dag

Jacobsen signaliserte opprinnelig at hun ønsket å fortsette touren, men nå reiser hun altså hjem til Norge. Det bekrefter landslagslegen overfor NRK.

– Det ble bestemt på morgenen i dag. Astrid var fortsatt sliten da vi snakket med henne for en halvtime siden, og ikke fullt restituert etter hun tok seg helt ut i rennet i går. Det synes vi ikke er forenlig med å gå skirenn på dette nivået, så hun blir sendt hjem, sier lege Fredrik S. Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet.

Tror ikke det er noe farlig

– Er det snakk om ren utmattelse?

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen aktiv sykdom. Hun var bare litt indisponert i går og brukte alle kreftene sine. Hun har kommet seg fint, men ikke sånn at hun skal gå skirenn i dag, sier landslagslegen.

– Hva skjer videre nå?

– Hvis hun får tre-fire dager på seg, så er hun nok veldig godt restituert. Ingenting tyder på at dette er noe alvorlig, sier Bendiksen.

Jacobsen er allerede på vei hjem fra Lenzerheide, skriver Norges skiforbund i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Brann-spiller har fått korona

  Branns midtbanespiller Amer Ordagic (27) har fått påvist koronasmitte etter å ha kommet tilbake til Bergen fra juleferie i Bosnia.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Ordagic er satt i isolasjon og blir ikke å se på trening når klubben mandag starter oppkjøringen til 2021-sesongen.

  – Amer testet positivt da han kom hjem igjen etter ferien i starten av denne uken. Han har hatt milde symptomer med hodepine og lett sykdomsfølelse. Han har vært i isolasjon siden han kom hjem, og skal være det til han er symptomfri, sier Brann-lege Magnus Myntevik.

  Eliteserien fotball 2018: Brann - Stabæk (3-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellykket operasjon for Kilde

  Norges beste alpinist det siste året Aleksander Aamodt Kilde røk et korsbånd under trening lørdag.

  Søndag var han gjennom en vellykket operasjon i Innsbruck. Det bekrefter landslagslege Marc Jacob Strauss til NRK.

  – Jeg har akkurat fått melding om at det har gått veldig fint. Alt gikk som forventet og det er positivt, sier Strauss.

  Han forteller videre at Kilde gjennomfører den første delen av rehabiliteringen i Innsbruck før han vender hjemover til Norge. Det forventes å ta minst ni måneder før Kilde er tilbake.

  – Under omstendighetene er han ved veldig godt mot. Det er en vanlig skade i alpint, så han skjønner hva det innebærer, sier Strauss.

  Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal