Jacobsen risikerte å bli vraket - reddet plassen på trening

VAL DI FIEMME (NRK.no): Anders Jacobsen fikk beskjed om at han måtte levere varene på siste treningsdag for å komme med på VM-laget i stor bakke. 28-åringen leverte under press.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen er en del av det norske laget til morgendagens VM-kvalifisering i stor bakke. Arkivfoto.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Jacobsen har hoppet svakest av alle de norske i VM-bakken i Val di Fiemme de siste dagene.

Derfor fikk han beskjed av landslagsledelsen om at han måtte prestere godt på siste treningsdag for å komme med på det sterke norske laget til storbakkerennet.

Jacobsen svarte på tiltale og var blant de aller beste hopperne i alle treningsomgangene.

– Han er best under press. Dette var morsomt å se, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Feil innstilling

Dermed blir det norske laget Jacobsen, Anders Bardal, Andreas Stjernen og Tom Hilde. Det bekrefter lagledelsen overfor NRK.

Jacobsen hoppet 130 meter i den tredje treningsomgangen. Han mener han har hatt feil innstilling i starten av VM.

– Man tviler på at man er god nok til å stå på toppen, men det er en feil tanke. Man må tenke på seg selv og hva som er viktig for å hoppe godt på ski, og plutselig står man på toppen, sier Jacobsen til NRK.

Skuffende Velta

Rune Velta ble vraket, akkurat som i normalbakken. Han hoppet skuffende 117,5, 116 og 115,5 meter i de tre hoppene.

De to siste hoppene var såpass svake at han havnet langt ned på 30-tallet på resultatlistene, og dermed var det i realiteten ingen tvil om at Jacobsen kom til å bli foretrukket.

Best av alle i tredje omgang

Jacobsen har strevd så langt i Val di Fiemme, men har potensial til å henge med helt i toppen hvis alt klaffer. Før mesterskapet uttalte han til NRK at ingen kan slå ham på sitt beste, men at han tar sjanser i hvert eneste hopp.

Så langt i VM har lite klaffet. Det første treningshoppet i storbakken var totalt mislykket, da Jacobsen landet på 105 meter og ble nummer 45. Jacobsen strevde også i normalbakken da Anders Bardal tok VM-gull.

På tirsdagens trening var Jacobsen tilbake i flytsonen.

I de to første treningsomgangene ble han nummer fire og seks med hopp på henholdsvis 124 og 127 meter, så han var stabilt i toppen.

Middels av det norske laget

Anders Bardal vant den første treningsomgangen etter et hopp på 126 meter, men tok det mer med ro i andre og tredje omgang. Da ble han nummer 11 og 10.

Tom Hilde hoppet litt svakere enn i resten av mesterskapet med 120, 127 og 125 meter. Andreas Stjernen hoppet litt under forventningene med 120,5, 126 og 124,5 meter.

Gregor Schlierenzauer hoppet ikke. Se hele resultatlista fra treningen her.

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal