Hopp til innhold

- Akkurat nå sliter jeg med å være både politisk korrekt og lojal

Astrid Uhrenholdt Jacobsen raser over at hun ikke får sjansen på 10 km i neste verdenscuprenn. Nå frykter hun at VM ryker.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

På Jacobsens blogg skriver langrennsløperen at hun trodde hun skulle gå verdenscuprennet i Otepää neste helg, men at det ikke ser slik ut nå.

En skuffet og rasende Jacobsen tar et kraftig oppgjør med avgjørelsen på bloggen.

- Akkurat nå sliter jeg med å være både politisk korrekt og lojal. For det er jeg alltid, og da er det få som hører deg, skriver hun blant annet.

Uttaket offentliggjøres ikke før på mandag, men Jacobsen skriver at hun ikke er blant de som skal gå 10 km.

- Jeg skal gå sprint. Men jeg er ikke blitt funnet verdig en plass på 10 km. Skal ærlig innrømme at det kom som et sjokk, skriver hun videre.

Hva mener du? Bør Jacobsen få gå i Otepää? (Diskuter nederst i artikkel)

Les også:

Frykter for VM-plassen

Nå frykter oslojenta at VM-plassen ryker til tross for flere oppløftende resultater denne sesongen.

- Siste 10 km klassisk i verdenscupen før VM-laget tas ut, og jeg kommer ikke til å være på start. Jeg trodde ærlig at formutviklingen min den siste tiden skulle være nok, i og med at jeg har lagt opp hele sesongen til å være i form når det nærmet seg februar.

- Også er det få andre som har min kapasitet i klassisk. Men det er selvsagt et subjektivt syn. Gjennom mine øyne, skriver hun.

Les også: - Det er godt å være meg nå

Har fortsatt mulighetene

Landslagssjef Egil Kristiansen kommenterer vrakingen av Jacobsen slik overfor Aftenposten:

- Det har seg sånn at vi har veldig mange løpere som går fort. Utfra resultatene er Astrid nummer syv av dem, og vi kan bare ta ut seks, sier han.

Han mener at hun ikke har grunn til å frykte for VM-plassen.

- Nei, jeg ser ikke noen grunn til det. Hun har fortsatt muligheten til å kjempe om plass på distansen, sier han.

- Det er sabla surt

Jacobsen ser det imidlertid noe annerledes.

- Jeg ser VM-toget forlate perrongen uten meg, og det er sabla surt! Og denne gangen finner jeg det svært vanskelig å sitte stille og ikke si noe. Akkurat nå sliter jeg med å være både politisk korrekt og lojal. For det er jeg alltid, og da er det få som hører deg, raser langrennsløperen.

Hva mener du?

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal