Jacobsen reiser hjem etter kollapsen

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter den dramatiske kollapsen på lørdag.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter lørdagens renn.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende på bakken i målområdet etter lørdagens 15-kilometer, totalt utslitt. Hun slet med både pusteproblemer og kvalme underveis i løpet.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at noe ikke er som det skal, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Var fortsatt sliten i dag

Jacobsen signaliserte opprinnelig at hun ønsket å fortsette touren, men nå reiser hun altså hjem til Norge. Det bekrefter landslagslegen overfor NRK.

– Det ble bestemt på morgenen i dag. Astrid var fortsatt sliten da vi snakket med henne for en halvtime siden, og ikke fullt restituert etter hun tok seg helt ut i rennet i går. Det synes vi ikke er forenlig med å gå skirenn på dette nivået, så hun blir sendt hjem, sier lege Fredrik S. Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet.

Tror ikke det er noe farlig

– Er det snakk om ren utmattelse?

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen aktiv sykdom. Hun var bare litt indisponert i går og brukte alle kreftene sine. Hun har kommet seg fint, men ikke sånn at hun skal gå skirenn i dag, sier landslagslegen.

– Hva skjer videre nå?

– Hvis hun får tre-fire dager på seg, så er hun nok veldig godt restituert. Ingenting tyder på at dette er noe alvorlig, sier Bendiksen.

Jacobsen er allerede på vei hjem fra Lenzerheide, skriver Norges skiforbund i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal