Jacobsen reiser hjem etter kollapsen

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter den dramatiske kollapsen på lørdag.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter lørdagens renn.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende på bakken i målområdet etter lørdagens 15-kilometer, totalt utslitt. Hun slet med både pusteproblemer og kvalme underveis i løpet.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at noe ikke er som det skal, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Var fortsatt sliten i dag

Jacobsen signaliserte opprinnelig at hun ønsket å fortsette touren, men nå reiser hun altså hjem til Norge. Det bekrefter landslagslegen overfor NRK.

– Det ble bestemt på morgenen i dag. Astrid var fortsatt sliten da vi snakket med henne for en halvtime siden, og ikke fullt restituert etter hun tok seg helt ut i rennet i går. Det synes vi ikke er forenlig med å gå skirenn på dette nivået, så hun blir sendt hjem, sier lege Fredrik S. Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet.

Tror ikke det er noe farlig

– Er det snakk om ren utmattelse?

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen aktiv sykdom. Hun var bare litt indisponert i går og brukte alle kreftene sine. Hun har kommet seg fint, men ikke sånn at hun skal gå skirenn i dag, sier landslagslegen.

– Hva skjer videre nå?

– Hvis hun får tre-fire dager på seg, så er hun nok veldig godt restituert. Ingenting tyder på at dette er noe alvorlig, sier Bendiksen.

Jacobsen er allerede på vei hjem fra Lenzerheide, skriver Norges skiforbund i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa han, ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal