NRK Meny
Normal

– Et fantastisk kvalifiseringshopp av Jacobsen

Men hoppuke-lederen måtte se seg slått av Gregor Schlierenzauer.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen leverte varene også i kvalifiseringen til nyttårshopprennet. Nordmannen leder hoppuka sammenlagt foran Gregor Schlierenzauer.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Arne Scheie

NRKs hoppkommentator Arne Scheie lot seg imponere av Anders Jacobsen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette var da et fantastisk kvalifiseringshopp av Anders Jacobsen, sa NRKs kommentator Arne Scheie etter at Jacobsen landet på 135 meter i kvalifiseringsrennet før tirsdagens nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen.

Også hoppekspert Espen Bredesen lot seg imponere av Jacobsen.

– Han virker å være mentalt på plass. Han er avslappet, men klinker likevel til. Jacobsen kjemper om seieren i morgen også, det er jeg sikker på, sa Bredesen.

Slått av Schlierenzauer

Tirsdag avvikles det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmin-Partenkirchen. Der skal Jacobsen forsvare sin 11,6 poeng store ledelse på andremann i sammendraget, Gregor Schlierenzauer.

Østerrikeren hoppet med én avsats høyere fart enn Jacobsen, og strakk seg til 138 meter. Dermed vant han også kvalifiseringen foran nordmannen, til tross for at han satte et heller tvilsomt nedslag.

Se hoppet som ga østerrikeren Gregor Schlierenzauer seieren i dagens kvalifisering i tyske Garmisch Partenkirchen. Anders Jacobsen kom på andreplass og alle de 7 norske kvalifiserte seg til nyttårshopprennet tirsdag.

Gregor Schlierenzauer vant kvalifiseringen.

– At Schlierenzauer får 17, 17 og 17 i stil, når andre får 15 og 16 med like dårlig nedslag... Da vet ikke jeg hva dommerne driver med, sa en oppgitt Bredesen.

– Han får de ekstra poengene på grunn av navnet sitt, slo Arne Scheie fast.

Møter Kofler til duell

Jacobsen selv brydde seg lite om å bli slått av Schlierenzauer. Han var i stedet godt fornøyd med å ha funnet seg godt til rette i en bakke han ikke har hoppet i på lenge.

– Jeg var spent før jeg kom hit, men det fungerer bra. Det er over to år siden sist jeg hoppet her, så det var moro å få det til, sa en smørblid Jacobsen til NRK.

I tirsdagens renn møter han østerrikeren Andreas Kofler, som mislyktes totalt i sitt kvalifiseringhopp, til duell.

Søndagens vinner Anders Jacobsen hoppet ned til andreplass under dagens kvalifiseringsrenn i tyske Garmisch Partenkirchen. Vinner ble Gregor Schlierenzauer.

Anders Jacobsen strakk seg til 135 meter.

Utvalgte dueller til nyttårshopprennet:

1) Schlierenzauer - 50) Schoft
2) Jacobsen - 49) Kofler
4) Bardal - 47) Swendsen
11) Kranjec - 40) Velta
12) Hilde - 39) Kornilov
16) Wellinger - 35) Stjernen
18) Fannemel - 38) Koudelka
25) Colloredo - 26) Freund

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk