Jacobsen depper ikke etter 2.- plass i hoppuka: – Jeg er kjempefornøyd

Anders Jacobsen endte bak Gregor Schlierenzauer både i søndagens renn og i hoppuka sammenlangt.

Anders Jacobsen hopper hele 139 meter og ender opp på andreplass i hoppuka sammenlagt.

VIDEO: Anders Jacobsen vartet opp med et kjempehopp i den andre omgangen i Bischofshofen, uten at det hjalp til å tukte Gregor Schlierenzauer verken i rennet eller i hoppuka sammenlagt.

Anders Jacobsen slo til med et svært godt hopp på 139 meter i 2. omgangen av hoppukas avslutningsrenn i Bischofshofen, og la med det et solid press på lederen etter 1. omgang - og hoppuka sammenlagt - Gregor Schlierenzauer.

Østerrikeren holdt imidlertid hodet kaldt, og strakk seg til 137,5 meter i sitt sistehopp. Med bedre stilkarakterer enn Jacobsen, vant han både søndagens renn og hoppuka sammenlagt.

Uten at Jacobsen depper av den grunn.

– Hoppuka sett under ett, så er jeg kjempefornøyd, sier Jacobsen til NRK.

Gregor Schlierenzauer vant både siste renn og hoppuka sammenlagt med et fantastisk hopp i andre omgang.

Schlierenzauer vant avslutningsrennet og hoppuka sammenlagt.

13 poeng skilte

Han fikk ikke gunstige forhold i den første omgangen, og landet på 131,5 meter. Med 10,7 poeng å ta igjen på Schlierenzauer allerede før avslutningsrennet, ble det for vanskelig for nordmannen.

– Det var litt utur i 1. omgang. Da hadde jeg dårlige forhold, sier Jacobsen.

Schlierenzauer var best i begge omganger, og vant hoppuka sammenlagt med poengsummen 1100,2 poeng. Jacobsen fulgte på andreplass, fattige 13 poeng bak.

– Alt i alt bør Anders Jacobsen være fornøyd, sier NRKs hoppekspert Espen Bredesen.

Det er også hopptrener Alexander Stöckl enig i.

– Schlierenzauer var for god. Men jeg er utrolig godt fornøyd med den norske innsatsen, sa Stöckl.

Anders Jacobsen hoppet 131,5 meter i første omgang av den siste konkurransen i hoppuka.

To nordmenn på pallen

Det har han all grunn til å være. Tom Hilde og Anders Bardal sørget nemlig for at Norge viste seg som den klart beste hoppnasjonen.

Hilde endte på en flott tredjeplass sammenlagt, 71 poeng bak Schlierenzauer. Anders Bardal fulgte to plasser bak Hilde med sine 1026,8 poeng totalt.

– Dette var utrolig deilig, smilte Hilde til NRK etter at tredjeplassen var sikret.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn