Jacobsen reiser hjem etter kollapsen

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter den dramatiske kollapsen på lørdag.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter lørdagens renn.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende på bakken i målområdet etter lørdagens 15-kilometer, totalt utslitt. Hun slet med både pusteproblemer og kvalme underveis i løpet.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at noe ikke er som det skal, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Var fortsatt sliten i dag

Jacobsen signaliserte opprinnelig at hun ønsket å fortsette touren, men nå reiser hun altså hjem til Norge. Det bekrefter landslagslegen overfor NRK.

– Det ble bestemt på morgenen i dag. Astrid var fortsatt sliten da vi snakket med henne for en halvtime siden, og ikke fullt restituert etter hun tok seg helt ut i rennet i går. Det synes vi ikke er forenlig med å gå skirenn på dette nivået, så hun blir sendt hjem, sier lege Fredrik S. Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet.

Tror ikke det er noe farlig

– Er det snakk om ren utmattelse?

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen aktiv sykdom. Hun var bare litt indisponert i går og brukte alle kreftene sine. Hun har kommet seg fint, men ikke sånn at hun skal gå skirenn i dag, sier landslagslegen.

– Hva skjer videre nå?

– Hvis hun får tre-fire dager på seg, så er hun nok veldig godt restituert. Ingenting tyder på at dette er noe alvorlig, sier Bendiksen.

Jacobsen er allerede på vei hjem fra Lenzerheide, skriver Norges skiforbund i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Killi tilbake på ski

  Friskistjernen Johanne Killi (24) er tilbake på ski og stiller i verdenscuppremieren i big air i Sveits fredag.

  Killi ødela et leddbånd i kneet i januar og mistet resten av sesongen.

  – Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen. Motivasjonen og skigleden har gått opp og ned i det siste. Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på verdenscupåpningen, sier hun i en pressemelding.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bayern-sjefen testet positivt

  Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte.

  Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset.

  34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.

  Julian Nagelsmann
  Foto: POOL / Reuters
 • Norge klatrer

  Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

  Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

  Qxc_nUvSGFY
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal