Jacobsen reiser hjem etter kollapsen

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter den dramatiske kollapsen på lørdag.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter lørdagens renn.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende på bakken i målområdet etter lørdagens 15-kilometer, totalt utslitt. Hun slet med både pusteproblemer og kvalme underveis i løpet.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at noe ikke er som det skal, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Var fortsatt sliten i dag

Jacobsen signaliserte opprinnelig at hun ønsket å fortsette touren, men nå reiser hun altså hjem til Norge. Det bekrefter landslagslegen overfor NRK.

– Det ble bestemt på morgenen i dag. Astrid var fortsatt sliten da vi snakket med henne for en halvtime siden, og ikke fullt restituert etter hun tok seg helt ut i rennet i går. Det synes vi ikke er forenlig med å gå skirenn på dette nivået, så hun blir sendt hjem, sier lege Fredrik S. Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet.

Tror ikke det er noe farlig

– Er det snakk om ren utmattelse?

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen aktiv sykdom. Hun var bare litt indisponert i går og brukte alle kreftene sine. Hun har kommet seg fint, men ikke sånn at hun skal gå skirenn i dag, sier landslagslegen.

– Hva skjer videre nå?

– Hvis hun får tre-fire dager på seg, så er hun nok veldig godt restituert. Ingenting tyder på at dette er noe alvorlig, sier Bendiksen.

Jacobsen er allerede på vei hjem fra Lenzerheide, skriver Norges skiforbund i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kombinertlaget fast i heisen

  Halve kombinertlandslaget sit fast i ein stolheis på andre timen i 3200 meter over havet i Val Senales i Italia.

  – Det er tåke, tidvis sterk vind og kaldt, skriv Jørgen Graabak på twitter.

  – Men hjelp er heldigvis på veg, legg han til.

  Laster Twitter-innhold
 • Joshua King avbrøt trening

  Angriper Joshua King avbrøt dagens landslagstrening på Ullevaal stadion etter omlag 15 minutter. Han var med på deler av oppvarmingen før han tok en kjapp prat med sportssjef Nils Johan Semb. – Men han er klar til kamp i morgen, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter treninga. Norge møter Bulgaria i nasjonsligaen tirsdag kveld.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal